Đề thi học kì 2 tiếng anh 8 thí điểm

Hệ thống kỹ năng Tiếng Anh lớp 8 Học kì 2 góp học viên ôn luyện để đạt điểm trên cao vào bài thi Học kì 2 Tiếng Anh lớp 8. Mời các bạn cùng đón xem:


Hệ thống kỹ năng và kiến thức Tiếng Anh lớp 8 Học kì 2

Phòng Giáo dục cùng Đào chế tác .....

Bạn đang xem: Đề thi học kì 2 tiếng anh 8 thí điểm

Đề điều tra unique Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian làm cho bài: 45 phút

Hệ thống kỹ năng và kiến thức Tiếng Anh lớp 8 Học kì 2đề số 1

Choose the underlined word that has different pronunciation.

1. A. history

B. hit

C. tiger

D. festival

2. A. cooked

B. washed

C. learned

D. stopped

Circle the best answer (A,B,C or D) to lớn complete the sentences

1. ………………….help you? - Yes. Thank you.

A. Can you

B. Please

C. May I

D. How I

2. She grew up in Englvà, so her …………… is English.

A. mother tongue

B. name language

C. foreign language

D. second language

3. He hates…………….up very much.

A. wash

B. washes

C. washed

D. washing

4. The ngân hàng closes at 3 p.m. If you arrive sầu …………..3 p.m, it will be closed.

A. at

B. on

C. after

D. before

5. He used to…………up late but now he gets up early.

A. get

B. gets

C. getting

D. got

6. I often learn ……………..my new words.

A. on heart

B. by heart

C. at heart

D. aloud

7. The fairy……………..changed Little Pea’s rag inkhổng lồ beautiful clothes.

A. magical

B. magically

C. bad

D. good

8. I got good grades for English và Physics,………..my Math result was poor.

A. but

B. so

C. because

D. for

9. Mrs. Mai: Can you help me carry my bag? - An:……………………….

A. Yes. Thank you

B. Sure. I’ll help you.

C. Certainly

D. B & C are correct

10. My grandmother used to tell me the Lost Shoe. It was an old………………

A. song

B. name

C. subject

D. folktale

Read the letter. Then vì chưng the requests.

Dear mom,

I"m very happy to lớn tell you that I"m going to lớn join the Y và Y Green Group of my school.

The Green Group is holding an environment month. We are going khổng lồ clean the banks of the lakes on weekends. We are going to plant trees và flowers in the school garden and water them every afternoon after class. We are planting young trees và plants khổng lồ sell lớn other schools.

We hope that we can give more green color khổng lồ the thành phố and earn some money for our school Y&Y.

The program is very interesting và useful, isn"t it ?

I will tell you more about the group activities later.

Love sầu,

Hoa

Choose True or false.

1. Hoa is going lớn join the Y & Y Green Group of her school

2. The Green Group is holding a camping trip.

3. Hoa thinks the program is uninteresting

4. Hoa and her friends are planting young trees và plants khổng lồ sell to lớn other schools.

5. They want to lớn earn money for themselves.

Answer the questions

1.What is the Green Group holding?

→ ...........................................................................................

2. What are they going khổng lồ vì on weekends?

→ ...........................................................................................

3. What are they going khổng lồ vì chưng in the school garden?

→ .................................................................................................................................

4. Do you want to lớn join in these activities of the Y và Y Green Group of Hoa’s school?

→ ...........................................................................................

5. What bởi vì you bởi lớn protect the environment?

→ ...........................................................................................

Rewrite the following sentences as requested.

1. Mr. Lam said: “ You should spend more time on learning English, Hoa” (change into reported speech)

→ ………………………………………….…………………………………………

2. Nam said: “ Can you help me vì chưng my exercise, Nga?” (change inlớn reported speech)

→…………………………………………………..…………………………………

3. Bao studies very hard. He wants to pass the exam.(combine sentences using “so as to”).

→ …………………………………………………………………………………….

Put the words or phrases in the correct order lớn make sentences.

1. the/ could/ me/ you/ way/ the/ to/ market/ show/?

→ ………………..……………………………………………………………………

2. love/ music/ to/ listening/ I/.

→ …………………………………………………………………………………….

ĐÁPhường ÁN

Choose the underlined word that has different pronunciation.

1 - C;

2 - C;

Circle the correct answer(A,B,C or D) to complete the sentences

1 - C;

2 - A;

3 - D;

4 - C;

5 - A;

6 - B;

7 - B;

8 - A;

9 - D;

10 - D;

True or false.

1 - T;

2 - F;

3 - F;

4 - T;

5 - F;

Answer the questions

1. The Green Group is holding an environment month.

Xem thêm: Profile Trên Facebook Là Gì, Phân Biệt Giữa Profile, Trang Và Nhóm

2. We are going lớn clean the banks of the lakes on weekends.

3. We are going khổng lồ plant trees & flowers in the school garden.

4, 5.(Students’answer)

Rewrite the following sentences as requested

1. Mr. Lam said Hoa should spkết thúc more time on learning English.

2. Nam asked Nga to help hlặng vày his exercise.

3. Bao studies very hard so as lớn pass the exam.

Put the words or phrases in the correct order to make sentences.

1. Could you show me the way to the market?

2. I love listening khổng lồ music.

Phòng Giáo dục cùng Đào tạo nên .....

Đề điều tra khảo sát unique Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

Hệ thống kiến thức Tiếng Anh lớp 8 Học kì 2 đề số 2

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

1.

A. about

B. around

C. sound

D. young

2.

A. cover

B. oven

C. coffee

D. company

3.

A. plates

B. cakes

C. mates

D. places

4.

A. changed

B. learned

C. laughed

D. arrived

II. Find the one choice that best completes the sentence:

1. A table with four chairs are ………….. of the dining room.

A. in

B. the middle

C. in the middle

D. about

2. You ................... brush your teeth twice a day.

A. should

B. can

C. will

D. have

3. Tyên ổn is a good student. He did very well in the first semester. His mother is ................... hyên.

A. sorry for

B. sad

C. proud of

D. displeased

4. The new khách sạn __________ next year.

A. is opened

B. will be opened

C. is opening

D. opens

5. Would you mind .................. on the light?

A. turn

B. to turn

C. turned

D. turning

III. Choose the words or phrases that best fit the blank spaces.2MS

Ha Long – Bay of the Descending Dragon – is very .....(25)..... with both Vietnamese and .....(26)..... tourists. One of the .....(27)..... of Ha Long is the Bay’s .....(28)..... water and limestone mountains. The Bay’s water is clear .....(29)..... the spring and early summer. Upon arriving .....(30)..... Ha Long City, visitors will go along to lớn Ctuyệt Beach. From the beach, visitors can hire .....(31)..... and go out lớn the Bay. It is here that visitors will find some of Southeast Asia’s most .....(32)..... sites. Dau Go Cave sầu is one of the most beautiful .....(33)..... at Ha Long. It was the cave in which General Tran Hung Dao hid .....(34)..... stakes to lớn beat the Mongols on Bach Dang River in 1288.

1.

A. familiarly

B. famous

C. popular

D. friendly

2.

A. nation

B. nationality

C. international

D. national

3.

A. attractions

B. places

C. spaces

D. sites

4.

A. running

B. noisy

C. going

D. calm

5.

A. when

B. during

C. as

D. while

6.

A. in

B. lớn

C. on

D. at

7.

A. a boat

B. a ship

C. a ferry

D. a yacht

8.

A. beautiful

B. beautifully

C. beautifulness

D. beauty

9.

A. places

B. areas

C. caves

D. regions

10.

A. wood

B. wool

C. wooden

D. woolen

IV. Complete the second sentence so that it has the same meaning khổng lồ the first

1. The Smiths have sầu tidied the house for Tet.

→ The house ........................................................................................................

2. The last time he met her was in 2005.

→ He hasn"t...........................................................................................................

3. The young man said, “ I must go khổng lồ Cairo tomorrow”.

→ The young man.................................................................................................