ĐỀ THI TIẾNG ANH CUỐI KÌ 2 LỚP 8

*
Thư viện Lớp 1 Lớp 1 Lớp 2 Lớp 2 Lớp 3 Lớp 3 Lớp 4 Lớp 4 Lớp 5 Lớp 5 Lớp 6 Lớp 6 Lớp 7 Lớp 7 Lớp 8 Lớp 8 Lớp 9 Lớp 9 Lớp 10 Lớp 10 Lớp 11 Lớp 11 Lớp 12 Lớp 12 Lời bài bác hát Lời bài bác hát Luật giao thông Luật giao thông

Tài liệu Bộ 30 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh lớp 8 Thông tứ 22 bao gồm đáp ántổng phù hợp từ đề thi môn Tiếng anh 8 của các trường THCS bên trên cả nước đã có soạn đáp án cụ thể giúp học viên ôn luyện để đạt điểm trên cao trong bài bác thi Học kì 2 Tiếng anh lớp 8. Mời chúng ta cùng đón xem:


Phòng Giáo dục với Đào tạo ra .....

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi Học kì 2 Thông tứ 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(ko kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A. benefit B.explore C. rescue D. legend

2. A. official B.cultural C.collapse D.cure

II. Choose the letter A, B, C or D the word that has the different áp lực pattern from others.

3. A. improve B. invent C. language D. typhoon

4. A. volcanic B. eruption C. tsunami D. kangaroo

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

5. Water pollution may result __________ the dead of marine life.

A. in B. on C. for D. at

6. At this time tomorrow, Bing __________ an examination.

A. will have B. is having C. has had D. will be having

7. If the storm __________ our areas, the damage will be huge.

A. strike B. strikes C. is striking D. stroke

8. My teacher __________ me lớn open my bag.

A. said B. said that C. told D. tell that

9. Robots save sầu workers from __________ dangerous tasks.

A. making B. having C. performing D. carrying

10. Many people believe that robots have sầu made workers jobless __________ that is not necessarily true.

A. but B. and C. so D. or

11. Recent __________. developments have sầu made robots more user-friendly và intelligent.

A. science B. scientist C. scientific D. scientifically

12. Teenagers spover most of their time playing computer games, __________ they lost their interests in daily activities.

A. moreover B. so C. however D. as a result

13. Science and technology have __________ the life safe, secure và comfortable.

A. transformed B. made C. done D. changed

14. What is the ___________language of France?

A. office B. officially C. official D. offices

15. Science is used in all corners of the world for the __________ of people.

A. interest B. need C. profits D. benefit

16. At the moment, my mother __________ in the kitchen.

A. is cooking B. cook C. cooks D. has cooked

17. We couldn’t organize a video clip conference __________ the network signal is weak.

A. although B. therefore C. because D. despite

18. This plant should __________ as soon as possible.

A. is planted B. plants C. be planted D. planting

19. I __________ in this company for 5 years.

A. have worked B. work C. am working D. worked

trăng tròn. Some examples _________ nonverbal communication are gestures, body language and facial expression.

A. in B. of C. with D. for

IV. Read the following passage, và answer the questions that follow

Alexander Grasi Bell is widely known as inventor of the first telephone. He was born on March 3rd, 1847 in Edinburgh, Scotl&. When he was 23, Bell emigrated khổng lồ Canada with his parents and the next year moved to lớn the United States to teach deaf-mute children. With his colleague Thomas Watson, Bell worked very hard on the experimentation lớn invent devices such as the harmonic telegraph (used to skết thúc multiple messages over a single wire) và phonautograph (used to draw the shape of the sound waves). The first telephone communication was said khổng lồ have sầu happened between Bell & Watson in 1876 while Bell was at one over of the line, & Watson worked on the telephone in other room. The first transmitted words were, ‘Mr Watson, come here. I want lớn see you’.

a. Decide if the statements are T or F

21. _________ Alexander Grasi mê Bell is Scottish.

22. _________ He spent all his life in Canadomain authority.

23. _________ He worked with the deaf when he moved to the USA.

24. _________ He wanted to create a device that can transmit human voice.

25. _________ He was able lớn succeed right from the first experiment.

26. _________ He worked on his inventions all by himself.

b. Answer the questions

27. When was Alexander Grasi Bell born?

28. Who did he move sầu to lớn Canadomain authority with?

29. What is Bell’s ‘phonautograph’ used khổng lồ do?

30. When did the first communication over happened?

VI. Give sầu the correct tense or khung of the words in the blanket.

31. Air ____________ is not good for our health. (POLLUTE)

32. Many houses were ______________ in the hurricane last night. (DESTRUCTION)

33. If we save sầu _____________, we won’t pay much money. (ELECTRIC)

34. Edison is known as the ___________ of the light bulb. (INVENTION)

ĐÁP.. ÁN

I.

1. B 2. A

II.

3. C 4. D

III.

5. A 6. D 7. B 8. C 9. C 10. A

11. C 12. D 13. B 14. C 15. D 16. Q

17. C 18. C 19. A trăng tròn. B

IV.

a.

21. T 22. F 23. T 24. T 25. F 26. F

b.

27. He was born on March 3rd, 1847.

28. He moved lớn Canadomain authority with his parents.

29. It is used to draw the shape of the sound waves.

30. In 1876.

V.

31. pollution

32. destroyed

33. electricity

34. inventor

…………………………………………….


Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào tạo nên .....

Đề thi Học kì 2 Thông tư 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm cho bài: 45 phút

(ko nói thời gian phân phát đề)

(Đề số 2)


I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A.accent B. cattle C. kangaroo D. parade

2. A.haunt B.hour C.help D.hold

II. Choose the letter A, B, C or D the word that has the different ức chế pattern from others.

1. A. Chinese B. coffee C. trainee D. trustee

2. A. jubilee B. absentee C. devotee D. referee

III. Choose the best answer A, B, C or D lớn complete the following sentences

1. It can’t be denied that English has become an __________ language of the world.

A. national B. international C. cultural D. multicultural

2. This book __________ lớn the library today.

A. has khổng lồ return C. has khổng lồ been returned

B. has to lớn be returned D. has is returned

3. Would you mind if I __________ a photo?

A. takes B. take C. took D. taken

4. Canada is made up _________ 10 provinces and 6 territories.

A. on B. of C. by D. with

5. My father bought this house 2 years ago.

A. This house was bought by my father 2 years ago.

B. This house bought by my father 2 years ago.

C. This house were bought 2 years ago.

D. This house 2 years ago is bought by my father.

6. Could you __________ the salt, please?

A. pass B. passing C. skết thúc D. passed

7. Thanks to lớn multitruyền thông media, we can have __________ to the lakiểm tra news in the world.

A. access B. message C. language D. landline

8. I don’t know how __________ the game.

A. to play B. play C. played D. playing

IV. Read the following passage, and answer the questions that follow

Thanksgiving is a national holiday celebrated in Canadomain authority and the United States as a day of giving thanks for the blessing of the harvest & the New Year. It is celebrated on the second Monday of October in Canadomain authority and on the fourth Thursday of November in the United States. The first Thanksgiving celebration was held in 1621. Traditional foods are turkey, sweet potatoes, fruits & vegetables. Many people have pumpkin pie for dessert at the kết thúc of the meal. It is the time for counting our blessings we have received during the year và being with our families & friends.

1. Where is Thanksgiving celebrated?

2. When is the first Thanksgiving celebrated?

3. Is turkey a traditional food?

4. What bởi many people have for dessert at the over of the meal?

V. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning with the first one

1. People will melt the small glass pieces under high temperature.

The small glass pieces ____________________________________________

2. “I want khổng lồ go skiing next week.” Henry said.

Henry said ______________________________________________________

ĐÁP.. ÁN

I.

1. D 2. B

II.

1. B 2. A

III.

1. B 2. B 3. C 4. B

5. A 6. A 7. A 8. A

IV.

1. It is celebrated in Canadomain authority & the USA.

2. The first Thanksgiving celebration was held in 1621.

3. Yes, it is.

4. Many people have sầu pumpkin pie for dessert at the kết thúc of the meal.

V.

1. The small glass pieces will be melt under high temperature.

2. Henry said that he wanted lớn go skiing the following week.

……………………………………………….


Phòng Giáo dục đào tạo với Đào chế tạo .....

Đề thi Học kì 2 Thông bốn 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(không nhắc thời hạn phát đề)

(Đề số 3)


I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A. disaster B. damage C. collapse D. rage

2. A.erupt B. disaster C. scatter D. worker

II. Choose the letter A, B, C or D the word that has the different áp lực pattern from others.

1. A. forest B. erupt C. rescue D. worker

2. A. victlặng B. damage C. bury D. divide

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

1. Last night’s storm caused a lot of __________ to lớn people in that area.

A. droughts B. forests C. damages D. volcanoes

2. When I came in, my mother __________ the dishes.

A. wash B. is washing C. washed D. was washing

3. If we plant more trees, the environment __________.

A. will protect B. protect C. are protected D. will be protected

4. The fire was raging so fiercely that the rescue workers couldn’t put it __________.

A. down B. out C. off D. with

5. “Do sit down.” “That’s very kind _______you.”

A. from B. of C. with D. to

6. They are trying __________ residents from the flooded area.

A. evacuate B. evacuating C. evacuated D. to lớn evacuate

7. There are a lot of benefits khổng lồ vày __________ researches.

A. scientific B. enormous C. precise D. technical

8. __________ means not buying products which are over packed.

A. “Reducing” B. “Recycling” C. “Reusing” D. “Reordering”

IV. Read the following passage, và answer the questions that follow

An earthquake measuring 7.8 on the Richter scale hit Nepal on April 25th, năm ngoái. It was the most powerful earthquake to strike Nepal since 1934. The earthquake occurred in central Nepal. It also affected India, Bangladesh and Tibet, China. The earthquake killed more than 8,800 people & injured over 23, 000 people. Hundreds of thousands of people were made homeless with entire villages flattened. Kathmandu Burbar Square, a UNESCO World Heritage Site, was destroyed. The earthquake also caused an avalanbịt on Mount Everest which killed at least 19 people. About 90% of soldiers from Nepalese Army were sent khổng lồ stricken areas. Many countries và international organizations sent medical experts, emergency workers, rescue staff, and money as well as providing medical supplies, food và equipment khổng lồ help Nepal.

1. What hit Nepal on April 25th, 2015?

A. a tsunangươi B. a tornavày C. an earthquake D. a forest fire

2. How many countries are affected by the earthquake?

A. two B. three C. four D. five

3. What is the number of people injured?

A. 8,800 B. 23,000 C. 88,000 D. 2,300

4. What happened to Kathmandu Burbar Square?

A. It was safe B. It was destroyed

C. It was moved away D. It wasn’t exist

V. Supply the correct size of the words in brackets.

1. It’s _______________ to cross the avenue. (danger)

2.The country’s _______________ resources include forests, coal và oil.(nature)

3. Paris is _______________ for the Eiffel Tower. (fame)

4.Last night, the TV program was very _______________ (interest)

VI. Write full sentences using the suggested words và phrases

1. All my suits were made in London.

I had _______________________________________________________

2. “You had better not lover Donald any money, Mary”, said Peter.

Peter advised Mary ______________________________________________

3. Eating too much fat and sugar can result in health problems. (lead)

_______________________________________________________________

4. Acid rain is dangerous. Trees’ leaves are damaged. (Because of)

_______________________________________________________________

ĐÁPhường ÁN

I.

1. D 2. A

II.

1. B 2. D

III.

1. C 2. D 3. D 4. B

5. B 6. D 7. A 8. A

IV.

1. C 2. C 3. B 4. B

V.

1. dangerous

2. natural

3. famous

4. interesting

VI.

1. I had my suits made in London.

2. Peter advised Mary not to lớn lkết thúc Donald any money.

3. Eating too much fat & sugar can lead lớn health problems.

4. Trees’ leaves are damaged because of acid rain.

…………………………………………….


Phòng giáo dục và đào tạo với Đào tạo nên .....

Đề thi Học kì 2 Thông tư 22

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 45 phút

(ko nhắc thời hạn phát đề)

(Đề số 4)


I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. about B. around C. sound D. young

2. A. cover B.oven C. coffee D. company

3. A. plates B. cakes C. mates D. places

4. A. changed B. learned C. laughed D. arrived

II. Find the one choice that best completes the sentence:

1. A table with four chairs are ………….. of the dining room.

A. in B. the middle C. in the middle D. about

2. You ................... brush your teeth twice a day.

A. should B. can C. will D. have

3. Tim is a good student. He did very well in the first semester. His mother is ................... hyên ổn.

A. sorry for B. sad C. proud of D. displeased

4. The new hotel __________ next year.

A. is opened B. will be opened C. is opening D. opens

5. Would you mind .................. on the light?

A. turn B. lớn turn C. turned D. turning

III. Choose the words or phrases that best fit the blank spaces.2MS

Ha Long – Bay of the Descending Dragon – is very .....(25)..... with both Vietnamese và .....(26)..... tourists. One of the .....(27)..... of Ha Long is the Bay’s .....(28)..... water và limestone mountains. The Bay’s water is clear .....(29)..... the spring và early summer. Upon arriving .....(30)..... Ha Long City, visitors will go along to Cgiỏi Beach. From the beach, visitors can hire .....(31)..... & go out to lớn the Bay. It is here that visitors will find some of Southeast Asia’s most .....(32)..... sites. Dau Go Cave sầu is one of the most beautiful .....(33)..... at Ha Long. It was the cave in which General Tran Hung Dao hid .....(34)..... stakes lớn beat the Mongols on Bach Dang River in 1288.

1. A. familiarly B. famous C. popular D. friendly

2. A. nation B. nationality C. international D. national

3. A. attractions B. places C. spaces D. sites

4. A. running B. noisy C. going D. calm

5. A. when B. during C. as D. while

6. A. in B. lớn C. on D. at

7. A. a boat B. a ship C. a ferry D. a yacht

8. A. beautiful B. beautifully C. beautifulness D. beauty

9. A. places B. areas C. caves D. regions

10. A. wood B. wool C. wooden D. woolen

IV. Complete the second sentence so that it has the same meaning lớn the first

1. The Smiths have sầu tidied the house for Tet.

The house ........................................................................................................

2. The last time he met her was in 2005.

He hasn"t...........................................................................................................

3. The young man said, “ I must go khổng lồ Cairo tomorrow”.

The young man.................................................................................................

ĐÁPhường ÁN

I.

1. D 2. C 3. D 4. C

II.

1. C 2. A 3. C 4. B 5. D

III.

1. C 2. C 3. A 4. D 5. B

6. A 7. A 8. A 9. C 10. C

IV.

1. The house has been tidied by the Smiths for Tet.

2. He hasn’t met her since 2005.

……………………………………………


Phòng Giáo dục với Đào sinh sản .....

Đề thi Học kì 2 Thông bốn 22

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm cho bài: 45 phút

(ko đề cập thời gian phạt đề)

(Đề số 5)


I. Choose the word that has pronunciation different from the others.

1. A. cyber B. dry C. my D. study

2. A. pollution B. problem C. body toàn thân D. solve

II. Give the correct size of the verbs in the blanket

1. I (watch) _______________ a science fiction film on TV at 9.00 tonight.

2. If the trees (be not) _______________ watered daily, they will die.

3. He (not go) _____________ out last night. He (stay) _____________ at trang chính.

4. After I (finish) _____________ the lesson, the light went out.

III. Rewrite the following sentences so that the second sentence has the same meaning

1. I don’t have enough time, so I can’t go on holiday this summer.

If _________________________________________________________________

2. Although the weather was bad, the football match was not canceled.

Despite ____________________________________________________________

3. The storm destroyed many houses in this village last week.

Many houses ________________________________________________________

4. “I will have my oto repaired tomorrow”, Peter said.

Peter said that _______________________________________________________

5. People use a lot of vehicles. The air is polluted.

If ____________________________________________________________

6. He hasn’t got his hair cut for two months.

It has been ______________________________________________________

7. Although Singapore is a developed country, it is not polluted by industry.

Despite ________________________________________________________

8. New Zeal& & Australia are both surrounded by the sea.

Both __________________________________________________________

IV. Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Water pollution happens __________ (1) toxic substances enter water bodies such as lakes, rivers, oceans & so on, getting dissolved in them, lying suspended in the water or depositing on the bed. This degrades the chất lượng of water. Not __________ (2) does this spell disaster for aquatic ecosystems, the pollutants also seep through & reach the groundwater, which might end up in our households as contaminated water we use in our daily activities, including drinking.

Water pollution can be __________ (3) in a number of ways, one of the most polluting being city sewage và industrial waste discharge. Indirect sources __________ (4) water pollution include contaminants that enter the water supply from soils or groundwater systems and from the atmosphere via rain.

1. A. what B. when C. why D. while

2. A. both B. only C. well D. either

3. A. cause B. caused C. causing D. causes

4. A. of B. in C. at D. for

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. A

II.

1. will be watching

2. aren’t

3. didn’t go

4. stay

5. had finished

III.

Xem thêm: Top #10 Chuối Sấy Bao Nhiêu Calo ? Ăn Chuối Sấy Có Tốt Không?

1. If I had enough time, I would go on holiday this summer.

2. despite the bad weather, the football match was not canceled.

3. Many houses in this village were destroyed by the storm last week.

4. Peter said that he would have his oto repaired the following day.

5. If people use a lot of vehicles, he air will be polluted.

6. It has been two months since he got his hair cut.

7. Despite being a developed country, Singapore is not polluted by industry.

8. Both New Zealand và Australia are surrounded by the sea.

IV.

1. B 2. B 3. B 4. A


Phòng Giáo dục cùng Đào chế tạo ra .....

Đề thi Học kì 2

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 6)

A. PHONETICS

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others.

1.A. liquefy B. mixture

C. line D. install

2.A. wonder B. connect

C. original D. computer

Choose the word which has the MAIN STRESS different from others.

3.A. heritage B. advertise

C. construction D. benefit

4.A. persize B. jumble

C. upset D. surprise

B. VOCABULARY và GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences.

1. You ………… brush your teeth twice a day.

A. should

B. can

C. will

D. have

2. A new hotel __________ next year.

A. is opened

B. will be opened

C. is opening

D. opens

3. Would you mind ……….. on the light?

A. turn

B. to lớn turn

C. turned

D. turning

4. – The fridge is ………….. the corner of the kitchen.

A. in B. at

C. lớn D. above

5. Did the children enjoy ………… when they were on holiday?

A. themselves

B. ourselves

C. himself

D. itself

6. Carmen didn’t use to lớn eat fish, but now she ………… .

A. used to

B. do

C. does

D. doesn’t

7. I ………. to Australia yet.

A. went

B. have sầu been

C. will go

D. haven’t been

8. I’m ……….. of staying at trang chính.

A. boring

B. bore

C. bored

D. being bored

C. READING

Choose the letter A, B, C or D lớn complete the passage

An increasing number of people are now going on(1)________ khổng lồ Egypt. Last year, for example, about one & a half million tourists visited this country. The population of Egypt is about fifty million và the(2)________ is Cairo, a busy đô thị of just under nine million people. Although the weather is hot và dry và most of the country is desert, the average temperature from October to March is not too high. The most(3)_______ sights are the pyramids at Giza. However, it is also pleasant to visit Alexandria, Port Said and several other places and vì chưng as much(4)________ as possible in the time available. A trip to Luxor is an unforgettable experience. It is not difficult to lớn go there because there are frequent(5)________ there from Cairo.

1.A. holiday B. visit

C. excursion D. trip

2.A. head B. principal

C. capital D. state

3.A. requested B. know

C. excited D. famous

4.A. joining B. sightseeing

C. looking D. thinking

5.A. flights B. places

C. times D. flies

Answer the following questions

1.How many tourists visited Egypt last year?

__________________________________________________

2.What is the population of Egypt?

__________________________________________________

3.Are the pyramids of Giza the most famous sights?

__________________________________________________

4.Why is it not difficult to lớn go to lớn Luxor?

__________________________________________________

D. WRITING

Complete the second sentence so that it has the same meaning lớn the first

1.The Smiths have tidied the house for Tet.

The house _________________________________________

2.The last time he met her was in 2005.

He hasn’t __________________________________________

3.The young man said, “I must go to lớn Cairo tomorrow”

The young man _____________________________________

4.“Do you have any friends in this town?”, she asked me

She asked me _______________________________________

*

Đáp án & Thang điểm

A. PHONETICS.

1. C

2. A

3. C

4. B

B. VOCABULARY & GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D khổng lồ complete the following sentences.

Câu

Đáp án

Giải thích

1

A

Should: nên

Dịch:quý khách hàng đề nghị tấn công răng 2 lần 1 ngày.

2

B

Câu tiêu cực thời sau này đơn

Dịch:Một hotel new sẽ được msinh sống vào năm cho tới.

3

D

Would you mind + Ving: bạn bao gồm phiền…

Dịch:quý khách hàng có phiền hậu để đèn sáng lên được không?

4

A

In the corner of: nghỉ ngơi trong góc

Dịch:Chiếc tủ lạnh lẽo phía bên trong góc nhà bếp.

5

A

Enjoy oneself: mừng rỡ, hưởng trọn thụ

Dịch:Những đứa tphải chăng có hoan hỉ Lúc đi nghỉ mát không?

6

C

Dịch:Cô ấy xa lạ nạp năng lượng cá trước đó, tuy thế hiện giờ thì tất cả.

7

D

Haven’t Ved…yet: chưa từng

Dịch:Tôi chưa từng mang đến Úc.

8

C

Be bored of Ving: buồn chán cùng với câu hỏi làm cho gì

Dịch:Tôi thừa chán vấn đề ở trong nhà.

C. READING

Choose the letter A, B, C or D lớn complete the passage

1. A

2. C

3. D

4. B

5. A

Answer the following questions

1.Last year about one and a half million tourists visited this country.

2.The population of Egypt is about fifty million.

3.Yes, they are.

4.It is not difficult to go there because there are frequent flights there from Cairo.

D. WRITING

Complete the second sentence so that it has the same meaning khổng lồ the first

1.The house has been tidied for Tet by the Smiths.

2.He hasn’t met her since 2005.

3.The young man said that he had lớn go lớn Cairo the next day.

4.She asked me if I had any friends in that town.

…………………………………………………….


Phòng Giáo dục đào tạo với Đào chế tác .....

Đề thi Học kì 2

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian có tác dụng bài: phút

(Đề thi số 7)


A. PHONETICS

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others.

1.A. luggage B. logging

C. suggest D. jogging

2.A. seaside B. oceanic

C. teammate D. leader

3.A. bother B. weather

C. this D. thank

4.A. communal B. summit

C. manual D. refuse

B. VOCABULARY và GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D to lớn complete the following sentences.

1. A table with four chairs are __________ of the dining room.

A. in

B. the middle

C. in the middle

D. about

2. You __________ brush your teeth twice a day.

A. should B. can

C. will D. have

3. Tim did very well in the first semester. His mother is __________ hyên.

A. sorry for B. sad

C. proud of D. displeased

4. The new khách sạn __________ next year.

A. is opened

B. will be opened

C. is opening

D. opens

5. Would you mind __________ on the light?

A. turn B. khổng lồ turn

C. turned D. turning

6. – Where is the fridge? – It’s __________ the corner of the kitchen.

A. in B. at

C. khổng lồ D. above

7. Did the children enjoy __________ when they were on holiday?

A. themselves B. herself

C. himself D. itself

8. Carmen didn’t use khổng lồ eat fish, but now she __________.

A. used to lớn B. do

C. does D. doesn’t

9. I __________ lớn Australia so far.

A. went B. have been

C. will go D. haven’t been

10. I’m __________. Let’s bởi vì something. How about going khổng lồ a movie?

A. boring B. bore

C. bored D. being bored

11. I’m hungry __________ is for dinner this evening?

A. Why B. When

C. How D. What

12. The doctors are trying their best to lớn __________ the victim’s pain.

A. relieve B. increase

C. reuse D. imagine

C. READING

Read the following passage & answer the questions

In the country of Trung Quốc, there is a wall that is 1,500 miles long. It is called the Great Wall of China. It winds uphill and down, through valleys & mountains. Every inch of this 1,500- mile wall was made by hvà. The Great Wall of Trung Quốc is made many, many years ago. The people of Trung Quốc made it khổng lồ keep out their enemies. There are watch towers all along the way. The Wall is made of briông xã & earth. It is high và wide on top. People can walk along the top as if it were a road. It is said that it took ten years to lớn build one part of this wall. No other defense line has ever been made as long as the Great Wall of Đài Loan Trung Quốc.

1.How long is the Great Wall of China?

___________________________________________________

2.Was the Great Wall made by hand?

___________________________________________________

3.What is the Wall made of?

___________________________________________________

4.How long did it take to lớn build one part of this wall?

___________________________________________________

D. WRITING

Complete the second sentence so that it has the same meaning khổng lồ the first

1.The Smiths have tidied the house for Tet.

The house .....................................................................................................

2.The last time he met her was in 2005.

He hasn"t........................................................................................................

3.The young man said, “I must go lớn Cairo tomorrow”.

The young man..............................................................................................

4."Do you have any friends in this town?", she asked me.

She asked me….............................................................................................

Đáp án và Thang điểm

A. PHONETICS

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others.

1. C

2. B

3. D

4. B

B. VOCABULARY & GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D lớn complete the following sentences.

Câu

Đáp án

Giải thích

1

C

Cụm trường đoản cú in the midle of: sinh sống giữa

Dịch: Một mẫu bàn với 4 dòng ghế trọng điểm phòng ăn.

2

A

Should: nên

Dịch: bạn nên tấn công răng 2 lần mỗi ngày.

3

C

Be proud of sb: trường đoản cú hào về ai

Dịch: Tyên ổn học tập khá tốt ngơi nghỉ kỳ 1. Mẹ anh ấy từ bỏ hào vày anh ấy.

4

B

Câu bị động thời tương lai 1-1.

Dịch: Một hotel mới sẽ được mnghỉ ngơi vào năm cho tới.

5

D

Would you mind Ving: các bạn tất cả phiền/ ngại… không?

Dịch: Quý Khách làm ơn để đèn sáng được không?

6

B

At the corner of: làm việc vào góc

Dịch: - Tủ rét chỗ nào thế? – Nó làm việc trong ngóc ngách nhà cửa ăn ấy.

7

A

Enjoy oneself: hào hứng, hài lòng

Dịch: Bọn ttốt đang đùa vui vào kỳ du lịch chứ?

8

C

Câu phân tách thời bây giờ do tất cả (now)

Dịch: Camen không thường ăn cá, nhưng lại bây giờ thì tất cả.

9

D

Câu chia thời hiện nay ngừng bởi vì có “so far”

Dịch: Tôi trước đó chưa từng đi Úc trước giờ đồng hồ.

10

C

Be bored: chán

Dịch: Tớ chán thừa. Làm gì đó đi. Xem phlặng thì sao?

11

D

What is for dinner? Tối ni ăn uống gì

Dịch: Tôi đói quá. Tối ăn uống có món gì vậy?

12

C

Relieve sầu the pain: làm sút cơn đau

Dịch: Các y chưng sĩ đã cố hết sức nhằm bớt cơn đau mang lại bệnh nhân.

C. READING

Read the following passage & answer the questions

1.It is 1,500 miles long.

2.Yes, it was.

3.The Wall is made of brichồng and earth.

4.It took ten years khổng lồ build one part of this wall.

D. WRITING

Complete the second sentence so that it has the same meaning khổng lồ the first

1.The house has been tidied for Tet by the Smiths.

2.He hasn’t met her since 2005.

3.The young man said that he had to lớn go to lớn Cairo the next day.

4.She asked me if I had any friover in that town

…………………………………………………….