Đề cương on thi vào lớp 10 môn tiếng anh có đáp an

Quý khách hàng đang xem 20 trang mẫu mã của tài liệu "Đề cương ôn thi vào Lớp 10 môn Tiếng Anh (Có đáp án)", nhằm sở hữu tư liệu gốc về thứ các bạn cliông xã vào nút ít DOWNLOAD sống trên

Tài liệu thêm kèm:

*
de_cuong_on_thi_vao_lop_10_mon_tieng_anh_co_dap_an.docx

Nội dung text: Đề cưng cửng ôn thi vào Lớp 10 môn Tiếng Anh (Có đáp án)

VAO 10 Mark letter A, B, C, or D lớn indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that 1.

Bạn đang xem: Đề cương on thi vào lớp 10 môn tiếng anh có đáp an

A. publish B. supply C. difficult D. campus 2. A. nation B. edition C. question D. mô tả tìm kiếm Mark letter A, B, C, or D to indicate the word whose main bức xúc position is placed differently from that of the others in each group. 3. A. economic B. university C. reputation D. compulsory 4. A. exchange B. label C. relax D. divide Mark letter A, B, C, or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to lớn the underlined word. 5. Japanese is an optional subject in my school. A. national B. different C. religious D. compulsory Mark letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the correct preposition that completes the sentence. 6.The Pikes put ___ their trip because of bad weather. A. away B. up C. out D. off 7. I’ve looked___ my glasses everywhere but I can’t find them anywhere. A. after B. for C. at D. into lớn Mark letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the correct word or phrase khổng lồ complete each of the sentences. 8. He is famous for his ___ . He is helpful lớn those less fortunate than himself. A. kindness B. kind C. unkind D. kindly 9. You needn"t always ___ about the pollution. A. to lớn complain B. complain C. complaining D. complained 10. I think chatting on the Internet is time___. A. consuming B. consume C. consumption D. consumer 11. A: “I suggest going lớn Vung Tau on the weekover.” - B: “___” A. That’s a good idea. C. That’s a fine day. B. That’s a trip. D. That’s a reason. Mark letter A, B, C or D to lớn indicate the part that is incorrect. 12. Neither my friends và I are going lớn watch the football match at the stadium A. Neither B. watch C. are D. at 13. Mrs. Van, whom sings very well, is my teacher of English. A. very well B. whom C. my teacher D. English Read the following passage và mark letter A, B, C, or D to lớn indicate the correct word that best completes THE LANGUAGE OF CLOTHES We don’t only choose clothes khổng lồ make us look attractive. We also use them lớn tell the world about our (14)___. The clothes we wear và our appearance as a whole give sầu other people useful information about what we think and how we feel. If we feel cheerful, we usually wear (15) ___ clothes and if we feel depressed we sometimes put (16) ___ dark clothes. But why vày teenagers wear blaông chồng so frequently? Is it because they feel miserable all the time? This is unlikely to lớn be the case. It is probably just because it is fashionable khổng lồ wear blaông xã, and young people are real fans of fashion. 14. A. personality B. custom C. tradition D. nation 15. A. colorful B. colors C. colorfully D. colorless 16. A. off B. up C. down D. on Read the passage below & choose one correct answer for each question. We can develop alternative sầu sources of energy, & unless we try we’ll never succeed. Instead of burning fossil fuels we should be concentrating on more economic uses of electrithành phố , because electriđô thị can be produced from any sources of energy. If we didn’t waste so much energy , our resources would last longer. We can save sầu more energy by conservation that we can produce for the same money. Unless we vị research on solar energy, wind power, tidal power, hydroelectric plants our fossil fuels will run out and we’ll all freeze or starve sầu khổng lồ death. Many countries are spending much more time & money on retìm kiếm because the energy from the sun, the waves, & the winds last forever. We really won’t survive sầu unless we start working on cleaner & safer sources of energy. 17. What can electricity be produced from? 1A. alternative sources of energy B. burning fossil fuels. C. any sources of energy D. renewable energy 18. In the context of the passage, what does the word “conservation” mean ? A. the act of preventing something from being wasted.B. the protection of the natural environment. C. the act of finding alternative sources of energy.D. the act of burning fossil fuels. 19. What will happen if we don’t try to develop alternative sầu sources of energy? A. We’ll never be successful people. B. We will all freeze or starve to lớn death. C. Our resources would last longer. D. We can save sầu more energy. trăng tròn. Which of the following is not true? A. We’ll never succeed in developing alternative sầu sources of energy if we vì chưng not try. B. We should use electrithành phố. C. The energy from the sun, the waves & the winds last forever. D. We will survive sầu if we don’t start working on cleaner & safer sources of energy. 21. Why vày many countries are spending much more time and money on research? A. Because the energy from the sun, the waves, và the wares and the winds last forever. B. Because we can save sầu more energy by conservation that we can produce for the same money. C. Because we really won’t survive unless we start working on cleaner and safer sources of energy. D. Because electriđô thị can be produced from any sources of energy. Mark letter A, B, C or D lớn indicate the sentence that is closest in meaning lớn the given one. 22. He often goes to school late because he lives very far from school. A. As he lives very far from school, so she often goes to school late. B. He lives very far from school, so he often goes lớn school late. C. Since he often goes lớn school late, he lives very far from school. D. He lives such far from school that he often goes lớn school late. 23. He arrived late, but he finished work earlier than the others. A. Although he arrived late, he finished work earlier than the others. B. He arrived late, so he finished work earlier than the others. C. Because he arrived late, he finished work earlier than the others. D. Though he arrived late, but he finished work earlier than the others. 24. Pay the bill or they will cut off the phone service. A. Unless you don’t pay the bill, they will cut off the phone service. B. If you didn’t pay the bill, they would cut off the phone service. C. If you pay the bill, they will cut off the phone service. D. If you don’t pay the bill, they will cut off the phone service. 25. No house is bigger than his house in our village. A. His house is biggest house in our village.B. No house isn"t as small as his house in our village. C. No house is as small as his house in our village.D. His house is the biggest house in our village. Mark letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group. 1. A. distinguished B. preserved C. described D. mentioned 2. A. native1. B. accident C. volcanic D. natural Mark letter A, B, C, or D lớn indicate the word whose main bao tay position is placed differently from that of the others in each group. 3. A. purpose B. remote C. respond D. deny 4. A. typhoon B. disaster C. volcano D. natural Mark letter A, B, C, or D lớn indicate the word OPPOSITE in meaning lớn the underlined word. 5. We should take showers instead of using baths khổng lồ reduce the amount of water. A. develop B. decrease C. grow up D. increase Mark letter A, B, C, or D to lớn indicate the correct preposition or adverb participle that completes the 6. Remember khổng lồ ___ your shoes when you are in a Japanese house. .A. take off B. take on C. take over D. take care 27. Ken was proud___ his good marks on the English. A. with B. of C. for D. by Mark letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase to lớn complete each of the sentences. 8. These parts of the national park ___ several times this year. .A. have been repaired B. has been repaired C. was repaired D. repaired 9. Mary is looking forward ___ from her best frikết thúc, Linda. A. lớn hear B. to hearing C. hearing D. heard 10. ___ can take the form of chemical substances or energy, such as noise, heat or light. .A. Pollution B. Pollute C. Polluted D. Pollutant 11. - Linda: I suggest using banamãng cầu leaves lớn wrap food. - Tom: ___ A. No, I don’t. B. I don’t lượt thích that. .C. All right. D. We should Make letter A, B, C or D khổng lồ indicate the part that is incorrect. 12. A number of students wants to lớn go to Boston next month A. wants B. next monthC. studentsD. A number 13. The village church where we are going to visit isn’t far from here. A. from here .B. where C. visit D. village Read the following passage and mark letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best completes each blank. Good communication is the key khổng lồ being successful và satisfied in many situations: work, personal, social. At work, communication skills are most commonly shown in your (14)___lớn use & understvà language, whether spoken(15)___on paper .You need a good comm& of language to get your ideas, opinions và feelings across clearly. Listening carefully is an important communication skill, as is the ability and confidence to (16)___questions when you need lớn understvà something or get information from someone. Competence in a language except your mother tongue also counts as a communication skill. 14. A. knowledge B. ability C. fluency D. pleasure 15. A. but B. and .C. or D. because 16.A. ask B. answer C. bởi D. find Read the following passage and mark letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to lớn each of the questions that follow. Ever since humans have inhabited the earth, they have sầu made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the khung of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions st& for letters, words, và ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had khổng lồ resort lớn this size of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque & exact và can be used internationally, spelling, however, cannot. Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction. Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warm, and instruct people. While verbalization is most comtháng size of language, other systems và techniques also express human thoughts and feelings. 17. Which is the main idea of the passage? A. Various forms of communication. B. The importance of Sign Language. C. WaysofExpressingFeelings. D. Picturesque Symbols of Communication. 18. Which form other than oral speech would be the most commonly used aước ao blind people? A. Picture signs B. Signal flags . C. Braille D. Body language 19. People need khổng lồ communicate in order khổng lồ ___. A. create language barriersB. keep from reading with their fingertips C. be picturesque & exact .D. express thoughts & feelings 20. All of the following statements are true EXCEPT ___. A. There are many forms of communication in existence today .B. The deaf & mute can use an oral form of communication 3C. Verbalization is the most comtháng size of communication D. Ideas & thoughts can be transmitted by body toàn thân language. 21. What does the word verbalization refers to? A size of languageB. A khung of thought C. A khung of techniqueD. A size of felling Make letter A, B, C or D khổng lồ indicate the sentence that is closest in meaning to the given one. 22. Although I was very busy, I came to lớn Tom’s birthday các buổi party. A. I was busy, but I came lớn Tom’s birthday các buổi tiệc nhỏ. B. I came lớn Tom’s birthday tiệc ngọt because I was not very busy. C. Not being busy, I came to Tom’s birthday buổi tiệc ngọt. D. As I was very busy, I refused to come lớn Tom’s birthday buổi tiệc ngọt. 23. Hurry up or we will miss the train. A. You won’t miss the train if you will hurry up.B. If you won’t hurry up, you miss the train. C. If you hurry up, you will miss the train.D. You will miss the train if you don’t hurry up. 24. Kuala Lumpur is the largest đô thị in Malaysia. A. No other city in Malaysia is as large as Kuala Lumpur. B. Any other city in Malaysia is larger than Kuala Lumpur. C. No other đô thị in Malaysia is as large than Kuala Lumpur. D. All cities in Malaysia are larger than Kuala Lumpur. 25. “How many students are there in your class this year?” said the man khổng lồ me. A. The man asked me how many students there were in your class that year. B. The man asked me how many students there were in my class that year. C. The man asked me how many students there have sầu been in my class that year. D. The man asked me how many students were there in your class this year. Mark letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group. 1. A. comprised B. admired C. listened D. gathered 2. A. climate B. highland C. village D. trang web Mark letter A, B, C, or D to indicate the word whose main bao tay position is placed differently from that of the others in each group 3. A. engineer B. designer C. mechanic D. musician 4. A. invite B. visit C. improve sầu D. agree Mark letter A, B, C, or D to lớn indicate the correct preposition that completes the sentence. 5. I’m going lớn see her .at the airport tomorrowA. off B. up C. on D. down 6. They have sầu gone an excursion khổng lồ the suburbs.A. on B. forC. inD. up Mark letter A, B, C, or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to lớn the underlined word. 7.Our students agreed to take part in the competition enthusiastically. A. denied B. refused C. volunteered D. enjoyed Mark letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase to lớn complete each of the sentences 8.They are talking about the prevention of ___ resources. A. nature.B. natural C. naturally D. naturalizing. 9.We ___ a strange object in the sky when we ___ down the hill. A. saw / were driving C. had seen / drove B. saw / drove sầu D. were seeing / were driving 10. Internet has ___developed & become part of our everyday life. A. increasing B. increasing C. increasingly D. increased 11.Mary: Let me congratulate you on your nomination in the competition, Peter! Peter: ___, Mary. A. Not at all B. You are welcome C. I am sorry I can’t D. It’s kind of you khổng lồ say so Make letter A, B, C or D lớn indicate the part that is incorrect. 12.Mrs Lan, with her husband, have sầu gone lớn Sapa recently. .A. have sầu B. to C with D. recently 13. The person whom helped you on the bus is my brother 4A. helped B. whom C brother D on the bus Read the following passage và mark letter A, B, C, or D lớn indicate the correct word that best completes Television is one of the man’s most important means of (14)___. It brings events and sounds to the world inlớn millions of homes. A person with a television mix can sit in his house and watch the President (15)___ is making a speech or visit a foreign country. He can see a war being fought và watch statesmen try to bring about peace. Through television, home viewers can see và learn about people, places, and things all over the world. It brings them coverage of America’s astronauts as the astronauts explore outer space. (16)___to all these things, television brings its viewers a steady stream of programs that are made lớn entertain. In fact, TV provides many entertainment programs than any other kind. The programs include action-packed dramas, sporting events and motion pictures. 14. A. communicate B. communication C. communicates D. lớn communicate 15. A. who B. which C. whom D. whose 16. A. On addition B. At addition C. In addition D. With addition Read the following passage and mark letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the correct answer to each of the Britain is now a highly industrialized country and there are only 238,000 farms in the UK. More and more farmers leave sầu the lvà because they can not earn enough money khổng lồ survive. Only large farms are economic & because of this most British farm are big. They usually grow cereals in the east of Engl& và raise sheep & cowsin the north of Englvà and Scotland. The small family farms often have sầu khổng lồ earn more money by offering bed và breakfast accommodation khổng lồ tourists. Farming methods in Britain have sầu also changed. Fields used to lớn be quite small, divided by hedges which were sometimes a thousand years old & full of wild flowers and birds. Many hedges were pulled up khổng lồ allow farmers khổng lồ use mordern machinery. Now most fields in Englvà are large by European standards. 17.Why vày British farmers give up farm work? . A.Because they are tired of the farm work B. Because they can’t earn their own living by farming C. Because they want lớn continue lớn live sầu D. Because they are forced khổng lồ leave the lvà 18. Most British farms are big because___ . A. there are plenty of abandoned lvà B.farming is now industrialized C. small farms are uneconomic D. most British farmers are rich 19. The small family farms often offer bed & breakfast accommodation khổng lồ tourists ___. A. to lớn show their friendship B. because they want khổng lồ have more tourists to their farms C. in order lớn improve their earnings D. so that the tourists will return in their farm the next time trăng tròn. Fields on British farms were ___ . A. seperated from each other by hedges B. full of wild flowers và birds C. a thous& years old D. all are correct 21. Which of the following sentences is not true? A. Industries are developed in Britain B. Breeding farms are usually in the north of Engl& C. Many hedges are pulled down for farmers to ex pand their farms D. Most fields in Engl& are now larger than they used to be Make letter A, B, C or D to lớn indicate the sentence that is closest in meaning khổng lồ the given one. 22.No other đô thị in Vietnam giới is as large as HCMC A. HCMC is as large as other cities in VietnamB. HCMC is the largest city in Vietphái nam C. HCMC is the most largest in VietnamD. No cities in Vietphái nam is much larger than HCMC 23. “Shall we go for a walk?” said Peter. A. He suggested we shall go for a walk. B. He suggested khổng lồ go for a walk. C. He suggested go for a walk. D. He suggested going for a walk. 24. Although the traffic was bad yesterday, I arrived at the meeting on time. A. So the traffic was bad yesterday, I arrived at the meeting on time. B. Because the traffic was bad yesterday, I arrived at the meeting on time. C. Since the traffic was bad yesterday, I arrived at the meeting on time. D. Though the traffic was bad yesterday, I arrived at the meeting on time. 25. My sister can’t get good job because she doesn’t speak English well . A. If my sister gets the job, she speaks English well. 5B. If my sister speaks English well, she can get the good job. C. If my sister spoke English well, she could get the good job. D. If my sister spoke English well, she can get the good job. Mark letter A, B, C, or D lớn indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group. 1. A. mentioned B. described C. distinguished D. preserved 2. A.native sầu B.natural C.accident D.volcanic Mark letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the word whose main áp lực position is placed differently from that of the others in each group. 3. A. connect B. parade C. comfort D. typhoon 4. A.disaster B.pesticideC. pollution D. musician Mark letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the correct preposition or adverb particle that completes each of the sentences. 5. There was a loud noise which woke us up ___ midnight.A. onB. inC.at D. into 6. Mark went ___ working even though he felt unwell.A.onB. forC.withD. up Mark letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the word CLOSEST in meaning khổng lồ the underlined word. 7. If the manager were here, he would sign your papers immediately. A. right away B. currently C. formerly D. right ahead Mark letter A, B, C, or D to lớn indicate the correct word or phrase to lớn complete each of the sentences. 8. Lora has a ___ for being intelligent và determined. A.reputing B. reputable C. reputed D. reputation 9. Did you rethành viên ___ the lights off before you went out? A. turning B. turn C. turnedD. lớn turn 10. Mother: ___ the living room ___ yet? Son: Not yet, but it will be clean when you come baông chồng trang chính tonight, mom. A. Is - cleaning B. Has - cleaned C. Was - cleaned D.Has - been cleaned 11. Henry: “Congratulations! You did great.” Jimmy: “___.” A. It’s nice of you lớn say so B. It’s my pleasureC. You’re welcome D. That’s okay Mark letter A, B, C or D to indicate the part that is incorrect. 12. My father, as well as his friends, are playing chess in the garden now. A. well B. now C. are D. the 13. The village where I was born và grew up in is situated by the Red River. A. grew up B. the C. where D. situated Read the following passage & mark letter A, B, C, or D to lớn indicate the correct word that best completes Jeans are very popular with young people all over the world. Some people say that jeans are the “uniform” of youth. But they haven’t always been popular. The story of jeans started (14) ___ two hundred years ago when people in Genoa, Italy, made pants. The cloth made in Genoa was called “jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a salesman in California began selling pants made of canvas. His name was Levis Straus. (15) ___ they were so svào, Levis’ pants became popular with gold miners, farmers và cowboys. Six years later, Levis began making his pants with xanh cotton (16) ___called denyên. Soon after that, factory workers in the United States và Europe started wearing jeans. Young people usually didn’t wear them. 14. A. most B. almost C. since D. exact 15. A. Although B. Because of C. Because D. Even if 16. A. clothes B. cloth C. clothe D. clothing Read the following passage & mark letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to lớn each of the TSUNAMIS Tsunamis are waves, but they are far different from normal waves that occur every day in the ocean. A normal wave is created by the pull of the moon"s gravity, but tsunamis are a series of great sea waves that are created by a shock from underwater. The most common causes of tsunamis are underwater earthquakes, landslides, or volcanic eruptions. 6On Sunday, 26th December,2004, a 9.0-magnitude earthquake occurred under the Indian Ocean near the west coast of the Indonesian isl& of Sumatra. It displaced a large amount of water, và sent shochồng waves in every direction, resulting in a series of 30-foot waves travelling up khổng lồ 500 miles per hour. These high speeds cause the waves to lớn be very destructive sầu. They travelled unnoticed at first because they were not visible on the surface, a common pattern in the occurrence of tsunamis. 17. Which of the following best expresses the main idea of the passage? A.Normal waves & tsunamis. B.Characteristics of ocean waves. C.How a tsunami is caused. D.How lớn predict a tsunangươi. 18. According to the passage, what can create a tsunami? A.Shocks that occur underwater.B.The pull of the moon"s gravity. C.A large rock dropping inkhổng lồ the ocean D. It is not known. 19. The word magnitude in the text is closest in meaning to___. . A. weight B. danger C.kích thước D. importance đôi mươi. What caused the tsunangươi of December 26, 2004? A.An earthquake. B.An underwater volcanic eruption. C.The moon"s gravity. D.None of the above sầu. 21. Which of the following is NOT true according to the passage? A. One of the most comtháng causes of a tsunangươi is an underwater earthquake. B.Tsunamis may be invisible on the surface. C.Tsunamis occur every day in the ocean. D.Tsunamis are unusual because they are not created by the pull of the moon"s gravity. Mark letter A, B, C or D lớn indicate the sentence that is closest in meaning to lớn the given one. 22. “Will you help me lift this case, please?” Mary asked me. A. Mary asked me if I helped to lift that case. B. Mary asked me khổng lồ help her lift that case. C. Mary asked me helping to lớn lift that case. D. Mary asked me whether I help to lift that case. 23. The house was so expensive that they couldn’t afford it. A. The house was too expensive sầu for them lớn buy. B. They couldn’t afford the house although it was expensive sầu. C. The house was too expensive that they couldn’t buy it. D. They couldn’t buy the house as it was expensive sầu enough. 24. You can use my oto, but return it to lớn me before 8 this evening. A. You can return my car when you finish using it at 8 this evening. B. If you return the car lớn me before 8, you can"t use it. C. You and I can take turns lớn use my oto before 8 this evening. D. Provided that you return my car before 8 this evening, you can use it. 25. Jachồng plays tennis the best in the club. A. No one in the club plays tennis as well as Jack.B. No one can beat Jaông xã at tennis. C. Jaông chồng plays tennis better và better.D. Jaông xã plays tennis not worse than anyone in the club. Mark letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group. 1. A. south B. drought C. southern D. cloudy 2. A. shaped B. hired C. experienced D. laughed Mark letter A, B, C, or D lớn indicate the word whose main stress position is placed differently from that of the others in each group. 3. A. snowstorm B. tornavày C. predict D. eruption 4. A. protection B. pollution C. production D. dynamite Mark letter A, B, C, or D to lớn indicate the correct preposition that completes the sentence. 5. My mother always picks me ___from school at 5 p. m. A. out B. offC. up D. in 6. I congratulate Mai _ passing the exam. A. on B. in C. for D. about Mark letter A, B, C, or D to lớn indicate the word OPPOSITE in meaning khổng lồ the underlined word. 77. What benefits does TV bring about to lớn people life? A. experiences B. advantages C. programmes D. conveniences Mark letter A, B, C, or D to lớn indicate the correct word or phrase lớn complete each of the sentences. 8. It rained while we ___ well. A. had slept B. slept C. have slept D.were sleeping 9. Solar energy doesn’t cause A. pollution B. polluted C. pollute D. pollutant 10. If John were here now, he ___ me with the work. A. will help B. would help C. may help D. helps 11. Mai: “I passed the driving kiểm tra yesterday.” Lan: “ !” A. Have a good time. B. With pleasure. C. Congratulations. D. You‟re welcome. Make letter A, B, C or D lớn indicate the part that is incorrect. 12.Writing a lot of letters make her tired. D. a lot of B. tired C. writing D. make 13.The men & animals which you saw on TV were from China. A. which B. saw C. were D. from Read the following passage và mark letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best completes each blank. Television is one of man’s most important means of communication. It brings events & sounds (14)___around the world inkhổng lồ millions of homes. A person with a television phối can sit in his house & watch the President making a speech or visit foreign country. He can see a war being fought và watch statesmen try khổng lồ bring about peace. Through television trang chủ viewers can see và learn about people, places, and things all over the world. TV even takes its (15)___out of this world. It brings them coverage of America’s astronauts as the astronauts explore outer space. In addition to lớn all these things, television brings its viewers a steady stream of programs that are made to entertain. In fact, TV provides (16)___entertainment programs than any other kinds. The programs include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures. 14. A. to lớn B. at C. in D. from 15. A. seers B. viewers C. lookers D. watchers 16. A. many B. much C. more D. most Read the following passage và mark letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the correct answer to each of the questions that follow. I often hear of read about “natural diasters” – the eruption of Mount St. Helen, a volcano in the state of Washington; Hurricane Andrew in Florida; the floods in the American Midwest; terrible all over the world; huge fires; và so on and so on. But I will never forget my first personal experience with the strangness of nature – “the London Killer Fog” of 1952. It began on Thursday, December 4th, when a high – pressure system (warm air) covered Southern Engl&. With the freezing – cold air below, heavy fog formed. Pollution from factories, cars & coal stoves mixed with the fog. The humidity was terrible high, there was no breeze at all. Traffic (cars, trains, and boats) stopped. People couldn’t see, & some walked onkhổng lồ the railroad tracks or into the river. It was hard lớn breath, and many people got sick. Finally, on Tuesday, December 9th, the wind came & the fog went away. But after that, even more people got sick. Many of them died. 17. Which “natural disaster” isn’t mentioned in the text? A. a volcano B. a flood C. a hurricane D. a tornabởi 18. What is his unforgettable personal experience? A. the London killer B. the heavy fog in London in 1952 C. the strangeness of nature D. a high – pressure system 19. How long did the “London Killer Fog” last? A. for four days B. for five days C. for six days D. for a week đôi mươi. What didn’t happen during the time of “London Killer Fog”? A. heavy rain B. humidity C. pollution D. heavy fog 21. Why did the traffic stop? A. Because of the rain. B. Because of the windy weather. C. Because of the humid weather. D. Because of the heavy fog. 8Make letter A, B, C or D lớn indicate the sentence that is closest in meaning to the given one. 22. She doesn’t know English but she lives in Engl&. A. Although she doesn’t know English, but she lives in Engl&. B. Although she doesn’t know English, she lives in Engl&. C. Because she doesn’t know English, she lives in Englvà. D. If she knows English, she will live sầu in England. 23. “Why do you have to vì this work?” she asked me. A. She asked me why I had to lớn bởi vì this work. B. She asked me why you have to vị that work. C. She asked me why I had khổng lồ bởi that work. D. She asked me why I have lớn bởi vì that work. 24. Jaông chồng plays tennis the best in class. A. No one in the club plays tennis as well as Jaông xã.B. Jaông chồng plays tennis better and better. C. Jaông chồng plays tennis not worse than anyone in the club.D. No one can beat Jack at tennis. 25. Water these plants or they will die. A. If you are watering these plants, they will die. B. If you water these plants, they will die. C. If you did not water these plants, they will die. D. If you don’t water these plants, they will die. 1. Please stay at trang chính this Christmas. I’d rather you 2. It’s time for the children lớn go khổng lồ bed. I’d rather the 3. Please help your mother with housework. I’s rather you 4. I don’t lượt thích you khổng lồ come lớn class late. I’d rather . 5. Please keep silent I the classroom. I’d rather you a) It’s time : 1. You have sầu to lớn dress yourself now. It’s 2. I think the children should go khổng lồ bed. It’s about 3. Hurry up or we will be late for the train. It’s time 4. It’s time for children khổng lồ go lớn bed. It’s high time 5. It’s twelve o’cloông chồng. Let’s go trang chủ ! It’s about . b) Present perfect Tense : 1. She hasn’t gone out with hyên ổn for 5 months. The last time 2. We haven’t seen such a cruel mother before. This is the first . 3. It’s two years since we last saw Mr. Jones. We haven’t 4. This is the first time I have sầu visited the USA. I haven’t 5. I have sầu learnt English for 10 years now. I began 6. She moved to London đôi mươi years ago. She has 7. The Pikes haven’t visited Paris for 2 years. The last time 8. I stopped writing to lớn him a week ago. I haven’t 9. Mary has leant French for 6 years. It’s 10. When did your father buy that car ? How long 11. I didn’t see her again for 3 years. Three years has 12. The last time I saw John was when he was leaving for Edinburgh. I. Rewrite these sentences, using Causative sầu Active Form : 1. I asked Jaông chồng khổng lồ polish my shoes. 2. Jack will ask the Mason lớn build his house. 3. They are going khổng lồ tell us lớn play football. 4. She has told the maid to wash her clothes. . 5. Tom has told the dentist khổng lồ pull his decaying tooth. 6. She told the police lớn catch the thief. . 7. We shall ask John to give sầu you this book 8. He had a mechanic repair his oto engine. 9. Mary often asks the postman khổng lồ mail her letter. . 10. I will ask the painter lớn paint my house soon. 11. Mr. Green has told the electrician khổng lồ repair his electric bạn. 912. Alice is going lớn tell the manicurist to lớn manicure her nails next Sunday. 13. The actress will ask the photographer to take some photos. 14. Mr. Pikes asked his students to lớn cut their hair every months. 15. We must tell the painter lớn paint our room soon. II. Rewrite these sentences, using Causative sầu Passive sầu Form : 1. The mother has had her daughter make a dress. 2. Did you have sầu anyone paint the chair ? 3. The boss has had the servant wash his car. 4. We have a carpenter make a desk 5. Mrs. Green had had May feed the cat. 6. Stepmother had Cinderella separate the rice from the husk. 7. Please have sầu someone carry my luggage to lớn the airport. 8. Mr. Kyên ổn is going lớn have sầu a tailor make a new shirt. 9. She is going lớn have the shoe-repairman mend her shoes. 10. Mrs. Smith is going to have an eye-speciadanh sách examine her eyes. III. Use the correct verb form : 1. He has his shoes every day. (shine) 2. He gets his hair once a month. (cut) 3. We shall have those books lớn you. (bring) 4. Maria had her landlord the broken windows before winter. (fix) 5. I’ll get a specialist my health. (kiểm tra up) 6. They are going lớn have their wedding card there. (print) 7. She got the post office a telephone in his flat. (install) 8. Before we leave, let’s have sầu Sally a maps so we wouldn’t get lost. (draw) 9. She can’t always get her mother aloud lớn her. (read) 10. She can make any dogs her. (obey) 11. I called the company lớn have sầu my telephone (change) 12. They are going khổng lồ have sầu a new school . (build) 13. She had a street artist her portrait. (paint) 14. She got the dentist her decaying tooth. (pull out) 15. To please my son, I had his old bicycle (repair) 16. They say that she is the best singer in this town. She . 17. They believe sầu he will be the winner. It 18. People think that Tom stole food in the supermarket 3 days ago. Tom 19. Someone reported that the situation was under control. The situation đôi mươi. It is said that she works 16 hours a day. She . 21. Someone thinks that the company is planning a new advertising campaign. The company . 1022. Everyone expects that the soap opera will end next year. It 23. It is alleged that the man drove sầu through the town at 90 miles an hour. The man . 24. Someone believed that the President had suffered a heart attaông xã. The president . 25. They think that the prisoners escaped by climbing over the wall. The prisoners . 26. It is reported that the buildings have been badly damaged by fire. The buildings 27. It is reported that many people are homeless after the floods. Many people 28. We all expected that Marta will pass the exam. It 29. We knew that you are in town on the night of the crime. You 30. People believe that he was killed by terrorists.

Xem thêm: Đề Thi Đại Học Môn Lý 2017 Môn Vật Lý Chính Thức ❤️✔️, Đề Thi Thpt Quốc Gia Môn Lý Năm 2017

He II. Join sentences ,using “and , so , although , but , because , however , therefore” 1. She isn’t English . ,she speaks English fluently 2. She went home page she was tired. 3. She can speak French , .she can’t write it . ( however / but ) 4. He worked hard , he passed all his exams. 5. She not only goes lớn school . also has a part time job. 6. We haven’t got a dishwasher we haven’t got a microwave sầu. 7. She is working late next Friday, she can’t come to the tiệc ngọt. ( so / therefore ) 8. I haven’t got a car , I’ve sầu got a motorxe đạp. 9. We enjoyed the holiday it rained a lot. 10. She didn’t study , she failed the demo . ( Therefore / Because ) I. Use phrase or clause of purpose to lớn combine each pairs of these sentences : 1. The boy stood on the chair. He wanted khổng lồ get better view. . 2. We turn down the volume of the radio. We don’t want to bother our neighbors. . 3. I’ll write lớn you. I want you lớn know my decision. . 4. Angelina Jolie wore a veil. She didn’t want lớn be recognized. . 5. These men were talking in whispers. They didn’t want anyone to lớn hear their conversation. . 6. The boy feigned to lớn be sick. He hoped we didn’t make hyên ổn work. . 7. The man spoke loudly. He wanted everyone in the hall could hear hyên ổn clearly. . 8. Doris often goes trang chính as soon as the class is over. She doesn’t want her mother lớn wait for her. . 1. Nam studies well. All his friends lượt thích hyên ổn. (SO) . 2. The exercises were too long for me to write in 15 minutes. (SO) They exercises 3. This book is very interesting. I have sầu read it several times. (SUCH) This book . 114. The actor is very popular. Everyone in everywhere can easily recognize hlặng. (SO) The actor 5. His family couldn’t tư vấn hlặng because he spent too much money. (SUCH) He spent 6. My frikết thúc knows a lot of information about the secret, so he fells afraid. (SO) My frikết thúc 7. The weather was not fine enough for them to go camping. (SUCH) The weather 8. It is a narrow road. Two cars are difficult khổng lồ pass each other. (SO) It is 9. My father drank so much coffee that he couldn’t fall asleep. (SUCH) My father 10. It is too long from here to school for me khổng lồ walk. (SUCH) It is 1. She is the most intelligent woman. I’ve sầu ever met this woman. 2. This doctor is famous. You visited him yesterday. 3. These children are orphans. She is taking care of these children. 4. The two young men are not good persons. You are acquainted with them. 5. My father goes swimming every day. You met hyên ổn this morning. 6. The man is my father. I respect this man most. 7. The man is my father. I respect his opinion most. 8. Mary and Margaret are twins. You met them yesterday. 9. I’ll introduce you lớn the man. His tư vấn is necessary for your project. 64. My father usually has me clean his bicycle.My father usually has . 65. “You shouldn’t go lớn school late” The teacher said. The teacher advised 66. We couldn’t answer those two difficult questions. Those two questions 67. Mark is too young khổng lồ see that horror film. Mark isn’t 68. People in many countries are watching this football match on T.V This football match 69. We couldn’t drive sầu because of the fog. The fog prevented 70. I stopped. I bought a newspaper. I stopped 12ANSWER KEY 1. A 2. C 3. D 4. B 5. D 6. D 7. B 8. A 9. B 10. C 11. A 12. C 13. B 14. A 15. A 16. D 17. A 18. A 19. B trăng tròn. D 21. A 22. B 23. A 24. D 25. D 5.D. increase 4.D. natural3. A. purpose 2. A. native1. A. distinguished 6.A. take off 7.B. of 8.A. have sầu been repaired 9.B. to lớn hearing 10.A. Pollution 11.C. All right.12. A. wants 13.B. where 14.B. ability 15.C. or 16. A. ask 17. A. Various forms of communication. 18. C. Braille 19.D. express thoughts and feelings 20.B. The deaf and mute can use an oral size of communication 21.A. A khung of language 22.A. I was busy, but I came khổng lồ Tom’s birthday party. 23D. You will miss the train if you don’t hurry up. 24A. No other city in Malaysia is as large as Kuala Lumpur. 25.B. The man asked me how many students there were in my class that year. 5.A. off 6.A. on 7.B. refused 8.B. natural 9.A. saw / were driving 10. C. increasingly 11. D. It’s kind of you khổng lồ say so12.A. have sầu 13. B. whom 14. B. communication 15. A. who 16.C. In addition17.b 18c 19d 20 a 21 d 22b 23d 24d 25c 1 c 2 a b3 c 4 b 5 c 6 a 7 a 8 d 9d 10d 11 a 12 c 13c 14b 15 c 16 b 17 c 18a 19 c 20a 21 c 22b 23a 24d 25 a 1c 2 b 3 a 4 d 5 c 6 a 7 b 8d 9 a 10b 11c 12d 13 a 14 d 15 b 16c 17d 18 b 19 c đôi mươi d 21 d22 b 23c 24 a 25 d (Các thì của rượu cồn từ) Supply the correct VERB TENSE : 1. The coffee was all right, but the cream (be) was sour. 2. He has a piano and a violin, but he (not have) does not have .a flute. 3. He says that he (arrive) will arrive on time tomorrow. 4. She said that she (arrive) would arrive sầu on time yesterday. 5. I think that Victor (be) will be late. 6. He said that he (graduate) had graduated .from university in 1991. 7. We thought they (move) would move sầu to lớn California. 8. The teacher said that water (consist) consisted . of hydroren & oxygen. 9. I (be) will be .there when you arrive. 10. They were still waiting when I ( get) got there. 11. He has worked very hard since he ( be) was here. 12. We have sầu just come in when you (call) gọi 13. We’ll have already gone before you (get ) get baông xã. 14. We decided khổng lồ go trang chủ because it ( be ) was .very late. 15. We have been very busy while they ( be) here. 16. The teacher gave us too many assignments, that we (cannot) cannot go to the concert. 17. It was such a beautiful day that I (feel) felt .lượt thích taking a walk. 18. He I haven’t seen hyên ổn since he (arrive) arrived 1319. He works on Sundays so that he (can) can earn money khổng lồ pay his tuition. trăng tròn. I (be) have sầu been busy since we last met. 21. I’m very fond of Jane but I (not see) have not seen .much of her lately. 22. Has There (be) been no guests at all since I left? 23. I have never(see) seen .anyone more beautiful than your wife. 24. I (meet) have met your husbvà this afternoon at the station. 25. He solved the problem more quickly than I (do) did . 26. This one of the best books that I (ever read) have ever read . 27. She has already telephoned the people who (come) will come tomorrow. 28. I’ll never forget the kindness that you (show) have shown me. 29. Are they the Italians who (own) own this store? 30. It was the Smiths who (call) called .you. 31. She left her home page last week & notoàn thân (see) has seen .her since. 32. The đoạn phim film is so interesting that I (see) have sầu seen it twice. 33. It is the first time I (meet) have met hlặng here. 34. It was at the age of 14 that Jachồng London (leave) left school and (become) became a sailor. 35. The video film was so interesting that I (see) have sầu seen it twice. 36. It was the first time they (ever meet) have sầu ever met . 37. The news (be) was quite alarming yesterday. 38. We (not live) have sầu not lived in England for two years now. 39. I (never forget) will never forget what you (just tell) have sầu just told .me. 40. They (prepare) are preparing the Christmas dinner at the moment. 41. When I last (stay) stayed in Cairo, I (ride) rode to the Pyramids on a camel that my friend (borrow) had borrowed the day before. 42. Our teacher (tell) told us yesterday that he (visit) visited England in 1970. 43. George (work) has worked at the university so far. 44. When he lived in Manchester, he (work) in a bank. 45. Birds (build) their nests in the summer and (fly) .to lớn the south in winter. 46. I (lose) my key. Can you help me look for it? 47. My father (not smoke) .for 5 years. 48. My teacher wasn’t at home page when I (arrive) He (just go) .out 49. How long Bold and Mary (be) married? 50. You (receive) .any letter from your parents yet? 51. My brother (join) the army when he (be) .young. 52. I (see) . a car accident while I (wait) for you at this corner yesterday. 53. Mr. John (be) principal of our school since last year. 54. Mr. Smith (teach) .at this school since he (graduate) in 1990. 55. My father (not watch) .TV every night. 56. I (meet) . Arthur 3 weeks ago. 57. Yesterday the police (report) that they (capture) the thief. 58. My frikết thúc (thank) me for what I had done for him. 59. Someone (steal) my handbag on the bus. 60. The Browns (live) . in Paris for 7 years when the second world war (break) . out. 61. Last month I (be) .in the hospital for ten days. 62. Don’t hotline me in the afternoon. I usually (be) away in the afternoon. 63. John (drive) that car ever since I (know) .hyên ổn. 64. People (speak) .English in most of Canadomain authority. 65. The dog (wag) his tail whenever he (see) me. 66. I (never see) anyone more punctual than your brother. 67. I (meet) . your brother this afternoon at Green Street. 68. He (light) . a cigarette & (walk) to the window. 69. The performance (begin) .at 7 o’clock và (last) for 3 hours. 1470. “You (be) .here before? ” - Yes, I (spend) my holidays here last year. 71. He (leave) for London 2 years ago và I (not see) hlặng since. 72. You (be) khổng lồ the laboratory this week? 73. Thousands of people (see) this exhibition by the kết thúc of the month. 74. By the time you (finish) . cooking they (do) their homework. 75. I don’t think he (change) in the thirty years I (know) hyên. 76. Then about a year ago he (disappear) .& I (never hear) from hyên since. 77. My father (fight) . for 4 years in the last war. 78. I’m taking my daughter out tonight. She (not have) fun for a long time. 79. When I (look) at my suitcase, I could see that somebody (try) .to open it. 80. When we (get) . khổng lồ the restaurant, we (find) .that notoàn thân (remember) to lớn reserve sầu a table. 81. The doctor (examine) .hlặng, và that he (break) his arm. 82. As soon as she arrived Engl&, she (find) that the language (be) quite different from the English that she (learn) at school. 83. I’m going lớn bed. I (work) for hours and I’m tired. 84. Good afternoon. Can I help you? – Yes. I (bring) my watch khổng lồ youfor repair 3 weeks ago. Is it ready yet? 85. I wanted lớn be the first lớn tell her the news, but I was too late. Someone (already tell) her. 86. He (come) in to the room a moment after I (get) . there. 87. I hardly (be) there 5 minutes when Mrs. Brown (come) in with the coffee. 88. Scarcely they (move) inkhổng lồ the new house when their friends (come) in. 89. I (meet) John before I (be) a fortnight in Paris. 90. He no sooner (reach) the door than he (come) .back. 91. He (have) a bad fall while he (repair) his roof. 92. By the kết thúc of this month, I hope, I (write) 200 pages of my new novel. 93. It (take) .a moment before Nichồng (realize) he (offer) a cigarette by the stranger. 94. While he ( learn) . to lớn drive he (have) 25 accidents. 95. It’s no using getting inpatient. The plane (not arrive) until the weather (clear) up. 96. I (think) about you a lot lately và I (come) khổng lồ the conclusion that I( not be) able khổng lồ live without you. 97. I don’t mind ( wait) I’d rather (be) .too early than too late. 98. Those students who (fail) the exam are going lớn take another one held in August. 99. “ I am just going out khổng lồ get an evening paper.” “ But it (rain) .Why you (not wait) till the rain (stop) ? 100.I (think) your father’s health (improve) so much since I (see) hlặng last. 101.Don’t worry. We (finish) the report by 11. 102.Listen to this ! I think this news ( surprise) you. 103.When I first (come) .to lớn this village, it was quiet place. But since then the population( double) và a lot of leisure facilities (build) . 104.Hurry up or you (be) . .late for class. 105.The Ajax shoe company (employ) . 25 new men next month. 106.Don’t talk to me . I (try) to lớn learn this page by heart. 107.A:Hotline a doctor quickly! The old man (die) B: The doctor is on the way. He (just leave) his house. 108.Don’t be upmix. I ( understand) .perfectly. 109.We must take umbrella. It (rain) . 110.Wood usually (float) . on the water. 111.Look out! The ceiling (fall) in. 112.It’s too late. Nothing (matter) now. 113.I (listen) khổng lồ the radio when you (ring) the bell first time , và that’s why I (not hear) .you. 114.At school, We (learn) two foreign languages. 15115.As a boy , I (always read) .I always (have) my nose in a book. 116.John (learn) .English for seven years, & at last he (master) the irregular verbs. 117.It (rain) but it (stop) now. 118.When I (open) the door this morning I (see) a man on his knees. 119.When I (ask) hyên what he (do) , he (say) . that he (drop) a 50p piece outside the door và (look) for it. 120.By the time I (recover) . from the shoông xã he (disappear) round the corner. 121.I am going to lớn write John as soon as I (have) .spare moment. 122.The thief was arrested as he (leave) . the bank. 123.We (send) the money as soon as the goods are delivered. 124. Before we (go) very far we found that we (lose) . our way. 125.By the over of this year I (be) here for fifteen years. 126.After I (hear) . the news yesterday evening I (hurry) khổng lồ see hlặng. 127.I (not give) another cake till you (finish) .your milk. 128.I’m busy at the moment. I (decorate) .the living room. 129.I see that Tom (write) his composition. 130.He says that he (look) .for a job next week. 131.They think he (be) here last night. 132.He tells us that he (be) to the mountains before. 133.I hoped that he (be) able to lớn attend. 134.He wants to do it before his father (come) 135.The student who answered the question (be) John. 136.This is the house that Jack (build) three years ago. 137.Mary (have) dinner when her frikết thúc called. 138.John (live) in the same house since he left school. 139.Shut all the windows before you (go) .out. 140.You may begin when you (be) .ready. 141.I see that Henry (write) his composition now. 142.I had done what (be) necessary. 143.They had found that the road (be) very long. 144.I saw that I (make) a mistake. 145.We find that we (take) .a wrong way. 146.I want lớn know how long she (live) here. 147.I didn’t know who (help) him. 148.Do you hear what she (just, say) .? 149.They believe sầu that the police (capture) the thief soon. 150.Did John say he (call) .you again? 151.She has thought that the work (be) .easy. 152.She said that she (get) married soon. 153.He thinks that it (rain) .tonight. 154.The students had thought that the English test (be) .rather difficult. 155.I wonder what changes the new president (introduce) 156.Please be quiet! I (work) 157.When I (be) a child, I (want) to lớn be a doctor 158.Up lớn now, the teacher (give) . our class 5 tests 159.I (not send) the parcel until I hear from you. 160.It (rain) .when we arrived. 161.Bill said he (forget) to lớn buy a dictionary 162.He felt asleep while he (do) his homework. 163.At this time next week, we (live) in USA. 164.John (watch) .TV at 8 last evening. 165.By the kết thúc of last March, I (study) .English for 5 years. 16166.By next month. I (finish) my first novel. 167.By this time next week, he (write) his novel for 6 months. 168. By the time you arrive sầu, I (finish) .writing an essay. 169.He might get fat if he (stop) smoking. 170.If I had seen the movie, I (tell) you about it last night. TOPIC 2 : SUBJECT AND VERB AGREEMENT (Sự kết hợp giữa công ty ngữ và động từ) Use the correct verb tense or form : 1. Rickets a children’s disease cause by a lachồng of Vi-Ta-Min D. (be) 2. Measles a dangerous disease for pregnant women. (be) 3. Statistics a difficult course for people lớn understand. (be) 4. Statistics that approximately 40 percent of all marriages in the Unites States in divorce. (show / end) 5. The United States of 50 states. (consist) 6. Two hours . too long khổng lồ wait, don’t you think ? (be) 7. Cattle . to lớn graze near the church. (allow) 8. The police the thief recently. (arrest) 9. Peaches and cream delicious. (be) 10. Peaches và cream perishable and be refrigerated. (be) 11. The majority of the birds . for winter. (migrate) 12. The majority of the homework . useful. (be) 13. A number of books on U.S universities . in the library. (be) 14. The number of books on U.S universities . fifteen. (total) 15. Kara Walters, together with her classmates, a formidable opponent on the basketball court. (present) 16. Either the physicians in the hospital or the chief administrator . going to have lớn make a decision. (be) 17. my trùm or my sisters in the union is going to win the game ? (be) 18. Everyone selected lớn serve on this jury khổng lồ be willing to give sầu up a lot of time. (be) 19. Three-quarter of the students against tuition hike. (be) 20. John, as well as his younger sisters, going khổng lồ study at that school. (be) 21. Part of the money to the charity. (go) 22. You & I . supposed to clean the room before Mom gets trang chính. (be) 23. Either the President or the Vice signed the document. (have) 24. The outfits in the store window very expensive sầu. (be) 25. One of the antique bureaus . valued at over ten thousand dollars. (be) 26. The gold necklace, as well as the two pairs of earrings, for only 200 US$. (sell) 27. The leaves on the pear tree bright green. (be) 28. On the other side of the town . a Chinese restaurant. (be) 29. Everyone who to the siêu thị & . something. (come / buy) 30. Each of the restaurant its own unique blend coffee. (offer) 31. The president as well as the trustees . the proposal. (dislike) 32. Determination and discipline necessary to lớn master a foreign language. (be) 33. John is one of the people who successful in everything. (be) 34. Until last year grammatical errors, not organization . the instructor’s main concern. (be) 35. The floor & the ceiling . to be repaired because of the flooding. (have) 36. The jury . not in arrangement on the validity of the evidence. (be) 37. The number of careers Yoko can enter very large. (be) 38. A great number of homework Ying can vị everyday very large. (be) 39. Neither of my two suitcases adequate for this trip. (be) 40. Everytoàn thân in this class their homework already. (do) 17TOPIC 3 : FORMS OF THE VERBS (Các dạng của đụng từ) I. Use the correct verb form 1. Tourists could see fish (swim) along the brook. 2. We enjoy (swim) along this river. 3. The size teacher has asked Jack (write) an essay on the Thames. 4. It sometimes may be difficult (get) a taxi during rush- hours. 5. The rain has made the children (stop) their games. 6. She tells the driver(take) her to lớn the railway station. 7. Does Mrs. Green have sầu them (carry) those books bachồng home? 8. The principal noticed those pupils (try) harder và harder. 9. Children have just stopped ( play) football. 10. They keep (talk) about an old friover they met yesterday. 11. Is Black Pool (visit) . by thousands of tourists each year? 12. We heard Mr. Brown (park) his car near the gate. 13. They’ve finished (do) their homework. 14. They had their house (paint) before Tet holiday. 15. I advised him (wait) . for me at the airport. 16. Would you mind (help) . me with this work? 17. Do you smell something (burn) in the kitchen? 18. Mother requests her daughter not (come) back trang chủ late. 19. We shall have sầu the grass (cut) . tomorrow. đôi mươi. They noticed lots of sheep (graze) . in green meadows. 21. Would you lượt thích (have) something to lớn eat? 22. It started (rain) an hour ago. Has it stopped (rain) yet? 23. My family is trying (decide) where lớn go on holiday. 24. Our teacher made me (answer) .all the questions. 25. I’ve sầu enjoy (meet) . you. I hope (see) you again. 26. I hate (see) . a child (cry) 27. They prefer ( play) in swimming pool all day. 28. They refuse (go) out on trips if it’s too hot. 29. I used (smoke) đôi mươi cigarettes a day, but now I give up (smoke) 30. We decided (rent) a house with a swimming pool. 31. Can you help me (get) . the dinner ready? 32. When we arrived, the people next door invited us (have) a drink with them. 33. We began (talk) . about next year’s holiday two months ago. 34. I remember (lock) . the door when I left but forgot (shut) the window. 35. He agrees (start) the job as soon as possible. 36. I finished (read) the book and went lớn bed. 37. My teachers always expected me (do) well in exams. 38. Let me (pay) for the meal. You paid last time. 39. I used (smoke) trăng tròn cigarettes a day, but now I give sầu up (smoke) 40. We decided (rent) a house with a swimming pool. 41. Can you help me (get) . the dinner ready? 42. When we arrived, the people next door invited us (have) a drink with them. 43. We began (talk) . about next year’s holiday two months ago. 44. I rethành viên (lock) . the door when I left but forgot ( shut) the window. 45. I finished (read) the book và went to lớn bed. 46. My teachers always expected me (do) well in exams 47. It’s difficult (get) used to lớn (eat) with chopsticks. 48. Gravity keeps the moon . around the earth instead of off into space. (travel / shoot) 1849. If you go on the dog after cars, he’ll over by run over. (let / run / be) 50. There is no point about the bill. (worry) 51. In order with bird flu, Ba suggested that chicken shouldn’t (avoid / infect / eat) 52. He is too ill . anything. (do) 53. The students were made . hard during the exam. (study) 54. I’d rather my living by the floor than . money by people. (earn / clean / make / blackmail) 55. He should be advised a lot of milk. (drink) 56. We remember . him before. (meet) 57. They don’t allow in the auditorium, they don’t want . it on fire. (smoke / risk / set) 58. That boy was used khổng lồ from school by his mother. (collect) 59. Do you know the man at the door ? (stand) 60. This castle is believed hundreds of years ago. (build) 61. You should consider on a picnic at the weekend. (go) 62. She didn’t enjoy by his neighbors. (help) 63. I wish you wouldn’t keep to lớn me. (lie) 64. On the way trang chủ, Long often stops a newspaper. (buy) 65. I tried to take part in that competition essay. (convince) II. Choose the best answer : 1. We are looking forward ___ you again soon. A. khổng lồ see B. to seeing C. saw D. have sầu seen 2. My mother was afraid to lớn let the boy ___ the tree. A. lớn risk climbing B. to risk to lớn climb C. risk climbing D. risk lớn climb 3. I remember ___ but he said I did not. A. to lớn buy hyên a book B. buy hyên a book C. buying him a book D. to have sầu bought hyên ổn a book 4. Rethành viên ___ john a present . today is his birthday. A. skết thúc B. lớn skết thúc C. sent D. sending 5. I suggest ___ some more mathematical puzzles. A. bởi vì B. to vì C. doing D. done 6. Would you mind ___ the door? A. open B. khổng lồ open C. opening D. opened 7. You should give up ___ or you will die of cancer. A. smoke B. khổng lồ smoke C. smoking D. smoked 8. The driver stopped ___ a coffee because he felt sleepy. A. have sầu B. to lớn have sầu C. having D. had 9. That old man tried lớn stop ___ because of his bad health. A. smoke B. smokes C. smoked D. smoking 10. There is nothing prevent us from___ the mystery of that palace. A. discover B. discovery C. discoveringD. discoveries 11. Mr. Thomas does not allow people___ in his office. A. smoke B. lớn smoke C. smoked D. smoking 12. We are not allowed ___ in that restricted area. A. to lớn enter B. enter C. entering D. to lớn entered 13. You had better ___ at trang chính until you feel better. A. stay B. to lớn stay C. staying D. stayed 14. The machine needs___ . A. B & C are correct B. lớn be repaired C. repairing D. to repair 15. I couldn’t help ___ when I heard the story. A. laughing B. lớn laugh C. laughed D.laugh 1916. She used that money ___ a new oto. A.buy B. buying C. to lớn buy D. for buying 17. Rex khách sạn was the best place for us ___. A. stays B. staying C. khổng lồ stay D. stay 18. You can’t stop me from ___ what I want. A. doing B. vị C. to vày D. that I vì 19. Peter usually help his mother ___. A. lớn vì chưng housework B. vì chưng housework C. with housework D.all are correct 20. I must go now. I promise ___ late. A. not being B. not to lớn be C. to not be D. I won’t be 21. Can you manage___ ___ the report in the morning? A. finishing / khổng lồ write B. lớn finish / writing C. finishing / writing D. lớn finish / to write 22. Do you want ___ with you or vì chưng you want khổng lồ go alone? A. me coming B. me khổng lồ come C. that I will come D. that I come 23. I’m sure I locked the door. I clearly remember ___ it. A. locking B. khổng lồ lochồng C. lớn have locked D. to be locked 24. She tried lớn be serious, but she couldn’t help ___. A. laughing B. to lớn laugh C. that she laughed D. laugh 25. I lượt thích ___ the kitchen as often as possible. A. not cleaned B. clean C. to lớn clean D. that I clean 26. He tried lớn avoid ___ my question. A. answering B. to lớn answer C. answer D. how lớn answer 27. Could you please stop ___ so much noise? A. to make B. make C. making D. lớn have make 28. I enjoy ___ khổng lồ music. A. listen B. to listen C. listening D. listened 29. Have you finished ___ your hair yet? A. wash B. washed C. washing D. to wash 30. If you walk inkhổng lồ the road without looking, you risk ___ knocked down. A. been B. khổng lồ be C. be D. being 31. Jyên is 65, but he isn’t going to retired yet. He wants khổng lồ carry on ___. A. to work B. work C. works D. working 32. Hello! Fancy ___ you here! What a surprise! A. to lớn see B. seeing C. seen D. see 33. I’ve put off ___ the letters so many times. I really must bởi vì it today. A. write B. khổng lồ write C. written D. writing 34. What a stupid thing khổng lồ do! Can you imagine anybody ___. A. being B. be C. khổng lồ be D. were 35. Sarah gave sầu up ___ lớn find a job in this country & decided to lớn go abroad. A. apply B. to apply C. applying D. application 36. Suddenly he stopped the car in order ___. A. smoke B. to smoke C. smoking D. has smoked 37. I can’t bear ___this dirty room. A. seeing B. to lớn see C. seen D. saw 38. Have sầu you considered ___ lớn live in another country? A. going B. to go C. gone D. goes 39. Cathy suggested ___ to the cinema. A. went B. not lớn go C. not go D. going 40. They caused her ___ a lot. A. cried B. crying C. to cry D. cry 2041. Paula quit ___ alcohol three years ago. A. lớn drink B. drank C. being drunk D. drinking 42. We must bởi vì something. We can’t go on ___ like this. A. khổng lồ live sầu B. living C. life D. live 43. My mother rarely allows me ___ things for myself. A. to lớn buy B. bought C. buy D. buying 44. She admitted ___ the money. A. lớn steal B. steals C. steal D. having stolen 45. It was late, so we decided ___ a xe taxi trang chính. A. to lớn take B. taken C. taking D. was taken 46. Simon was in a difficult situation, so I agreed ___ hyên ổn some money. A. lend B. lending C. lớn lkết thúc D. lender 47. How old were you when you learnt ___ ? A. how to drive B. how driving C. how drive D. how drivers 48. I waved khổng lồ Karen but I failed ___her attention. A. khổng lồ be attracted B. lớn attract C. attracting D. attracted 49. We decided ___ because of the bad weather. A. not going out B. not to lớn go out C. not go out D. not gone 50. She always encouraged her son ___ . A. to lớn jog B. jogged C. is jogging D. jogging 51. They seem ___ plenty of money. A. are having B. to lớn have sầu C. having D. had 52. I like Simon, but I think he tends ___too much. A. to talk B. talking C. talk D. is talking 53. Ann pretended ___ me as he passed me in the street. A. not seeing B. not lớn seen C. not see D. not to lớn see 54. I happened ___ that news from a magazine. A. known B. khổng lồ be known C. khổng lồ know D. know 55. He has been on a diet khổng lồ ___weight. A. have sầu lost B. having lost C. to have sầu lost D. thua ké