Đề Thi Giữa Kì 1 Anh 7

*
Tlỗi viện Lớp 1 Lớp 1 Lớp 2 Lớp 2 Lớp 3 Lớp 3 Lớp 4 Lớp 4 Lớp 5 Lớp 5 Lớp 6 Lớp 6 Lớp 7 Lớp 7 Lớp 8 Lớp 8 Lớp 9 Lớp 9 Lớp 10 Lớp 10 Lớp 11 Lớp 11 Lớp 12 Lớp 12 Lời bài hát Lời bài bác hát Tuyển sinh Đại học, Cao đẳng Tuyển sinch Đại học, Cao đẳng

Bộ 10 đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Global Success 7 (Kết nối tri thức) bao gồm lời giải


Tải xuống 15 10.040 448

neftekumsk.com xin ra mắt cỗ đề thi thân kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 sách Global Success 7 (Kết nối tri thức) năm 2022 – 2023. Tài liệu có 2 đề thi có lời giải bỏ ra tiết, được biên soạn bởi đội ngũ giáo viên THCS dày dặn kinh nghiệm sẽ góp các em ôn tập kiến thức và rèn luyện kĩ năng nhằm đạt điểm cao trong bài bác thi Giữa học tập kì 1 Tiếng Anh 7. Mời chúng ta cùng đón xem:

Đề thi thân kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Global Success 7 (Kết nối tri thức) bao gồm đáp án - Đề 1

Phòng Giáo dục đào tạo với Đào tạo ...

Bạn đang xem: Đề thi giữa kì 1 anh 7

Đề thi Giữa kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 45 phút

(không kể thời gian phân phát đề)

(Đề số 1)

TASK 1. Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. Circle A, B, or C.

1. A. problem

B. homeless

C. children

D. method

2. A. passed

B. chatted

C. helped

D. liked

3. A.fun

B.foot

C. of

D. half

4. A. machine

B. orange

C. balloon

D.admire

5. A. cleaner

B. thirty

C.early

D. Thursday

TASK 2. Choose the correct letter A, B or C lớn complete each sentence

1. … is a great way to lớn enjoy the scenery.

A. Tennis

B. Playing chess

C. Cycling

2. My friover is a bạn of … He drinks coke every day.

A. water

B. soft drinks

C. liquid

3. I decided to lớn … a sports club because I need lớn get some more exercise.

A. start

B. join

C. run

4. Reading in that … light is not good for your eyes.

A. dim

B. bright

C. dark

5. My sister enjoys … aerobics every day to lớn keep fit.

A. going

B. doing

C. making

6. The members of the Caring Club … không lấy phí meals for patients every Sunday.

A. read

B. grow

C. cook

7. Drink more water. Your lips are ….

A. broken

B. chapped

C. cracked

8. My sister loves … old novels, and she has a big bookshelf.

A. collecting

B. playing

C. writing

9. My brother và I often … our old books & clothes to children in rural areas.

A. buy

B. donate

C. make

10. We … those trees in the schoolyard three years ago.

A. planted

B. watered

C. picked up

TASK 3. Find a mistake in each sentence & correct it.

1. My mum enjoys vày yoga every day lớn keep fit.

2. Do your brother like riding a horse?

3. Where vị your family visit last summer?

4. I last see my uncle Mike two years ago.

5. They doesn"t like making models in their không tính tiền time.

TASK 4. Read the text & choose the correct answer A, B or C khổng lồ each question

Studies have shown volunteering can have lifelong benefits for youth and help develop skills that will benefit them in life, school, and future career. First, volunteering can lead lớn a greater feeling of self-worth because helping others can help teens reflect on what they have và become more empathetic lớn everyone in their lives.

People who volunteer when they are young are more likely khổng lồ volunteer và donate to non-profit & charity funds when they are older. Moreover, volunteering can also help teens academically. There is a positive sầu links between students who earn good grades & those who are involved in community service. Finally, voluntary work helps teens gain new skills which are necessary for the job market such as leadership, communication skills, dependability, time management, và decision making.

1. Volunteering brings many benefits to lớn young people …

A. in their study

B. in their study & life

C. in their study, job, and life

2. Helping other people develops a teenager"s …

A. confidence & good values

B. sense of belonging

C. life circumstances

3. The word "empathetic" is closest in meaning khổng lồ …

A. willing

B. dependent

C. understanding

4. Young volunteers tkết thúc to lớn … when they are older.

A. be less generous

B. vì voluntary work và give donations

C. work for non-profit organisations

5. Voluntary work …

A. helps build up necessary skills for teens" future careers

B. helps teens get better jobs

C. is similar to lớn many jobs in the labour market

TASK 5. Reorder the words & phrases lớn make meaningful sentences.

1. taught / a primary school / We / last summer / English / in / khổng lồ children / .

2. being outdoors / love / with / my family / I / spending time / .

3. young people / affects / of / Acne / 80% / .

4. classical music / I / enjoy / in / my spare time / listening to lớn /.

5. carves eggshells / She / often / as / for her family / special gifts / .

TASK 6. Rewrite each of the following sentences using no more than FIVE words.

1. My sister finds watching films on TV boring. (Watching films on TV …)

2. You have to get up early. You"ll be late for school. (You have sầu lớn … be late for school.)

3. I lượt thích swimming because it keeps me fit. (My favourite … because it keeps me fit.)

4. The violin is not as big as the cello. (The cello … the violin.)

5. Nichồng loves playing the piano in his không lấy phí time. (Nick"s hobby …)

ĐÁP ÁN

Task 1.

1. D

2. B

3. C

4. B

5. A

Task 2.

1. C

2. B

3. B

4. A

5. B

6. C

7. B

8. A

9. B

10. A

Task 3.

1. bởi => doing

2. Do => Does

3. vị => did

4. see => saw

5. doesn’t => don’t

Task 4.

1. C

2. A

3. C

4. B

5. A

Task 5.

1. We taught English lớn children in a primary school last summer.

2. I love spending time being outdoors with my family.

3. Acne affects 80% of young people.

4. I enjoy listening to lớn classical music in my spare time.

5. She often carves eggshells as special gifts for her family.

Task 6.

1. is boring for my sister

2. get up early or you"ll / get up early, otherwise you"ll

3. sport is swimiming

4. is bigger than

5. is playing the piano

Đề thi thân kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Global Success 7 (Kết nối tri thức) bao gồm giải đáp - Đề 2

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo thành ...

Đề thi Giữa kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(không đề cập thời gian phân phát đề)

(Đề số 2)

I. LISTENING

TASK 1. Listen to the conversation between Tom & Lan. Circle the best answer A, B, or C. You will listen TWICE.

1. What time does Lan often get up?

A. 6.15 a.m.

B. 6.30 a.m.

C. 5.30 a.m.

2. Why does Tom go khổng lồ school early today?

A. Because he has khổng lồ watch a film.

B. Because his father travels on business.

C. Because he has lớn vì chưng morning exercise.

3. What is Lan’s opinion about Tom’s hobby?

A. It’s not good for their health.

B. It teaches them how to be brave sầu in dangerous situations.

C. It helps them learn more about different cultures.

4. What does Tom need to do lớn feel better?

A. He needs to select some films about what lớn vị when there is a fire.

B. He needs to lớn change his lifestyle for more physical activities.

C. He needs to learn more about different cultures.

5. What does Lan think about keeping fit?

A. She thinks it can help lớn study better.

B. She thinks it can help to lớn react better.

C. She thinks it can help to lớn behave sầu better.

Xem thêm: Nhận Biết Chó Bắc Hà Thuần Chủng Và Cách Chọn Mua, Giá Bao Nhiêu

TASK 2. Listen & complete the student’s note. Write ONE WORD in each blank. You will listen TWICE.

Student’s note

SIMPLE WAYS TO KEEP FIT

• Eat different (1) ___________.

• Choose healthy drinks such as water, (2) ___________ và fruit juice.

• Do not drink much (3) ___________ drinks because they have lots of added sugar.

• Avoid using (4) _______________________ too much.

• Have an (5) ___________ lifestyle.

II. READING

TASK 1. Read the passage. Circle the best answer A, B, or C to each of the questions.

Jubởi vì, one of the most popular martial arts, comes from Japan và it is quite well-known in Viet Nam. When we bởi vì jubởi, we will learn some basic techniques in throwing, grappling, and striking. We learn them carefully và steps by steps so that we vị not have sầu lớn worry too much about injuries. Juvày teaches us how khổng lồ train our bodies and minds as well as how khổng lồ use our energy in the best way. It first appeared in the Olympic Games in Tokyo in 1964 & since 1972 it has been an official event in the Olympic Games. Vietnamese judokas – people who vì chưng juvị – have sầu won some international recognition và are trying their best lớn win first medals in the Olympic Games.

1. What is the passage mainly about?

A. The development of jubởi vì.

B. The development & benefits of jubởi vì.

C. The development of juvày in Viet Nam.

2. What does the word It in line 6 mean?

A. Energy.

B. Mind.

C. Juvì.

3. What is one of the benefits of practising judo?

A. Knowing how khổng lồ throw people.

B. Learning lớn control our bodies.

C. Winning medals in competitions.

4. When did Juvì first appear in the Olympic Games?

A. In 1954.

B. In 1964.

C. In 1968.

5. How many Olympic medals did Vietnamese judokas win in 1972?

A. None.

B. One.

C. Two.

TASK 2. Complete the reading passage. Write ONE suitable word in each blank.

A Grade 7 student & his friends have sầu an idea of collecting (1) ___________ for homeless children in his town. They call it the “Book Birthday Party”. Every month they will select a birthday of a frikết thúc in his class or a child in his neighbourhood lớn celebrate (2) ___________ special birthday các buổi party. It is just a simple các buổi tiệc nhỏ. Everyone who comes to the buổi tiệc ngọt should bring some healthy food, drink, and a book (3) ___________ any kinds: storybook, textbook, notebook, comic, etc. Those who cannot bring books will help with the collecting & sending books khổng lồ the homeless children. They believe that the healthy food và drink will help them stay (4) __________ & the books will help homeless children with their study. Everyone will be (5) ___________!

III. WRITING

TASK 1. For each question, complete the second sentence so that it means the same as the first one. Use the word in brackets and vì chưng not change it. Write NO MORE THAN THREE WORDS.

Example:

0. The booksiêu thị is opposite the library. ______ a booksiêu thị opposite the library. (THERE)

Answer: 0. There is

1. My father often collects stamps in his không tính tiền time. (HOBBY)

My ____________________ collecting stamps.

2. It often takes her hours to draw pictures every Sunday. (SPENDS)

She often ____________________ pictures every Sunday.

3. The Japanese have sầu a healthy diet so they live sầu long lives. (OF)

The Japanese live long lives ____________________ healthy diet.

4. We donate these clothes to lớn children who have no trang chính. (HOMELESS)

We give these clothes ____________________.

5. My mother began lớn teach English in 1996. (WORKING)

My mother started ____________________ English teacher in 1996.

TASK 2. Write a mô tả tìm kiếm of your community activities (60-80 words). You can use the following questions as cues.

- What are your community activities?

- How often vị you take part in these activities?

- Why vì you join these activities?

- What are the benefits of these activities?

IV. LANGUAGE FOCUS

TASK 1. Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. Circle A, B, or C.

1. A. condition

B. protect

C. tofu

2. A. maturity

B. teenager

C. orphanage

3. A. developed

B. planted

C. needed

4. A. enjoyed

B. cooked

C. volunteered

TASK 2. Fill each blank with the present simple, present continuous or past simple size of the verb in brackets.

1. When Tom was a teenager, his hobby ___________ (be) horse riding.

2. Alice often does juvày at 5 p.m. every day, but today she ___________ (do) some homework.

3. Do you know that the sun always ___________ (rise) in the East?

4. Look! Toby ___________ (have) some fast food again!

5. When I was in Nha Trang last month, I ___________ (collect) some beautiful seashells.

6. - Look at you! Why ___________ you ___________ (pick) up litter?

- To save the environment.

7. ___________ Jenny ___________ (volunteer) in the local hospital last summer?

8. Trung never ___________ (watch) TV before finishing all his homework.

9. I ___________ (not study) now because I feel very tired.

10. Someone ___________ (throw) away a pile of rubbish on the pavement yesterday.

TASK 3. Choose the best option lớn complete each sentence. Circle A, B, or C.

1. You can use this ___________ to stick these pieces of color paper to lớn decorate your dollhouse.

A. nail

B. glue

C. model

2. When children take care of their pets, they learn how khổng lồ take on ___________.

A. happiness

B. maturity

C. responsibility

3. Some hobbies can help students learn to lớn be ___________ with their work.

A. patient

B. popular

C. valuable

4. Tom is having a lot of fast food! He needs lớn change his ___________.

A. hobby

B. diet

C. condition

5. - What is tofu? - It’s a ___________ from soybeans.

A. produce

B. product

C. producer

6. Look at those students. They are picking ___________ used bottles lớn help save sầu the environment.

A. over

B. in

C. up

ANSWER KEY

I. LISTENING

TASK 1

1. C

2. B

3. C

4. B

5. A

Script:

Tom: Hi Lan! Why bởi vì come lớn school so early today?

Lan: Hi Tom! I always get up early at 5.30 a.m., bởi some morning exercise & go to school at 6.30 a.m.

Tom: Wow! It’s a good habit to keep fit but I’m too lazy for it because I often stay up late to lớn watch films. I often get up quite late at 6.15 a.m. except today when my dad has khổng lồ travel on business.

Lan: Watching films is also a good hobby! Films help us learn more about different cultures. They also teach us how to lớn behave or react in some special situations. For example, what lớn do when there is a fire or an earthquake.

Tom: That’s true. But I think I’ll need to arrange my schedule so that I can get up earlier for morning exercise. I want khổng lồ look as great as you!

Lan: Thank you, Tom! Good health surely helps us study better.

TASK 2

1. kinds of food

2. milk

3. soft

4. phones, tablets, computers

5. active

Script:

Good morning, children! Today I’ll give you some tips on how khổng lồ keep fit. First, rethành viên lớn have different kinds of food. Some of you may lượt thích hamburgers and want to lớn have it all the time, but that’s unhealthy. Change your food as often as you can! Second, drink more water & milk. They will bring you more good minerals và help you build strong bones. Fruit juice is also good for you but avoid soft drinks because they have sầu lots of added sugar. The next tip is: Do not use your phones, tablets, computers or watch TV too much! They are not good for your eyes & they keep you away from physical activities. Always keep your body toàn thân active! Playing football, badminton, or any kinds of sports will surely bring you good health.

II. READING

TASK 1

1. B

2. C

3. B

4. B

5. A

TASK 2

1. books

2. a

3. of

4. healthy

5. happy

III. WRITING

TASK 1

1. father’s hobby is

2. spends hours drawing

3. because of their

4. to lớn homeless children

5. working as an

TASK 2

Sample writing:

I am a Grade 7 student in Ho Chi Minc City. Once a month I take part in the community activities in my school or my neighbourhood. I often collect used textbooks & storybooks from my friends và my neighbours. Then I clean the books, use color paper to lớn cover them và put them in nice boxes khổng lồ sover to students in the rural areas. I also join the activities that keep the environment clean và green like collecting plastic bottles or planting trees. I love these activities because I have a chance lớn help other people.