ĐỀ THI TIẾNG ANH CUỐI KÌ 2 LỚP 5

Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học tập 2021-2022, bao hàm 4 đề thi, có kèm theo cả giải đáp để học sinh ôn tập, tập luyện kiến thức và kỹ năng nhằm mục đích đạt hiệu quả rất tốt mang đến kì thi cuối kì II. Mời các em xem thêm.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh cuối kì 2 lớp 5

Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 được biên soạn theo giáp với văn bản chương trình trong sách giáo khoa, giúp các em ôn tập, luyện giải đề nhằm chuẩn bị thật giỏi cho kì thi học tập kì 2 đạt công dụng cao nhất.


Đề thi học tập kì II Tiếng Anh lớp 5

1. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 12. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 23. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 34. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

1. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào chế tạo ra .....

Đề thi unique Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 1)

I. Circle the odd one out.

1. A. autumn B. winter C. summer D. season

2. A. who B. what C. there D. when

3. A. danced B. tuy vậy C. stayed D. listened

4. A. football B. play C. volleyball D. badminton

5. A. doing B. watching C. spring D. reading

II. Select và circle A, B, C or D.

1. What vì chưng you usually vày ______ spring?

A. on B. by

C. at D. in

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. are B. were

C. was D. is

3. ______ did they vì yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going to Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Do D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. play B. played

C. to lớn play D. khổng lồ play

III. Read the passage and answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool và wet. Her father và she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm & beautiful. They often go camping in the national park.


TF
1. Lindomain authority isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father và she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words lớn make sentence.

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / to / Hoi An / Minch / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / to / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / & / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

1.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select and circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage và answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words lớn make sentences.

1. What’s the weather like in spring?

2. Minh isn’t going to Hoi An next week.

3. How far is it from here khổng lồ your house?


4. Go straight ahead & turn right.

5. Where is the swimming pool?

2. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Khoanh tròn vào từ bỏ không cùng loại

1. A. tooth B. eye C. head D. aspirin

2. A. photo lớn B. bought C. flew D. sang

3. A. beautiful B. souvenir C. interesting D. colourful

4. A. summer B. spring C. me D. country

5. A. how B. what C. that D. who

II. Chọn câu trả lời đúng A, B, C hoặc D mang đến đều câu sau

1. What are you going.......... tomorrow?

A. to lớn vì chưng B. vì chưng C. did D. doing

2. Lindomain authority..... going to lớn visit her friends next weekend.

A. was B. is C. is D. B&C

3. They...... swimming last Saturday.

A. go B. going C. went D. goes

4. Are they going to the buổi tiệc ngọt tomorrow? - Yes, they.............

A. are B. do C. did D. can

5. He should go lớn the........... because he has a toothabịt.

A. dentist B. nurse C. teacher D. doctor

6. My friends & I............ going lớn the zoo next Saturday.

A. is B. was C. are D. were

7. Are you going khổng lồ vị your homework? - Yes,............

A. I am B. I was C. he is D. he was

8. What"s the matter............. you? -I have sầu a cold.

A. to B. with C. from D. in

9. How many seasons are............ in England?

A. these B. those C. they D. there

10. It"s often............... in the rainy season.

A. cold B. warm C. rainy D. sunny

III. Đọc phát âm tiếp đến chọn đáp án đúng bên dưới đến phù hợp

Yesterday.......... (1) a terribly cold day but Jyên ổn...... (2) out without warm clothes, so he...... (3) a bad fever. His mother took hlặng to lớn the doctor. The doctor gave hlặng............... (4) aspirins and said " You should....... (5) warm clothes & you shouldn"t go out. I think you will get better soon. "


1. A. was B. were C. is D. are

2. A. go B. going C. went D. goes

3. A. has B. have sầu C. had D. having

4. A. an B. a C. any D. some

5. A. wear B. wore C. wearing D. to lớn wear

IV. Sử dụng hồ hết trường đoản cú mang lại sẵn và điền vào đoạn đối thoại sau.

Matter, tired, fever, take, out

1. Son: I"m very..... (1)...

2. Dad: What" the... (2).... with you, son?

3. Son: I have sầu a... (3)....

4. Dad: you should.... (4).... some aspirins & you shouldn"t go.... (5)....

V. Dùng nhũng từ mang đến sẵn viết thành câu trả chỉnh

1. going/ We/ to/ are/ Do Son/ next weekend/ visit......................................................................................

2. you/ going/ Are/ T.V/ watch/ to/ this evening?.....................................................................................

3. visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ lớn......................................................................................

4. going/ We/ to/ are/ Do Son/ next weekend/ visit......................................................................................

VI. Đọc hiểu cùng trả lời thắc mắc.

Last Sunday, Lan didn"t go to lớn school, but she went to lớn her friend"s birthday tiệc ngọt. She got up early in the morning, went to the siêu thị, and bought some gifts & flowers. Then, she went khổng lồ her friend"s house. At the các buổi tiệc nhỏ, she ate a lot of cakes and drank soft drink. She danced beautifully, thanh lịch many songs, and told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide and seek, skipping rope & cards. They were very happy & enjoyed themselves a lot. Finally, the các buổi party came lớn an over. They said goodbye to each other and went home late in the the evening.

1. Did Lan go khổng lồ school yesterday?

.....................................................................................

2. Where did she go to?

.....................................................................................

3. What did she buy for her friend?

.....................................................................................


4. What did she vì at the party?

.....................................................................................

5. Did they enjoy themselves a lot?

.....................................................................................

6. When did they go home?

.....................................................................................

2.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C

II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. A 8. B 9. B 10. A

III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A

IV. 1. tired 2. matter 3. fever 4. take

V. 1. We are going to visit Do Son next weekkết thúc.

2. Are you going lớn watch T.V this evening?

3. She is going to visit her friends tomorrow.

4. We are going lớn visit Do Son next weekend.

VI. 1. No, she didn"t.

2. She went khổng lồ her friend"s birthday tiệc ngọt.

3. She bought some gifts & flowers.

4. At the tiệc ngọt, she ate a lot of cakes & drank soft drink.

5. Yes, she did.

6. She went trang chủ late in the evening.

3. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)

Thời gian: 45 phút

I. Circle the odd one out.

1. A. autumn B. winter C. summer D. season

2. A. who B. what C. there D. when

3. A. danced B. tuy nhiên C. stayed D. listened

4. A. football B. play C. volleyball D. badminton

5. A. doing B. watching C. spring D. reading

II. Select and circle A, B, C or D.

1. What bởi you usually vì chưng ______ spring?

A. on B. by

C. at D. in

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. are B. were

C. was D. is

3. ______ did they do yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going lớn Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Do D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. play B. played

C. lớn play D. to play

III. Read the passage và answer the questions.

Lindomain authority is from Englvà. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm và beautiful. They often go camping in the national park.

TF
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father and she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool & beautiful.

IV. Reorder the words lớn make sentence.

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / lớn / Hoi An / Minch / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / khổng lồ / ?


………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / & / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select and circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage and answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words to make sentences.

1. What’s the weather lượt thích in spring?

2. Minc isn’t going khổng lồ Hoi An next week.

3. How far is it from here lớn your house?

4. Go straight ahead và turn right.

5. Where is the swimming pool?

4. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A read B. teacher C. eat D. ahead

2. A intersection B. eraser C. bookstore D. history

3. A nice B. fine C. big D. five

4. A school B. beach C. chair D. children

5. A oto B. thành phố C. can D. class

6. A classes B. benches C. bookshelves D. washes

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have sầu math on Friday? - Yes, he _______________.

A. is B. does C. doesn’t

2. My class finishes at half _______________ ten.

A. to B. pass C. past

3. _______________ vị you go lớn school? - By bike.

Xem thêm: Các Tài Khoản Bán Hàng Và Cung Cấp Dịch Vụ Tk 511, Định Khoản Kế Toán Bán Hàng

A. What B. How C. Who

4. I take a bus khổng lồ school every day, but I am _______________ khổng lồ school now.

A. walking B. walk C. walks

5. _______________ a truông chồng in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s _______________ name?

A. she B. he C. her

7. This sign says we _______________ park here.

A. can’t B. don’t can C. no can

8. Hoa & Nga _______________ up at half past five.

A. gets B. getting C. get

9. The bakery is _______________ to lớn the toy store.

A. next B. beside C. in front

10. How many _______________ are there?

A. person B. people C. peoples

III. Give sầu the correct khung of the verbs in brackets.

1. She (speak) _______________ English in class.

2. You (live) _______________ in the country or in the city?

3. Nam (watch) _______________ television now.

4. Nam và I (be) ____________ at school.

5. He (not be)__________________ a doctor.

6. There (be) ______________four people in my family.

IV. Reorder the given words khổng lồ make sentences.

1. class/ We/ in/ 6A/are.

→ _________________________________________________________________

2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.

→ _________________________________________________________________

3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?

→ _________________________________________________________________

4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ to/ motorbike.

→ _________________________________________________________________

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower & gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’cloông xã và catches the 8.15 train lớn work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home page at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes to lớn bed about 11.30.

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.
2. He goes lớn work by bus.
3. He works in Manchester.
4. His mother washes up for hlặng.

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. blaông chồng ___________________

2. long ___________________

3. heavy ___________________

4. tall ___________________

5. svào ___________________

6. fat _________________

7. cold _________________

8. hungry _________________

9. small _________________

10. old _________________

VII. Make questions for the underlined words.

1. My sister feels hungry.

2. They are going lớn the zoo.

3. Her eyes are xanh.

4. This bar of soap is 8,000 dong.

5. I’d like some tea.

4.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. read /iː/ B. teacher /iː/ C. eat /iː/ D. ahead /e/

2. A. silent/s/ B. eraser /z/ C. bookstore /s/ D. history /s/

3. A. nice /aɪ/ B. fine /aɪ/ C. big /ɪ/ D. five sầu /aɪ/

4. A. school /k/ B. beach /tʃ/ C. chair /tʃ/ D. children /tʃ/

5. A. car /k/ B. city /s/ C. can /k/ D. class /k/

6. A. classes /iz/ B. benches /iz/ C. bookshelves /z/ D. washes /iz/

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he does.

A. is B. does C. doesn’t

2. My class finishes at half past ten.

A. lớn B. pass C. past

3. How vì chưng you go to lớn school? - by bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus khổng lồ school every day, but I am walking to lớn school now.

A. walking B. walk C. walks

5. There is a truông chồng in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s her name?

A. she B. he C. her

7. This sign says we can’t park here.

A. can’t B. don’t can C. no can

8. Hoa and Nga get up at half past five.

A. gets B. getting C. get

9. The bakery is next lớn the toystore.

A. next B. beside C. in front

10. How many people are there?

A. person B. people C. peoples

III. Give the correct khung of the verbs in brackets.

1. She (speak) speaks English in class.

2. Do you (live) live in the country or in the city?

3. Nam (watch) is watching television now.

4. Nam and I are at school.

5. He is not a doctor.

6. There are four people in my family.

IV. Reorder the given words to lớn make sentences.

1. We are in class 6A.

2. My brother is playing soccer.

3. Are there any trees behind the house?

4. He doesn’t go to school by motorbike.

V. Read the text below và decide if the sentences are True (T) or False (F).

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.T
2. He goes lớn work by bus.F
3. He works in Manchester.T
4. His mother washes up for him.F

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. blaông xã - white

2. long - short

3. heavy - light

4. tall - short

5. strong - weak

6. fat - thin

7. cold - hot

8. hungry - full

9. small - big

10. old - new (young)

VII. Make questions for the underlined words.

1. How does your sister feel?

2. Where are they going?

3. What color are her eyes?

4. How much is this bar of soap?

5. What would you like?

Trên phía trên là Top 4 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2021-2022 tất cả đáp án xuất xắc độc nhất dành cho các em học viên lớp 5 ôn tập, sẵn sàng cho kì thi kết thúc học kì 2. Các đề thi được công ty chúng tôi sàng lọc kĩ càng, tương xứng cùng với năng lượng học sinh lớp 5, bao gồm luôn luôn giải đáp nhằm những em học viên so sánh tác dụng tức thì sau khi giải đề dứt.

Mời chúng ta xem thêm những biết tin có lợi không giống bên trên chuyên mục Học tập ở trong mục Tài liệu.