Đề thi giữa kì 2 lớp 10 môn tiếng anh

Đề kiểm soát giữa kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh bao gồm đáp án tiếp sau đây bên trong cỗ đề thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 10 năm 2021 - 2022 vị neftekumsk.com sưu tầm cùng đăng tải. Đề khám nghiệm giờ Anh lớp 10 giữa học kì 2 tất cả câu trả lời được chỉnh sửa bgiết hại nội dung SGK giờ đồng hồ Anh Unit 6 - Unit 8 lớp 10 công tác new góp các em ôn tập kiến thức trọng tâm công dụng.

Bạn đang xem: Đề thi giữa kì 2 lớp 10 môn tiếng anh

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút ít Tải về nội dung bài viết này, các bạn vui lòng kéo xuống cuối nội dung bài viết nhằm download về.

*** Tsi mê khảo Đề thi tiếng Anh lớp 10 giữa học tập kì 2 năm 2021 - 2022


Đề thi giờ Anh lớp 10 giữa học tập kì 2 có đáp án


1. Đề thi thân kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 10 năm 2022


I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. passed B. watched C. playedD. washed
2. A. proudB. aboutC. aroundD. would
3. A. marketB. departC. cardD. scare
4. A. entranceB. paddyC. bambooD. banyan
5. A. problemB. loveC. boxD. hobby

II. Choose the best answer from the four options given ( marked A, B, C, D) to complete each sentence.

6. My house __________- in 1986.

A. is built

B. was building

C. was built

D. has been built

7. The doctor ______ me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

8. Tomorrow we"ll go lớn Noi Bai Airport lớn meet Maryam, ___________ comes from Malaysia.

A. who

B. whom

C. whose

D. that

9. His house looks very large & beautiful. It is ________ house.

A. a seven-room


B. a seven-rooms

C. seven room

D. seven rooms

10. If you get up early, you _______ late.

A.weren"t

B. wouldn"t be

C. aren"t

D. won"t be

11. It"s very hot today. I wish I ________ on the beach now.

A. am

B. was

C. were

D. had been

12. When he lived in the city, he ______khổng lồ the theater twice a week.

A. uses lớn go

B. has gone

C. used lớn go

D. was going

13. My father asked us ___________too much time playing computer games.

A. not to lớn spending

B. did not spend

C. not to lớn spend

D. khổng lồ not spend

14. Hoai vệ can not rethành viên the name of the restaurant _____ she ate her favorite roastedduchồng.

A. which

B. whose

C. whom

D. where

15. If I were a flower, I____a sunflower.

A. was

B. were

C. will be

D. would be

16. Nobody toàn thân went lớn the tiệc nhỏ, __________-?

A. does he

B. vị they

C. didn"t they

D. did they

17. It is nearly 3 months ______ he visited his parents.

A. while

B. during

C. since

D. when

18. _________ population is another unpleasant result we have to solve.

A. Increased

B. Increasing

C. The increase

D. To increase

19. If we ________ enough time, we"ll study this exercise more carefully.

A. will have

B. have sầu C. had

D. would

đôi mươi. What would you vì chưng, if you ______ a UFO?

A. see

B. saw

C. would see

D. had seen


III. Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) need correcting khổng lồ become an exactone.

21. The picture (A) was painting (B) by (C) Michael last year (D).

22. There"s (A) the woman (B) who she (C) sold me (D) the handbag.

23. Mr. Smith (A) is going lớn buy (B) a new Japanese (C) oto, doesn"t he (D)?

24. I met (A) a lot of interesting (B) people while (C )I was studying at (D) Ho Chi Minh City.

25. If (A) I were you (B) , I didn"t (C) buy that expensive (D) oto.

IV. Read the following passage, then choose the correct answer to lớn questions.

I went lớn Australia on a student program last year và I lượt thích to (26) _______ you about it. I was very (27)_______ when I knew I was going lớn nước Australia because I had never been there before. I didn"t think about the problems of speaking English (28)_______ I meet my host family. At first I couldn"t communicate with them because my English was so bad. All the five years I had been learning English wasn"t much used at all (29)_______ we didn"t have real practice at school. Even though my grammar was good, my pronunciation wasn"t. My problem is (30)_______ "l" & "r". For example, Australian people often asked "What bởi vì you eat in Vietnam?" I wanted to tell them that we eat rice, but they didn"t understand when I said “We eat lice”...

26. A. sayB. tellC. talkD. speak
27. A. excitingB. excitesC. excitedD. excite
28. A. afterB. untilC. whenD. while
29. A. althoughB. evenC. becauseD. so
30. A. pronuncingB. speakingC. readingD. telling

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning lớn the first one.

31. People say that they bought this shop last year.

=> It is ____________________________________

32. "How much bởi vì you think it will cost?" he said to lớn me.

=> He asked me __________________________

33. Mr.Brown"s team has lost the game. He looks very sad.

=> Mr. Brown whose___________________________

34. Do you know the man who sat next khổng lồ me at Nam‟s birthday các buổi party last night?

=> You know_______________________________

35. It takes Minh 2 hours to bởi vì his homework every day.

=> Minc spends____________________________

36. We were late for school because of the heavy rain.

=> Because it___________________________

37. My mother used lớn make us clean the house.

=> We used _________________________

38. "I"m working in a restaurant, and don"t care much for it." she said

She said _____________________

39. It"s two years since I last spoke lớn her.

I haven"t_______________________

40. Going swimming in the river in the summer is interesting.

It____________________________

VI. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Why we believe sầu in astrology

People believe in astrology because it offers many desirable things such as information and assurance about the future.

Astrology claims that nothing in life is coincidental và everything that occurs lớn us happens for a particular reason. Astrology can provide us some good answers as to lớn why these things happen khổng lồ us và it can also predict them in advance. In this way, astrology actually helps people to underst& the world around them much better.

As practiced today, astrology can work quite well. Most of the people who visit astrologers or read their horoscopes regularly kết thúc up feeling happy & satisfied. This does not mean that the astrologers have accurately predicted the individuals’ future based on their horoscope dates, but it means that having a horoscope explained can be actually a very fulfilling experience.


People enjoy reading their horoscope forecasts and this often leads lớn changes in personalities, behaviors & decision-making processes. Astrology can be a real lifesaver because it lets you know of the future obstacles và problems in advance. It is up khổng lồ you whether you want khổng lồ believe the advice và precautions suggested in a horoscope reading và save sầu yourself from the pain without doing much.

Xem thêm: "Bé" Xuân Mai: Ca Sỹ Con Cò Bé Bé Đã Lớn Trưởng Thành, Bé Xuân Mai Hứa Không Yêu Trước 18 Tuổi

Astrology takes inlớn account two major aspects - our birth potential & the effects of the planets và the stars on our personal horoscope. It can help us choose the right career & education path for us, in order to make a good và successful life.

Last but not least, we believe sầu in astrology because it’s about us. My horoscope is like a blueprint of my life that got created precisely at the time I was born. That means that my birth chart is as chất lượng as my fingerprints are. Each planet’s placement in my horoscope can reveal a lot about my personality and destiny.

41. Astrology claims that nothing in life is happening by chance because _________.

A. everything that occurs to lớn us happens for no particular reason

B. life can provide us some good reasons why these things happen to lớn us

C. it can help us predict our life in advance

D. people can underst& the world around them much better

42. After visiting astrologers, people often feel and satisfied because ___________.

A. having a horoscope explained can be a satisfied experience

B. they have sầu had their future predicted accurately based on their horoscope dates

C. they have sầu had astrologers read their horoscopes regularly

D. astrologers help them understand the world much better on their own

43. All of the following about astrology are correct EXCEPT that _________.

A. it lets you know of the future obstacles & problems in advance

B. you must believe the advice and precautions suggested in a horoscope reading

C. it considers our birth potential và the effects of the stars on our personal horoscope

D. it may help us make a good & successful life

44. All of us believe and enjoy in astrology because _________.

A. it can reveal our exact personality & destiny

B. we know how our horoscope lớn be formed at the beginning

C. our fingerprints make our birth chart chất lượng in the horoscope

D. our horoscope reading is chất lượng based on the planet’s position

45. The word “blueprint” in the last paragraph is closest in meaning to _________.

A. a thiết kế for a building

B. a description of something

C. a copy or print of something

D. a print of something in blue

VII. Put the correct preposition for the sentences below.


46. If you volunteer __________ present about that cultural aspect, you will get a present _______ the teacher.

47. Rich people who are not educated are often looked _____ upon ______ other people.

48. He seems _____ have particular respect & admiration _______ learned people, và learning is considered more valuable than wealth and material success.

49. There is an increase ______ the number ______ Vietnamese women taking the roles _______ leaders ________ their organisations.

50. You need _______ perfect yourself ______ order khổng lồ look ______ a perfect life partner.

Read the following passage và mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks from 51 to 55.

The Meadow Park Zoo, which (51) _______ three months ago, is already attracting large numbers of visitors. The new zoo is quite small, compared with other similar (52) _______. You won’t find any large và dangerous animals such as lions or tigers in cages. Instead, there is a children’s zoo, (53) _______ children can handle little animals lượt thích rabbits và mice. They can also have rides on a camel or an (54) _______ The zoo had a working farm, too, with cows, sheep, ducks và chickens. Lots of children from cities don’t understand what happens (55) _______ a farm. It’s important for them to lớn see for themselves where their milk & eggs come from.

Question 51 : A. opened B. opens C. opening D. open

Question 52 : A. attractions B. parties C. schools D. events

Question 53 : A. who B. where C. when D. whom

Question 54 : A. elephant B. monkey C. hippo D. bear

Question 55 : A. in B. on C. up D. for

2. Đáp án Đề khám nghiệm thân kì 2 giờ Anh lớp 10 năm 2022

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 - C; 2 - D; 3 - D; 4 - A; 5 - B;

II. Choose the best answer from the four options given ( marked A, B, C, D) khổng lồ complete each sentence.

6 - C; 7 - A; 8 - A; 9 - A; 10 - D;

11 - C; 12 - C; 13 - C; 14 - D; 15 - D;

16 - D; 17 - C; 18 - B; 19 - B; trăng tròn - B;

III. Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) need correcting khổng lồ become an exact one.

21 - B; 22 - C; 23 - D; 24 - D; 25 - C;

IV. Read the following passage, then choose the correct answer to lớn questions.

26 - B; 27 - C; 28 - B; 29 - C; 30 - A;

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

31 - It is said that they bought this cửa hàng last year.

32 - He asked me how much I thought it would cost.

33 - Mr. Brown whose team has lost the game looks very sad.

34 - You know the man who sat next khổng lồ me at Nam’s birthday các buổi party last night, don’t you?

35 - Minc spends 2 hours doing his homework every day.

36 - Because it rained heavily, we were late for school.

37 - We used to lớn be made lớn clean the house by my mother.

38 - She said that she was working in a restaurant và didn’t care much for it.

39 - I haven’t spoken khổng lồ her for two years.

40 - It is interesting to lớn go swimming in the river in the summer.

VI. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

41 - C

42 - A

43 - B

44 - D

45 - B

VII. Put the correct preposition for the sentences below.

46. If you volunteer _____to_____ present about that cultural aspect, you will get a present ____from___ the teacher.


47. Rich people who are not educated are often looked ___down__ upon ___by___ other people.

48. He seems ___to___ have particular respect & admiration ____for____ learned people, & learning is considered more valuable than wealth & material success.

49. There is an increase ____in__ the number ___of___ Vietnamese women taking the roles ___of____ leaders ____in____ their organisations.

50. You need ___to____ perfect yourself ___in___ order lớn look ____for___ a perfect life partner.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet khổng lồ indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks from 51 khổng lồ 55.

51 - A; 52 - A; 53 - B; 54 - A; 55 - B;

Trên đấy là Đề thi tiếng Anh giữa học tập kì 2 lớp 10 năm 2021 - 2022 có đáp án. Mời độc giả tìm hiểu thêm những tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tập tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học tập kì 1 lớp 10, Đề thi học tập kì 2 lớp 10, Những bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến đường,.... được cập nhật tiếp tục bên trên neftekumsk.com.