Đề thi hk1 môn tiếng anh lớp 6 số 1 có đáp án

Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 gồm giải đáp năm 2021 sách bắt đầu (90 đề) - Kết nối trí thức, Cánh diều, Chân ttách sáng tạo

Haylamvì soạn với xem thêm thông tin Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 gồm giải đáp năm 2021 sách new (90 đề) các bộ sách Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời trí tuệ sáng tạo được tổng phù hợp tinh lọc từ đề thi môn Tiếng Anh 6 của các ngôi trường trung học cơ sở để giúp học sinh có kế hoạch ôn luyện từ bỏ đó đạt điểm cao trong số bài xích thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề thi hk1 môn tiếng anh lớp 6 số 1 có đáp án

*

Phòng Giáo dục đào tạo cùng Đào tạo nên ...

Đề thi Học kì 1 - Chân trời sáng tạo

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời gian phân phát đề)

(Đề số 1)

I. Circle và Odd one out.

1. A. bike B. bus C. plane D. photo

2. A. beautiful B. big C. market D. noisy

3. A. train B. post office C. clinic D. supermarket

4. A. mother B. father C. brother D. doctor

II. Give sầu the correct size of verbs in bracket.

1. They (be) ................... engineers.

2. She (live) ................... on Tran Phu street

3. Phong (not/ listen).............................. to the music every day.

4. Look! Minc (play) ................... soccer.

III. Choose the correct answer

1. Hi. My name is John. What’s__________name? - My name’s Lan.

A. my B. her C. his D. your

2. How many books does Ba___________? - He has eight.

A. have sầu B. has C. to have D. having

3. Does Lan have Math on Tuesday? - No, she___________.

A. don’t B. doesn’t C. hasn’t D. haven’t

4. She ___________ her teeth every evening.

A. brush B. to brush C. brushing D. brushes

5. What is she doing ? - She __________ khổng lồ music.

A. listen B. listens C. is listening D. listening

6. He has breakfast _____ six o’clock.

A. in B. at C. on D. for

7. My school is ________ lớn a hospital.

A. near B. next C. beside D. between

8. Where is ________ school? - It’s in the country.

A. Nams’ B. Nam C. the Nam’s D. Nam’s

IV. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. house B. trang chính C. khách sạn D. hour

2. A. truông xã B. bus C. ruler D. lunch

V. Read the passage và choose True (T) or False (F)

My name is Mai. I am a student at Thang Long School. It is in the country. Every morning, I get up at five sầu o’cloông xã. I take a shower, have breakfast and go khổng lồ school at 6.30. I have sầu classes from 7.00 lớn 11.15. At 12.00 I have sầu lunch at school. In the afternoon, I bởi the housework & play volleyball. In the evening, I watch television or listen khổng lồ music và vì chưng my homework. I go khổng lồ bed at 10.30.

1. Mai is a student at Thang Long School.

2. Mai goes khổng lồ school at half past six.

3. She does the housework và plays volleyball in the afternoon.

4. In the evening, she doesn’t watch television.

VI. Rearrange these words lớn make complete sentences.

1. lives/ he/ near/post-office/the

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

2. listens / Nam / after / lớn / school / music .

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

3. school / city / is / my / the / in

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. C 3. A 4. D

II.

1. are

2. lives

3. doesn’t listen

4. is playing

III.

1. D 2. A 3. B 4. D

5. C 6. B 7. B 8. D

IV.

1. D 2. C

V.

1. T 2. T 3. T 4. F

VI.

1. He lives near the post-office.

2. Nam listens to music after school.

3. My school is in the city.

Lưu trữ: Đề thi Tiếng anh lớp 6 Học kì 1 - sách cũ:

Hiển thị nội dung

*

Phòng Giáo dục và Đào chế tạo ra ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(ko đề cập thời gian vạc đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health and a long life.

A. hang

B. decorate

C. wish

D. bring

2. There are many beautiful ……………………………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees

B. flowers

C. plants

D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important

B. interesting

C. noisy

D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster

B. lucky money

C. rooster

B. apricot blossom

5. I can"t ............... my timetable.

A. finding

B. finds

C. find

D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should

B. won’t

C. shouldn’t

D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… judo with his friends.

A. is playing

B. is doing

C. play

D. do

8. London is a big thành phố, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest

B. biggest

C. bigger

D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. do

B. does

C. are

D. is

10. He usually …………… in the morning.

Xem thêm: +57 Mẫu Thiết Kế Nhà Hàng Sân Vườn Đẹp Lung Linh Và Thoáng Mát

A. is jogging

B. jog

C. jogs

D. jogging

III. Rearrange given words khổng lồ make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninch Province. It has many (1) ……….. and caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the cất cánh you can find Rooster và Han Isl& & even Man’s Head Isl&. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. islvà in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. rocks B. islands C. islvà D. lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. lớn take B. taking C. take D. to taking

4. A. the biggest B. big C. biggest D. bigger

5. A. to enjoy B. enjoy C. enjoying D. enjoyed

6. A. historic B. good C. traditional D. difficult

7. A. activity B. acts C. activities D. actions

8. A. natural B. nature C. local D. international

V. Give sầu the correct size of the verbs

1. Every day she (get) …………..up at 5.00, but today she (get )…………………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………lớn school now

3. Lan never ( go ) ………………………………camping in winter

4. ……………………..David ( travel )………………………….. to Viet nam giới by plane now?

ĐÁP ÁN

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn"t throw trash at public places

2 - She will go lớn a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going lớn plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear unikhung to lớn school in Vietnam.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;

*

Phòng Giáo dục đào tạo với Đào tạo nên ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm cho bài: phút

(không nói thời hạn phát đề)

(Đề số 3)

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1.She ……………… in the hospital. (NOT WORK)

2. They ……………… to lớn a new apartment next month? (MOVE)

3. The children are here. They ……………… some models. (MAKE)

4. It’s time ……………… home page. (GO)

II. Choose the correct answer.

1. Boys often play soccer after school, but girls ……………… .

A. aren’t B. aren’t playing C. don’t D. don’t play

2. The bookstore is ……………… of the bakery.

A. the left B. next C. near D. in front

3. Find one odd word

A. better B. smaller C. worker D. hotter

4. On the street, there ……………… a bookstore, a supermarket & a toystore.

A. am B. is C. are D. be

5. I live in a ……………… neighborhood. There are a lot of stores near my house.

A. quite B. quiet C. calm D. noisy

6. Mai’s apartment is ……………… than Nam’s.

A. modern B. moderner C. more modern D. most modern

7. Shh! The baby ……………… .

A. sleep B. sleeps C. is sleeping D. slept

8. It’s dinner time. I‘d better ……………… .

A. go B. to lớn go C. going D. am going

9. We are talking lớn firefighters & checking ……………… different fire trucks.

A. over B. in C. into D. out

10. Which underlined part is pronounced differently ?

A. coffee B. see C. agree D. free

III. Read & match.

A

B

1. Shall we go there by xe đạp ?

A. Me, too.

2. Can you help me, please ?

B. Yes, sure.

3. Would you like to play outside ?

C. Sorry, I can’t.

4. I’m so excited.

D. No, let’s walk there.

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.

My grandma is my best friover. She is 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early & watering the flowers in our garden. She usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens to me when I’m sad. I love her a lot.

1. The author’s best frikết thúc isn’t young.

2. She helps the author vì chưng the housework.

3. She teaches maths at a secondary school.

V. Make the questions with the words underlined.

1. My parents are taking me to lớn London this Saturday.

2. They often play soccer after school.

VI. Write the sentences with the cues given

1. Hue / be / busy / than / Da Nang / ?

2. I / vì / gardening / tomorrow.

3. How many / bench / there / in your classroom ?

Đáp án Đề số 3

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1 - doesn"t work; 2 - Are they moving;

3 - are making; 4 - lớn go;

II. Choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - A;

III. Read và match.

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - A;

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.