ĐỀ THI ANH 10 HK2

Trọn bộ đề thi học kỳ 2 lớp 10 môn Tiếng Anh – Có giải mã tốt đã làm được update bên trên Onluyen.vn. Mời quý thầy cô với các em học viên tsay mê khảo


Bộ đề thi học kỳ 2 lớp 10 môn Tiếng Anh bao bồm nhiều đề thi từ bỏ những trường khác nhau, tất cả bảng ma trận với đề cương cứng ôn tập cố nhiên giải đáp cụ thể để các bạn học viên rất có thể tham khảo cũng như đối chiếu tác dụng bài bác có tác dụng của chính bản thân mình ngay lập tức sau khoản thời gian làm cho hoàn thành. Bộ đề thi giúp các em học viên củng thay kiến thức, luyện đề với rèn luyện kỹ năng cho các kỳ thi đặc biệt sắp tới tới

STTĐề thi học tập kỳ 2
1Đề cương cứng ôn tập học kì 2 Tiếng Anh lớp 10 THPT Yên Hòa – Đề cương số 2
2Đề cương ôn tập học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 10 THPT Yên Hòa – Đề cương cứng số 4
3Đề ôn thi học kì 2 môn Anh lớp 10 THPT Đinch Tiên Hoàng
4Đề thi học tập kì 2 môn Anh lớp 10 THPT Gia Định – Mã đề 132
5Bộ đề thi học tập kì 2 môn Anh lớp 10 có lời giải – Đề 1
6Sở đề thi học kì 2 môn Anh lớp 10 gồm lời giải – Đề 2
7Sở đề thi học kì 2 môn Anh lớp 10 có đáp án – Đề 3
8Đề thi học tập kì 2 môn Anh lớp 10 chọn lọc – Đề 1
9Đề thi demo học tập kì 2 môn Anh lớp 10 tất cả đáp án – Đề 1
10Bộ đề thi học kì 2 môn Anh lớp 10 có lời giải hay
11Bộ đề thi học tập kì 2 môn Anh lớp 10 gồm câu trả lời bỏ ra tiết
12Đề thi demo học kì 2 môn Anh lớp 10 gồm đáp án
13Đề cương cứng ôn thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2018 – 2019 cụ thể đầy đủ
14Đề cương ôn thi học tập kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2017 – 2018 chi tiết đầy đủ
15Đề cưng cửng ôn tập học tập kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2019 – 2020 tương đối đầy đủ chi tiết – Phần 2
16Đề cưng cửng ôn tập học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2019 – 20đôi mươi rất đầy đủ chi tiết – 10B2
17Đề cương cứng ôn tập học tập kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2019 – 2020 không thiếu thốn chi tiết
18Đề cương cứng ôn tập học tập kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2019 – 2020 chi tiết

<Cập nhật thường xuyên …>

Quý thầy cô với những em học viên có thể đọc thêm tại đây – cỗ đề thi học kì 2 lớp 10 toàn bộ các mônVăn,Vật lý,Toán thù,Tiếng Anh,Sinc,Lịch sử,Địa,GDCD,Hóacủa những trường bên trên toàn quốc

Lớp 1

Tài liệu Giáo viên

Lớp 2

Lớp 2 - Kết nối tri thức

Lớp 2 - Chân trời sáng tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu Giáo viên

Lớp 3

Lớp 3 - Kết nối tri thức

Lớp 3 - Chân ttách sáng sủa tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu Giáo viên

Tài liệu Giáo viên

Lớp 4

Lớp 4 - Kết nối tri thức

Lớp 4 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 4 - Cánh diều

Tiếng Anh lớp 4

Tài liệu Giáo viên

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vsống bài tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 6

Lớp 6 - Kết nối tri thức

Lớp 6 - Chân trời sáng tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Tiếng Anh

Tài liệu Giáo viên

Lớp 7

Lớp 7 - Kết nối tri thức

Lớp 7 - Chân ttránh sáng tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Tiếng Anh

Tài liệu Giáo viên

Lớp 8

Lớp 8 - Kết nối tri thức

Lớp 8 - Chân ttránh sáng tạo

Lớp 8 - Cánh diều

Tiếng Anh

Tài liệu Giáo viên

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vlàm việc bài xích tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 10

Lớp 10 - Kết nối tri thức

Lớp 10 - Chân ttránh sáng tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Tiếng Anh

Tài liệu Giáo viên

Lớp 11

Lớp 11 - Kết nối tri thức

Lớp 11 - Chân ttránh sáng tạo

Lớp 11 - Cánh diều

Tiếng Anh

Tài liệu Giáo viên

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vlàm việc bài tập

Tài liệu Giáo viên

Giáo viên

Lớp 1

Lớp 2

Lớp 3

Lớp 4

Lớp 5

Lớp 6

Lớp 7

Lớp 8

Lớp 9

Lớp 10

Lớp 11

Lớp 12


*

Đề thi Tiếng Anh 10 Học kì hai năm 2022 - 2023 tất cả đáp án (10 đề) | Global Success, Friends Global, Explore New Worlds

Để ôn luyện với làm cho giỏi những bài xích thi Tiếng Anh lớp 10, bên dưới đó là Top 10 Đề thi Tiếng Anh 10 Học kì 2 Global Success, Friends Global, Explore New Worlds năm 2022 - 2023 của tía bộ sách bắt đầu Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân ttách trí tuệ sáng tạo tất cả lời giải, rất sát đề thi xác định. Hi vọng bộ đề thi này để giúp chúng ta ôn tập & đạt điểm cao trong những bài xích thi Tiếng Anh 10.

Bạn đang xem: Đề thi anh 10 hk2


Đề thi Tiếng Anh 10 Học kì hai năm 2022 - 2023 tất cả lời giải (cả cha sách)

Xem demo Đề Anh 10 Global
Xem test Đề Anh 10 Smart
Xem demo Đề Anh 10 Friends
Xem demo Đề HK2 Anh 10 Bright
Xem test Đề HK2 Anh 10 Discovery

Chỉ từ bỏ 150k thiết lập trọn bộ Đề thi Cuối kì 2 Tiếng Anh 10 Global Success, i
Learn Smart World, Friends Global, Bright, English Discovery phiên bản word có giải mã đưa ra tiết:


Phòng Giáo dục với Đào tạo thành ...

Đề thi Học kì 2 - Global Success

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 10

Thời gian làm bài: phút

(ko kể thời gian phân phát đề)


I. LISTENING

TASK 1. Listen to lớn the conversation between Minh & Daisy. Circle the best answer A, B, or C. You will listen TWICE.

1. What is the topic of the oral test?

 A.It’s about climate change.

 B.It’s about how to lớn lessen the human’s harmful impact on the environment.

 C.It’s about people’s negative responses to lớn the environment.

2. How long may it take for plastic items to lớn decompose?

 A.Hundreds of years

 B.A hundred years

 C.Several years

3. How many days does Minh have to lớn prepare for his oral test?

 A.Four days

 B.More than four days

 C.Four weeks


4. What alternative choice does Daisy recommover to Minch to lớn talk about?

 A.The reduction in using private vehicles to prsự kiện air pollution

 B.The reduction in using plastic items to lớn protect the environment

 C.The reduction in using fossil fuels to lớn save the natural resources

5. What solution does Minc choose lớn present for his test?

 A.Using public transportation to lớn reduce polluted air.

 B.How lớn use cars and motorbikes efficiently.

 C.Protecting the environment by preventing plastic bags consumption.

TASK 2. Listen khổng lồ a talk about protecting the environment and complete the note. Write ONE WORD in each blank. You will listen TWICE.

SALVAGING MATERIALS

Benefit:

● Less (1) ___________ or fuel needed to turn materials into lớn new items.

● Less (2) ___________ impact on the environment.

Examples:

● Change old oto tires to lớn (3) ___________.

● Make new shelters from used (4) ___________ và decorate them with (5) ___________ oto parts.


II. READING

TASK 1. Read the passage. Circle the best answer A, B, or C to lớn each of the questions.

Global warming is said to lớn be a culprit of many destructive sầu natural damages. Many research shows that glaciers in Antarctica and Greenland are melting quickly, which has a detrimental influence on ocean currents. Cold lands are habitats of various polar mammals; therefore, ice melting means that their homel& is shrinking in kích cỡ, và they will be on the brink of extinction. Furthermore, scientists point out that the global rising temperature results in the death of many coral reefs in many regions and the disappearance of various kinds of fish. It is not lớn mention the fact that human life has also been threatened. Most meteorologists & marine experts agree that the change of average heat worldwide links lớn the extensive sầu storms và hurricanes, and other naturally severe disasters happening around the planet. Recently, a devastating tornavày has badly torn a coastal state in the USA, killing at least 70 people & destroying a lot of houses & infrastructure. The town mayor said that he had never seen such a violently tremendous natural phenomenon before. Many European countries have also witnessed the rage of Mother Nature when they have sầu been hit by ferocious storms taking months to recover the local people’s normal life. No one will know exactly the future, but the worst scenario of the earth can be predictable for sure if humans continue treating the environment as they are doing. Global warming is an emergency issue that should be resolved immediately.

1. What is the passage mainly about?

 A. Disastrous results of global warming.

 B.How bad humans are treating the earth.

 C.The deadly storms và tornadoes occurred in many countries.

 D.The reason why glaciers are melting.

2. What does the word ‘they’ in line 5 mean?

 A.Glaciers

 B.Cold lands

 C. The polar mammals

 D.The habitats of the polar mammals

3. According khổng lồ the text, what natural disaster has happened?

 A.A hurricane in the USA

 B.Storms of different types in some European countries & the USA

 C.Some droughts and hurricanes in the USA & European countries

 D.A flood và a storm in the USA and European countries

4. According lớn the text, where has suffered badly in a destructive tornavày lately?

 A.A mountainous area in a European country

 B.A coastal state in Canada

 C.A central state in the USA

 D.A seaside state in the USA

5. Without timely actions, the worst future of humans’ life can be ________.

 A.solved immediately

 B.seen by no one

 C.certainly forecast

 D.surely avoided

TASK 2. Complete the reading passage. Write ONE suitable word in each blank.

In many countries, hydroelectric power plants play an important role in supplying electrithành phố khổng lồ households, to manufacturers, and other commercial & service industries etc. (1) ___________ this method in power production brings some benefits, there are some potential drawbacks we should seriously take inkhổng lồ tài khoản. The first one is the substantial damages to the surrounding (2) ___________ where power plants are built. A large lake called a damp is formed khổng lồ store water, which, under certain circumstances, could flood an extensive area và destroy habitats of both plants và (3) ___________ animals living in this region. The second pitfall is that a damp could have many potential accidents for people working there when it is in the construction process and even when it comes (4) ___________ use. Because of this possibility of disadvantages, the other ways which are greener and more sustainable in (5) ___________ generation should be developed such as wind or solar power.

III. WRITING

TASK 1. Put the words or phrases in the correct order to make sentences. Write each sentence in the blank.

1.a range of/ said/ of/ the previous night/ had/ she/ come up with/ causes/ Nga/ the greenhouse effect/ .

2. and/ Global warming/ in/ ice/ rising/ levels/ results/ polar/ sea/ melting/ .

3.would/ an eco-friendly field trip/ we/ Phong Nha Cave/ money,/ to/ If/ we/ enough/ had/ go on/ .

4. I/ some/ buy/ local artisans/ suggest/ to/ traditional products/ help/ we/ should/ .

5. the drawbacks/ watched/ of/ has/ deforestation/ so far/ Liam/ a documentary/ about/.

TASK 2. Write a paragraph about the measures for protecting endangered animals (120 – 150 words).

You can use the following questions as cues.

- Why vày people need to lớn take action lớn protect endangered animals?

-What should the government vì lớn stop poaching?

-What can we vày khổng lồ prsự kiện the destruction of natural habitats?

-How can we raise funds for animal protection organisations?

IV. LANGUAGE FOCUS

TASK 1.

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. Circle A, B, C, or D.

1.A. trade B.communicate C.vaccinate D.exchange

2.A. domestic B.soviet C.donate D.remote

Choose the word which has a different găng tay pattern from that of the others.

3.A.strategy B.endanger C.habitat D.practical

4.A.peacekeeping B.responsible C. stalactite D.firefighter

TASK 2. Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B, or C.

1.Ann loves space and planets a lot, she wants to become a ___________ in the future.

A.surgeon

B.cosmonaut

C.secretary

D.parachutist

2.All children are warmly ___________ to lớn join the project as its alặng is lớn help young learners in the community.

A.donated

B.welcomed

C.vaccinated

 D.controlled

3.In order lớn give the best results for students, teachers must come up with an effective sầu ___________.

A.economy

B. operation

 C.máy vi tính

D.strategy

4.Climate change can ___________ the inhabitants in this area.

A.follow

B.upmix

C.weave sầu

D.effect

5.Environmental protection is one of the best ways lớn ___________ the ecosystem.

A.install

B.balance

C.commit

D.explore

TASK 3. Complete each sentence with the correct form of the verb in brackets.

1.One of the serious environmental issues is that the number of endangered animals ___________ (rise) dramatically at the moment.

2.Laptop is extremely useful for ___________ (teach) online these days.

3.Look! They___________ (collect) trash at the beach. I’m going to help them.

4.They had better choose the goods which ___________ (produce) locally because they are much cheaper than imported ones.

5.If you use paper bags, you ___________ (help) save sầu the environment.

6.People ___________ (be) serious about global warming for ages.

7.If I were you, I ___________ (not jump) to lớn conclusions.

8.She reminded me ___________ (send) her my presentation draft by 9 p.m. that night.

9.A lot of illegal ivories ___________ (find) in the container this morning.

10.I"d advise ___________ (sample) some street food in Ha Noi.

ANSWER KEY

I. LISTENING

TASK 1

1. B

2. A

3. B

4. A

5. C

Minh: Hello Daisy, how are you preparing for the oral test next Thursday? I don’t have sầu many ideas about how to lớn reduce our negative impact on the surrounding environment…

Daisy:Well. There are a wide range of ways we can vì to lớn protect our environment. You can tìm kiếm the information on the Internet, newspapers or You
Tube channels.

Minh: Oh, thank you very much. In fact, I was absent from my last class because of my illness. It took some time to lớn recover, so I couldn’t catch all the lessons last week.

Daisy:So sorry to lớn hear that. It’s just Saturday, you still have sầu four days. Plus, it’s not very difficult. According to the lessons, one way we can do is to lớn avoid using products with plastic packages as much as possible because we all know that plastic items need a very long time to be gotten rid of – hundreds of years although some people think it’s just several years.

Minh: Wow, it’s unbelievable. So how about other ways?

Daisy:If you find it hard to demonstrate the idea, another choice is khổng lồ talk about minimizing air pollution by using public transportation instead of private cars & motorbikes.

Minh: Sounds interesting. But I think it would be easier for me to lớn have sầu a look at how we can decrease the amount of plastic bags we consume every day. I can utilize my family’s real experience as an example. I think my teacher will appreciate that. I’ll use your suggestions for the writing demo, which is four weeks from now, as I need more time khổng lồ collect the information about it.

TASK 2

1. energy

2. damaging

3. swings

4. buses

5. recycled

Good morning, everyone. As you may know, recycling materials is seen as one way khổng lồ reduce the amount of garbage dumped into the environment. Today, I will show you another solution which is very useful, and easily done by yourselves. It’s “salvaging materials”. Let me give you more explanations. Normally, we use more energy khổng lồ recycle something lớn turn it into lớn new products. For example, to lớn recycle metal, we have to lớn melt it down và then make it inkhổng lồ new shapes, which means we need lots of fuels or energy. However, with the salvaging method, we can reuse materials with fewer energy resources và minimise the damaging impact on our environment. For instance, we can reuse the old oto tires as new swings for children, or we even turn old buses inkhổng lồ new comfortable và eco-friendly homes by modifying them and adding more decorations made from recycled oto parts inside và outside. Simple, isn’t it? Can anyone give sầu me some other examples? ...

II. READING

TASK 1

1. A

2. C

3. B

4. D

5. C

TASK 2

1. Although/ Though

2. environment

3. wild

4. into

5. electricity

 

III. WRITING

TASK 1

1. Nga said she had come up with a range of causes of the greenhouse effect the previous night.

2. Global warming results in rising sea levels và polar ice melting. / polar ice melting và rising sea levels.

3. If we had enough money, we would go on an eco-friendly field trip to lớn Phong Nha Cave.

4. I suggest we should buy some traditional products lớn help local artisans.

5. Liam has watched a documentary about the drawbacks of deforestation so far.

TASK 2

Sample writing:

Nowadays, an increasing number of endangered animals have been on the verge of extinction, so we should take serious measures against major threats to these species. First, the government should impose a total ban on illegal hunting và trading in valuable wild animal parts, & heighten public awareness of stopping purchasing wild animal products. Second, deforestation for farming and building industrial parks is attributed khổng lồ the widespread loss of natural habitats of many wild animals. Therefore, we should stop cutting down forests & mix up more nature reserves and conservation parks khổng lồ better protect these animals on the red danh sách. Finally, we can join the ecotours in which a part of money is donated to wildlife organisations khổng lồ help preserve sầu endangered species from mass disappearance. To summarise, with the above practical protection measures, we can hope that current wild animals in danger will never die out.

IV. LANGUAGE FOCUS

TASK 1

1. C 2. A 3. B 4. B

TASK 2

1. B 2. B 3. D 4. B 5. B

TASK 3

1. is rising

2. teaching

3. are collecting

4. are produced

5. will help

6. have been

7. wouldn’t jump/ would not jump

8. lớn send

9. were found

10. sampling

Phòng Giáo dục đào tạo cùng Đào chế tác .....

Đề thi Cuối kì 2 - Smart World

Môn: Tiếng Anh 10

Năm học tập 2022 - 2023

Thời gian làm bài: phút

I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the main bao tay in each of the following questions.

1.

A. develop

B. rent

C. racket

D. decrease

2.

A. achieve

B. machine

C. attach

D. change

3.

A. recycle

B. compost

C. cattle

D. community

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

4.

A. message

B. bedroom

C. resort

D. wallet

5.

A. conversation

B. reasonable

C. artificial

D. interaction

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to lớn indicate the correct answer to lớn each of the following questions.

6. Some experts believe sầu that in 2050 most classes __________ a robot teacher.

A. is going to have

B. are going khổng lồ have

C. will have

D. are having

7. The Grand Canyon in the USA has always offered visitors breathtaking __________ in every direction.

A. vision

B. image

C. views

D. sight

8. There are many chemicals that __________ the ozone layer, one of which is CFC.

A. damage

B. injure

C. hurt

D. erode

9. We can see craters on the moon with __________.

A. a microscope

B. a telescope

C. binoculars

D. lens

10. The Fahrenheit scale is named __________ the physicist Daniel Gabriel Fahrenheit.

A. from

B. behind

C. after

D. before

11. The place has quickly developed __________ a small fishing community __________ a popular tourist resort.

A. from / into

B. from / to

C. out of / into

D. out of / inside

12. Many people think that learning in the future will be very different và focus __________ e-learning.

A. in

B. on

C. at

D. about

13. I don’t think this jacket is a good choice. It’s __________ to lớn wear leather jackets at the moment.

A. fashion

B. fashionable

C. unfashionable

D. fashionably

14. Registration size should be __________ by guests.

A. written out

B. filled in

C. filled up

D. drawn

15. One important advantage of online courses is that they offer __________ classes. People can decide when to lớn learn.

A. cheap

B. high-quality

C. suitable

D. flexible

IV. Mark the letter A,B, C or D on your answer sheet lớn show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

16. Ben is interested in information technology & he usually listens lớn podcasts in this topic.

A. interested in

B. information technology

C. usually listens

D. in

17. When you’re preparing for a holiday, pack clothes that are suitable for a place where you’re going.

A. for

B. pack

C. that

D. for a place

V. Write the correct forms of the words in brackets.

18. This online course promises to lớn help learners improve their problem-solving and _________ skills. (COMMUNICATE)

19. My frikết thúc is looking for a good online English course at a ___________ price. (REASON)

đôi mươi. The Son Doong Cave expedition is considered difficult và you must be ____________ active with regular trekking experience. (PHYSICS)

VI. Read the following prediction and choose the correct option khổng lồ fill in each blank.

Hi Khoa,

I miss you and the cats at home! I am having a wonderful time in Malaysia. I am writing to lớn you from the resort’s restaurant right now (21) _________ there is no Wi-Fi in my room. I have sầu a few minutes until my sightseeing tour starts so I thought I would tell you a (22) _________ story about what happened to lớn me. The resort is very beautiful but there are monkeys running all over the place. Yesterday, while I was bending down to lớn tie my shoelace, a monkey (23) _________ right up lớn me & stole my sunglasses off my head! I got such a fright! At first, I was very annoyed that the monkey had taken my sunglasses, but then he started playing with them. He actually put the sunglasses on his face, upside down! I laughed so hard (24) _________ the monkey got scared và jumped inlớn the tree, dropping my sunglasses khổng lồ the ground. When I had finished laughing, I wiped the tears from my eyes and went khổng lồ (25) _________ my sunglasses from the floor. They have sầu a small scratch on them, but I don’t mind. Now, every time I look through my sunglasses và see the scratch, I will think of this funny memory! Oh, I had better go. I don’t want to delay my sightseeing tour group.

I will see you soon!

Love sầu,

Linh

21.

A. because

B. so

C. and

D. but

22.

A. fast

B. quick

C. slow

D. short

23.

A. was coming

B. had come

C. came

D. comes

24.

A. as

B. which

C. what

D. that

25.

A. piông xã up

B. give up

C. take up

D. mix up

VII. Read the passage and choose the best answer to lớn each of the following questions.

THE FUTURE OF ONLINE LEARNING

The coronavirut pandemic brought big changes into lớn our lives, especially in the education system. As the pandemic lightened, many schools and universities predicted that e-learning would still be very beneficial in the future. Post-pandemic, we are now entering a new era — the revolution of online education. At the start of the pandemic, teachers and lecturers moved their lessons from in-person khổng lồ virtual classrooms, teaching over platforms such as Zoom. Now, educational institutions can move sầu beyond this. They will build more useful e-learning platforms that will meet the needs of students across the world khổng lồ have more flexibility in their tertiary education. Students will be able lớn attend lessons at different times and in different formats that will suit their particular lifestyles. Many young learners và teenagers will have the option lớn learn new skills or a difficult school subject. Students will learn in their own time and at their own pace. Not only is e-learning more accessible, but it is more affordable. Students only need to lớn pay for their course. There are no added expenses such as transport costs, materials or stationery. However, there are groups of people who can’t make use of this size of education. First, those who are in underdeveloped areas may have difficulty learning online. This can be due lớn the lachồng of technological devices lớn support computerized learning. Second, students pursuing top-notch university programs are likely lớn opt for the traditional form because the range of online courses for official Bachelor’s degrees can be limited. While e-learning certainly cannot fully replace traditional classroom learning, it is an excellent option for children và adults wanting lớn further their skills and knowledge without going anywhere.

26. What is NOT true in paragraph 1?

A. The coronavirus pandemic has considerably changed our lives.

B. The education system is not affected by the pandemic.

C. E-learning is still helpful after the pandemic.

D. The era of online learning has just begun.

27. What does “they” in paragraph 2 refer to?

A. teachers and lecturers

B. e-learning platforms

C. educational institutions

D. virtual classrooms

28. Which is NOT a benefit of e-learning?

A. It provides flexibility in terms of time and place for its learners.

B. Students can choose the skills or subjects they want lớn learn.

C. It allows students lớn learn at a speed that is comfortable for them.

D. Everyone can get access khổng lồ online education.

Xem thêm: Sinh Năm 1979 Mệnh Gì ? Hợp Với Tuổi Nào, Màu Gì, Hướng Nào?

29. Why is e-learning more affordable?

A. The tuition fees for courses are lower.

B. Online courses are usually shorter.

C. Students don’t have sầu khổng lồ pay for transport or materials.

D. They only need lớn learn a few subjects.

30. What does “opt for” mean?

A. Choose

B. Change

C. Avoid

D. Decide

VIII. Listen and write T if it is TRUE, F if it is FALSE or NI if there is NO INFORMATION given.

31. AI stands for Artificial Intellectuals.

32. Sophia is a robot and, therefore, cannot understvà human emotion.

33. Hanson’s wife helps hlặng design Sophia.

34. You can find Sophia on various social truyền thông media platforms.

35. David Hanson created Sophia purely for entertainment purposes.

IX. Rewrite the following sentences without changing their meaning. Use the given word(s) if any.

36. You should bring an umbrella because it’s likely to lớn rain.

=> It’s going _____________________________________.

37. Everyone was enjoying the buổi tiệc ngọt in the restaurant. Suddenly, the lights went out. (WHEN)

=> ______________________________________________.

38. Chemical fertilizers are a major cause of soil & water pollution, but we can’t stop using them.

=> If we __________________________________________.

39. I never forget the garden. We met each other for the first time at this garden.

=> I never forget the garden _____________________________.

40. It’s not a good idea khổng lồ wear jewelry when you work out.

=> Jewelry ___________________________________________.

----------------------THE END----------------------

Phòng Giáo dục với Đào tạo thành ...

Đề thi Học kì 2 - Friends Global

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 10

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian vạc đề)

LISTENING

LISTEN lớn audio 2.18 about an interview with Sean Aiken, who did 52 different jobs in a single year. FILL IN THE BLANK with NO MORE THAN ONE WORD OR NUMBER.

Interviewer: Today in our series about (1) ____________ jobs, I’m talking khổng lồ Sean Aiken. Sean spent a year doing not one job, but 52 – one for each week of the year. Hello Sean, và welcome lớn the show.

Sean: Hi.

I: So when did you come up with this idea?

S: When I finished university – I realised I had no idea know what I wanted to lớn bởi vì.

I: So, how did you come up with the idea of 52 jobs?

I: Was it (2) _____________ lớn get 52 different jobs?

S: Some people offered me a job when they heard about what I was doing, but I found most of the jobs by searching online.

I: What kind of jobs did you do?

S: Radio DJ, fireman, (3) _______________, yoga teacher, baker ... they weren’t all in one place, of course, so I had lớn travel a lot.

I: Did you take any holiday?

S: No, I worked for 52 weeks without stopping. It was (4) ______________ tiring, And I was always short of money.

I: Didn’t your employers pay you?

S: They paid me, but I donated all of my wages khổng lồ charity.

I: What was the most challenging job?

S: Working on a (5) ____________________. That was so hard! I had lớn get up at five o’clochồng every morning and the work was very tiring!

I: And what did you learn from your 52 jobs?

S: Well, need to be really passionate about what you vày – it’s more than just money. And it’s important that you work with people that you get on with & who have sầu similar interests to you.

I: So, would you vì chưng it again?

S: Well, at the moment, I’m helping other people to lớn bởi vì their own ‘52 week job’ project. I’ve sầu found that I’m passionate about (6) ________________ others!

I: Great, so if anyone listening likes the sound of that, get in touch with Sean. Thank you for coming in và talking to lớn us, Sean.

LANGUAGE FOCUS

I. Choose the word /phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence

1. Last night I ____________ my key. I had lớn ask my roommate to open the door for me.

A. chiến bại

B. had lost

C. have lost

D. lost

2. Mary __________ her keys. Can you help her look for them?

A. has lost

B. have lost

C. had lost

D. lost

3. I và my wife ___________ a visit khổng lồ Paris in November 2021.

A. pay

B. has paid

C. have pay

D. paid

4. Lara _____________ Susie for 3 years. They sometimes have a chat on Skype.

A. has know

B. has known

C. have knew

D. has knew

5. ____________ a cheap laptop?

A. Did you ever buy

B. Did you ever bought

C. Have sầu you ever bought

D. Have sầu you ever buy

6. "He will come tomorrow"- Jeanne told me that he ________ the next day.

A. is coming

B. would come

C. will come

D. came

7. "xuất hiện the window!" He asked me ________ the window.

A. to open

B. opened

C. opening

D. had open

8. "I see the clouds here."- He told me that she ________ the clouds there.

A. see

B. sees

C. is seeing

D. saw

9. ‘I can swim really fast today.’

A. He told that he could swlặng really fast that day.

B. He said that he could swim really fast that day.

C. He said me that he could swyên ổn really fast that day.

D. He said me that he can swyên ổn really fast today.

10. ‘There was an accident outside the supermarket’- said Joanna.

A. Joanmãng cầu said there has been an accident outside the supermarket.

B. Joanna said there were an accident outside the supermarket.

C. Joanmãng cầu said there had been an accident outside the supermarket.

D. Joanmãng cầu said there has an accident outside the supermarket.

II. Complete the second conditional sentences. Use the correct form of the verbs in brackets

1. If I ___________ (know) how khổng lồ bởi these maths exercises, I ___________ (finish) my homework tonight.

2. If my brother ___________ (not be) a journadanh sách, he ___________ (not meet) và write about famous people.

3. Jeremy ___________ (have) more money if he ___________ (work) part time.

4. My brother ___________ (not eat) at home page very often if he ___________ (get) that job in the restaurant.

5. If you ___________ (buy) a better điện thoại phone, you ___________ (can) play lots of games on it.

READING

I. Choose the word or phrase aý muốn A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Camping is an activity in which people live sầu temporarily in the outdoors. Campers (1) ________ in fishing, hunting, swimming, plant study, wildlife watching, và nature photography. It provides physical benefits when it involves hiking around a campsite, và many people believe sầu that camping (2) ________ youngsters feel more confident.

People throughout the world enjoy hiking to lớn wildness campsites. This activity is called backpacking because it involves carrying such essential camping gear as (3) ________ tent, food, clothing, và sleeping bag on the bachồng in a bag (4) ________ a backpaông chồng. Backpacking is best suited for (5) ________ who are in good physical conditions as it may require walking several miles.

1.A.take parting B.attkết thúc C.participate D.enter

2.A.allows B.makes C.enables D.causes

3.A.a B.the C.an D.some

4.A.mentioned B.called C.told D.known

5.A.anyone B.someone C.everyone D.those

II. Read the passage và write the answer True or False

Last summer, Mary and her classmates had an excursion to lớn the countryside. They went to visit a farm on which Mary’s uncle worked. They left early in the morning and took a bus there. Mary’s uncle met them at the bus station và took them lớn the farm. On the way, he showed them the fields of rice, wheat, maize, potatoes and sweet potatoes.

After lunch, they all went for a walk. They saw some farm machines and tractors in a large yard of the farm. Mary’s uncle explained to lớn them that those machines were used for ploughing and breaking soil, distributing manure and planting potatoes, rice & wheat. The biggest machine which is called a combine harvester can cut and thresh corn, rice at the same time.

In the afternoon, Mary’s uncle took them to lớn the cattle area where cows, pigs, sheep & chicken were raised & cows were milked once a day. Mary’s uncle had khổng lồ answer many questions raised by her friends. He also told them about the differences between the life of people in the country & in the đô thị. After having some fresh milk và cakes, they all felt very excited và said goodbye to lớn hyên ổn and went bachồng home.

1. Mary’s uncle worked on a farm.

2. The group of classmates went lớn the farm on foot.

3. The tractors are the biggest farm machines.

4. Uncle taught them about the differences between life in the country và in the đô thị.

5. It was a boring trip for the children.

WRITING

Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it.

1. The last time I cooked was 3 years ago.

I _________________________________________________________________

2. Pew
Die
Pie started being a Youtuber in 2010.

Pew
Die
Pie __________________________________________________________

3. How long have sầu you had that smartwatch?

When_____________________________________________________________?

4. Ken said, “Rita is busy now.”.

Ken________________________________________________________________

5. Ravi said, “The concert ended yesterday.”

Ravi________________________________________________________________

SPEAKING

Make comparison between two pictures about how they spover money on school activities. Justify your opinion.

*

ANSWER KEY

LISTENING

1. holiday

2. found

3. 1500

4. sympathetic

5. certainly

6. Australia

LANGUAGE FOCUS

I.

1. D

2. A

3. D

4. B

5. C

6. B

7. A

8. D

9. B

10. C

II.

1. know – will finish

2. wasn’t / weren’t – wouldn’t meet

3. will have – work

4. wouldn’t eat – got

5. buy – can play

READING

I.

1. C

2. B

3. A

4. B

5. D

II.

1. T

2. F

3. F

4. T

5. F

WRITING

1.I haven’t cooked for 3 years.

2.Pew
Die
Pie has been a Youtuber since 2010.

3.When did you have sầu that smartwatch?

4.Ken said (that) Rita was busy then.

5.Ravi said (that) the concert had ended the day before/ the previous day.

Phòng Giáo dục đào tạo với Đào chế tạo ...

Đề thi Học kì 2 - Explore New Worlds

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 10

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

LISTENING

There are five sầu questions in this part. For each question, decide whether the statement is TRUE or FALSE. Tiông xã (V) the correct boxes. You will listen lớn the recording twice.

1. The next speaker has been the symbol of the thành phố for over the past forty years.

2. She has worked for the đô thị council for more than two terms.

3. She was introduced khổng lồ be the Governor of a state in the US.

4. She did her Ph
D course in the State University.

5. She used to study at the Harvard University.

LANGUAGE FOCUS

I. Match the word with its definition. Write your answers (A, B, C, D or E) in the provided spaces. There is an extra definition you DO NOT USE.

WORD

DEFINITION

1. charity

2. invention

3. benefit

4. contest

A. an advantage for profit gained from something

B. an sự kiện in which people compete for first prize in a sport or an activity

C. the act of giving money, food, or other kinds of help khổng lồ people who are poor, siông xã, etc

D. a disadvantage or problem that makes something less acceptable

E. a unique or novel device, method, composition or process

II. Complete each sentence with the correct size of the verb in brackets.

1. This essay should ___________ (do) carefully to lớn help students prepare well for the final exam.

2. Some female workers might ___________ (pay) wages this Saturday.

3. This is the most competitive sầu contest Tony ___________ (ever join).

4. UNICEF has helped millions of children over the world since it __________ (establish).

5. Elemãng cầu and Kai should spkết thúc more time __________ (improve) their parts of presentation.

III. Identify the part that needs correction in each of the following questions.

1. I haven’t seen Hoa again since we have sầu graduated from high school.

2. I was lieing in the bath when the phone rang.

3. You looked so siông xã yesterday. Have sầu you not visited the doctor yet?

4. We didn’t have sầu new windows be installed on our house because it was too expensive.

READING

Read the text và circle the best answer A, B, C, or D for each of the following questions.

Doing some forms of voluntary work has never been more popular with British people. Over đôi mươi million people were engaged in voluntary activities in 2013. Volunteering means giving up time lớn vì chưng work of benefit lớn the community. It can take many forms, from working with children with learning difficulties, or in an animal hospital, or planting trees. When London won its bid lớn host the 2012 Olympics, up khổng lồ 70,000 volunteers were needed lớn help ensure that the games were a success.

Volunteers can be anyone of any age. Students and full-time workers often manage to lớn involve in some voluntary work. But what motivates volunteers? Some do it for a sense of selflessness while others find they have sầu không tính phí time available. Many mention the opportunity to get to know people they would not normally meet.

A relatively new phenomenon is the hope of meeting new friends or even a life partner through volunteering. In a recent British survey, 20% of 18-24 year-olds và 8% of over-65s said their love sầu lives had improved since they began volunteering. The same poll found that nearly half of volunteers enjoyed improved health and fitness, a quarter lost weight - especially those working with children or doing conservation projects - and two-thirds felt less stressed. So, it seems volunteering may improve sầu your life, và you may even find the person of your dreams.

1. What does the text say about doing voluntary work in the UK?

A. It has never been popular with the British.

B. The number of volunteers reached its highest level in 2012.

C. Volunteers gain no benefit from the work.

D. Volunteers were needed for the success of the 2012 Olympics.

2. What does the word “It” in paragraph 1 refer to?

A. The community.

B. Volunteering.

C. Voluntary activity.

D. Voluntary work.

3. Which is NOT a reason for people to vày voluntary work?

A. They care for others.

B. They have spare time.

C. They usually meet people.

D. They want new friends.

4. What does the third paragraph mainly discuss?

A. The survey on the volunteers’ life in Britain.

B. The hope of volunteers when doing voluntary work.

C. The better situation of doing voluntary work in Britain.

D. The benefits of volunteering to voluntary workers.

WRITING

Complete the new sentence so that it means the same as the given one, using NO MORE THAN FIVE words. Write the missing words in the given spaces.

1. We use the correction pen lớn cover writing mistakes.

The correction pen ________________________________ writing mistakes.

2. The Internet has changed people’s lives in different ways.

People"s lives ________________________________ in different ways by the Internet.

3. I have sầu never eaten Indian food before.

It"s the first time I ________________________________________.

4. I haven"t seen hyên ổn for five sầu years.

The last time I saw hlặng ___________________________________.

ANSWER KEY

I. LISTENING

1. T

2. F

3. F

4. T

5. F

Our next speaker really needs no introduction. She has been involved in local politics for longer than I"ve sầu been alive, and over the past four decades has become an icon of our thành phố and community. She started by serving eight years on the đô thị council, and then eight years as mayor. After that, she was elected for two terms as our state governor, then two more terms as state representative. As if that weren"t enough, she has been president of her children"s Parent-Teacher Association three separate times, & now is the volunteer president of our local chapter of Citizens for a Greener America. She has a Ph
D in public policy from State University, where she serves on the advisory board, and last month received an honorary degree from Harvard. Ladies và gentlemen, please join me in giving a warm welcome/ to a very special guest: Ms. Lindsey Larson!

LANGUAGE FOCUS

I.

1. C

2. E

3. A

4. B

II.

1. be done

2. be paid

3. has ever joined

4. was established

5. improving

 

III.

1. have graduated

2. lieing

3. not visited

4. be installed

READING

1. D

2. B

3. C

4. D

WRITING

1. is used for covering/is used khổng lồ cover

2. have been changed

3. have sầu ever eaten Indian food

4. was five years ago

Xem demo Đề Anh 10 Global
Xem demo Đề Anh 10 Smart
Xem thử Đề Anh 10 Friends
Xem thử Đề HK2 Anh 10 Bright
Xem test Đề HK2 Anh 10 Discovery