Đề thi giữa kì 2 tiếng anh 7 2021-2022

Lớp 1

Đề thi lớp 1

Lớp 2

Lớp 2 - Kết nối tri thức

Lớp 2 - Chân ttránh sáng tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu tđam mê khảo

Lớp 3

Lớp 3 - Kết nối tri thức

Lớp 3 - Chân ttách sáng tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu tđê mê khảo

Lớp 4

Sách giáo khoa

Sách/Vsinh hoạt bài xích tập

Đề thi

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vsinh hoạt bài bác tập

Đề thi

Lớp 6

Lớp 6 - Kết nối tri thức

Lớp 6 - Chân trời sáng tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Sách/Vsống bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 7

Lớp 7 - Kết nối tri thức

Lớp 7 - Chân ttránh sáng tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Sách/Vnghỉ ngơi bài xích tập

Đề thi

Chuim đề & Trắc nghiệm

Lớp 8

Sách giáo khoa

Sách/Vsinh hoạt bài bác tập

Đề thi

Chulặng đề và Trắc nghiệm

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vsống bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 10

Lớp 10 - Kết nối tri thức

Lớp 10 - Chân ttránh sáng tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Sách/Vngơi nghỉ bài tập

Đề thi

Chuyên ổn đề & Trắc nghiệm

Lớp 11

Sách giáo khoa

Sách/Vnghỉ ngơi bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vlàm việc bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

IT

Ngữ pháp Tiếng Anh

Lập trình Java

Phát triển web

Lập trình C, C++, Python

Trung tâm dữ liệu


*

Sở Đề thi lớp 7 năm học 2021 - 2022Môn ToánMôn Ngữ VănMôn Tiếng AnhMôn Vật LíMôn Địa LíMôn Lịch SửMôn Sinc họcMôn giáo dục và đào tạo công dânMôn Tin học

Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh lớp 7 Thông bốn 22 có lời giải (5 đề)

Tuyển lựa chọn Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh lớp 7 Thông bốn 22 bao gồm đáp án (5 đề) tinh lọc được các Giáo viên các năm kinh nghiệm soạn và đọc từ bỏ đề thi Tiếng Anh lớp 7 Thông tư 22 của những ngôi trường trung học cơ sở. Hi vọng bộ đề thi này để giúp đỡ học viên ôn tập cùng đạt hiệu quả cao trong số bài thi Giữa học tập kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7.

Bạn đang xem: Đề thi giữa kì 2 tiếng anh 7 2021-2022

Tải xuống

Phòng giáo dục và đào tạo với Đào chế tạo ra .....

Đề thi Giữa học kì 2 Thông bốn 22

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm cho bài: 45 phút

(không nói thời hạn phân phát đề)

(Đề số 1)

I. Choose the word whose underlined is pronounced differently

1. A. collect B. about C. word D. brother

2. A. calorie B. musical C. cinema D. community

3. A. again B. allergy C. organization D. gardening

II. Choose the word in each line that has different áp lực pattern

1. A. donate B. allergy C. diet D. compound

2. A. homeless B. garden C. problem D. cartoon

III. Choose the best answer (A, B, C or D) lớn complete the sentences

1. Nam used khổng lồ ________ morning exercise when he got up early.

A. did B. does C. doing D. do

2. My father __________the bus lớn work every day, but I cycle.

A. catches B. drives C. goes D. runs

3. I go lớn school __________ xe đạp.

A. by B. on C. in D. from

4. Traffic accidents can be prevented if people __________ the rules.

A. remember B. obey C. go after D. take care of

5. You should look right & left when you go ________the road.

A. down B. across C. up D. along

IV. Put the correct form of the verb in brackets.

1. Quang Hai footballer (play) __________________ soccer beautifully last Saturday.

2. He (go)________ to the English club every Sunday. But last Sunday he (not go)____________ there, he went lớn the City’s museum.

3. Two years ago, she (teach) ______________________ at a village school.

4. What __________ you (do) ____________ yesterday morning?

5. We (travel) ______________________ to Hue next month.

V. Read the text and answer the questions

Titanic is a romantic film, which was directed by James Cameron. However, it’s also about a disaster. It stars Leonarvày DiCaprio và Kate Winslet.

The film is about the sinking of the ship Titanic on its first voyage. The main characters are Jachồng Dawson và Rose Dewitt Bukater. Jachồng saves Rose from killing herself during the journey on board the ship. Although they are from different social classes, and Rose is already engaged, they fall in love. The film has a sad ending: the Titanic sinks & more than a thous& people die in the disaster, including Jachồng.

Critics say it is a must-see. I agree because the story is moving & the acting is excellent. The special effects, visuals và music are also incredible.

1. What kind of film is Titanic?

………………………………………………………………………….………………

2. Who does Titanic star?

…………………………………………………………………………………….……

3. What is Titanic about?

…………………………………………………………………………………….……

4. How is the ending of Titanic?

………………………………………………………………………………….………

5. What bởi critics say about Titanic ?

………………………………………………………………………………….………

ĐÁP ÁN

I.

1. B 2. C 3. B

II.

1. D 2. D

III.

1. D 2. A 3. A 4. B 5. B

IV.

1. played

2. goes - did’t go

3. taught

4. did you do

5. will travel

V.

1. Titanic is a lãng mạn film.

2. It stars Leonarvì chưng DiCaprio and Kate Winslet.

3. It is about the sinking of the ship Titanic on its first voyage.

4. The film has a sad ending.

5. Critics say it is a must-see.

*
Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh lớp 7 Thông bốn 22 bao gồm đáp án (5 đề)" />

Phòng Giáo dục với Đào tạo nên .....

Đề thi Giữa học tập kì 2 Thông tứ 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm cho bài: 45 phút

(ko nhắc thời gian phạt đề)

(Đề số 2)

I. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from others.

1. A. washed B. watched C. looked D. closed

2. A. sugar B. scared C. shy D. surprise

3. A. late B. gate C. hilarious D. hate

II. Choose the best answer to lớn complete the sentences

1. We should have a ……………… check-up every six months.

A. medical B. medicine C. hospital D. aspirin

2. Ba is ……………… in his medical record at the moment.

A. fill B. fills C. lớn fill D. filling

3. They ....................... in that factory since last Monday.

A. didn't work B. worked C. haven't worked D. work

4. How ……………… are you? 1.5 meter in height.

A. high B. tall C. height D. long

5. What was ……………… with her?

A. problem B. matter C. wrong D. feeling

6. People feel ……………… when they catch the cold.

A. pleasant B. unpleasant C. pleased D. unpleased

7. She has a pain ……………… her baông chồng.

A. on B. in C. at D. with

8. I ……………… for class.

A. am never late B. am late never C. late am never D. never am late

9. That work is good ……………… hlặng.

A. for B. at C. with D. on

10. The oto is different ……………… mine.

A. with B. from C. to lớn D. for

III. Give sầu the right khung of the words in brackets

1. Her……………………..was excellent PERFORM

2. Many………………...... activities are held every year. CULTURE

3. Birthday is a family………………………. CELEBRATE

IV. Make questions for the underlined parts

1. The Robinsons visited Ho Chi Minc đô thị a few weeks ago.

……………………………………………………………………………………….

2. She bought a lot of different gifts for her friends.

……………………………………………………………………………………….

3. My vacation in Nha Trang was very wonderful.

……………………………………………………………………………………….

4. Lan has hung the poster on the wall.

……………………………………………………………………………………….

5. They ate lunch in a famous restaurant with their friends.

……………………………………………………………………………………….

V. Read the passage và answer the questions below

Yesterday was Sunday. We didn’t work. We all stayed at home. In the morning my father planted some trees and then watered them. He always likes doing the gardening. My mother tidied our house then cooked a good lunch. I watched TV then helped my mother with the housework. I cleaned the floor and dusted the furniture. My brother listened to lớn music. In the afternoon one of my father’s frikết thúc visited us. They talked & played chess together. My brother pained a nice picture. I learned my lessons. We were busy all day but everybody toàn thân was very happy.

1. Why did they stay at trang chủ yesterday?

………………………………………………………..

2. What did her father vì chưng in the morning?

………………………………………………………..

3. Did she help her mother with the housework?

………………………………………………………..

4. Who visited them in the afternoon?

………………………………………………………..

5. Were they happy on that day?

………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. B 3. C 4. B 5. C

II.

1. A 2. D 3. C 4. B 5. C

6. B 7. A 8. A 9. A 10. B

III.

1. performance

2. cultural

3. celebration

IV.

1. When did the Robinsons visit TP HCM city?

2. What did she buy for her friends?

3. How was your vacation in Nha Trang?

4. Where has Lan hung the poster?

5. Who did they eat lunch in a famous restaurant with?

V.

1. Yesterday was Sunday.

2. Planting & watering some trees.

3. Yes, she did.

4. One of her father’s friover.

5. Yes, they were.

Phòng Giáo dục và Đào tạo ra .....

Xem thêm: Tìm Hiểu Về Các Loại Tiền Số Là Gì ? Sự Khác Biệt Với Tiền Ảo Và Tiền Điện Tử

Đề thi Giữa học tập kì 2 Thông tư 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(ko đề cập thời gian phạt đề)

(Đề số 3)

I. Choose the correct answer A, B, C or D to lớn complete each following sentence

1. My father __________the bus to lớn work every day, but I cycle.

A. catches B. drives C. goes D. runs

2. She’s sure that they will find the film_________.

A. entertain B. entertained C. entertainment D. entertaining

3. ____________ being frightened by the images, Lan still liked the film so much.

A. But B. Despite C. Although D. Nevertheless

4. ____________ is La Tomatimãng cầu celebrated? – Every August.

A. Where B. Why C. When D. How often

II. Find a mistake & correct it

1. The kết thúc of the film was so moved.

A B C D

2. I used to lớn went khổng lồ school on foot when I was in primary school.

A B C D

III. Supply the correct tenses of the verbs in brackets

1. There (be)……….. a lot of water in the bottle.

2. They (know)…………….......... each other for 10 years.

IV. Match the names of festival with the reasons for holding them

Festivals

Reasons

1. Christmas

2. Thanksgiving

3. Cannes Film Festival

4. Ghost Day

a. superstitious

b. music/ arts

c. religious

d. seasonal

V. Choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap

Ewan McGregor was (1) _____ in Scotl& in 1971. He decided khổng lồ be an (2)_____ when he was only nine & he made his first film (3) _____ 1992. So far in his career he has appeared with a lot of different types of films, including comedies, musical, dramas & the Star Wars movies. In his career Ewan has worked with actresses like Cameron Diaz and Nicole Kidman, & his films have sầu won (4)_____ of awards. He said that he loved his career very much.

1. A. bear B. born C. bearing D. beared

2. A. acting B. actress C. actor D. action

3. A. in B. on C. at D. for

4. A. a lots B. lots C. much D. some

VI. Rewrite the sentences, so that their meaning stays the same, using the words given

1. The play was so boring. However, Hoa saw it from beginning to kết thúc.

=> Although …………………………………………………………….

2. I often walked khổng lồ school when I was a student.

=> I used………………………………………………………….………

ĐÁP ÁN

I.

1. A 2. D 3. B 4. C

II.

1. D → moving

2. A → go

III.

1. is

2. have known

IV.

1 - C 2 - A 3 - B 4 – D

V.

1. B 2. C 3. A 4. B

VI.

1. Although the play was so boring, Hoa saw it from beginning to end.

2. I used khổng lồ walk to school when I was a student.

*
Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh lớp 7 Thông tứ 22 gồm câu trả lời (5 đề)" />

Phòng Giáo dục đào tạo với Đào chế tạo ra .....

Đề thi Giữa học tập kì 2 Thông tư 22

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

I. Phonetics: Odd one out.

1. A. page B. information C. pavement D. transport

2. A. combine B. vocabulary C. doubtful D. boring

II. Choose the word that has a different áp lực pattern from the others.

1. A. silent B. noisy C. pretty D. polite

2. A. traffic B. dancer C. balloon D. cycling

III. Complete the sentences, using suitable words

1. They put solar panels on the ____________ of our house lớn get the sun’s energy.

2. The oto doesn’t need a driver, we Hotline it a ____________car.

3. People all over the world celebrate _______________ on 24th and 25th of December.

4. La Tomatimãng cầu is the name of a ____________ in Spain.

IV. Choose and circle the best answer.

1. Wind, hydro and solar are _________ resources.

A. modern B. renewable C. non-renewable D. new

2. Nichồng washes his hand a lot, _________ he doesn’t have sầu flu.

A. so B. and C. but D. although

3. They had to wear _________to protect their eyes at the tomato lớn festival.

A. goggles B. tradition C. trucks D. greasy

4. _________were you born? – In March

A. How B. Why C. Where D. When

V. Read the passage & vị the tasks

Travelling in the future will be much easier và safer. People may travel in a driverless oto. Even old or disable people will be able khổng lồ use it because the car can drive itself. However, a driveless oto will be expensive. People can choose to lớn go on foot on moving pavements. A Swiss company has invented a system of high- speed moving pavements. People will go through the streets at up lớn 15 km per hour just by standing on the pavements. This will reduce travelling time of pedestrians & traffic jams effectively. Therefore, more people will leave their vehicle home page.

Answer the questions

1. How will travelling be in the future?

2. Will old or disable people be able to lớn use a driverless car?

Tick T/ F

1. A Swiss company has invented the system of high- tốc độ moving pavements?

2. A driveless oto won’t be expensive.

3. People can go through the streets at up lớn 50 kph just by standing on the pavements

4. In the future, more people will leave their vehicle trang chủ.

VI. Do as directed in brackets.

1. People will decorate their houses to lớn welcome New Year. (Change into lớn passive)

____________________________________________________________

2. They have lớn wear boots lớn protect their feet. (Make question)

Why ________________________________________________________

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. C

II.

1. D 2. C

III.

1. roof 2. driverless 3. Christmas 4. Festival

IV.

1. B 2. A 3. A 4. D

V.

Answer the questions

1. Travelling in the future (It) will be much easier và safer

2. Yes, they will

Tiông xã T/F

1. T 2. F 3. T 4. T

VI.

1. The houses will be decorated lớn welcome New Year.

2. Why vày they have sầu khổng lồ wear boots?

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào sản xuất .....

Đề thi Giữa học tập kì 2 Thông tứ 22

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(ko nhắc thời gian phân phát đề)

(Đề số 5)

I. Choose the best option (A, B, C or D) lớn complete the sentences.

1. My mum …………..the bus lớn work every morning.

A. takes B. goes C. does D. runs

2. Before the new system of traffic control, there……….be more accidents.

A. use to lớn B. used to C. is used to D. was used to

3. Traffic accidents can be prevented if people……….the rules.

A. rethành viên B. obey C. go after D. take care of

4. In spite of having a happy……….., the film begins with a terrible disaster.

A. ending B. acting C. opening D. setting

5. I had to st& in the balcony lớn catch the whole…………of the parade.

A. view B. picture C. sight D. vision

II. Circle the word which has a different găng pattern from the others.

1. A. visual B. thermal C. pollute

2. A. medical B. electric C. botanic

3. A. chemical B. specific C. national

4. A. dramatic B. logical C. continue

III. Read the definitions and then match them with the words

Sci-fi Documentary Thriller Horror Action

1. ___________ A film that usually features lots of stunts and fighting.

2. ___________ A film that tells an exciting story about murder or crime.

3. ___________ A film that is mix in the future.

4. ___________ A film in which strange and frightening things happen.

5. ___________ A film that give facts & information about a subject.

IV. Read the text and choose the best option (A, B, C or D) to complete the statements.

The Academy Awards, commonly known as the Oscars, are the most famous film awards in the world. They have been held since 1929. They are called the Oscars after the golden statuette awarded lớn the winners. The Oscar statuette is officially called the Academy Award of Merit. It is 34 centimet high and weighs 3.85 kilos. The Osoto statuette was designed by Cedric Gibbons and sculpted by George Stanley. It is a knight holding a crusader’s sword, standing on a reel of film. The first Osoto was given khổng lồ Emil Jannings on May 16, 1929. The most important Osoto is the “Best Picture” prize, which is given to the best film. Two other important awards are “Best Actor” and “Best Actress” in a leading role. There are a lot of other prizes too, such as “Best Director”, “Best Supporting Actor” và “Best Supporting Actress”, “Best Costume Design”, etc.

1. The Oscars……………………..

A. weren’t organized until May 16, 1929.

B. are also known the Academy Awards.

C. are the world’s most well- known film awards.

D. All are correct

2. The Oscar statuette ……………..

A. looks like gold. C. was designed by two men.

B. has a shape of a crusader. D. consists of a knight, a reel of film and a sword.