ĐỀ THI TIẾNG ANH GIỮA HỌC KÌ 2 LỚP 7

Tài liệu Sở đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa học tập kì 2 TP.Hồ Chí Minh (5 đề) năm học 2021 - 2022 tất cả 5 đề thi tổng vừa lòng từ bỏ đề thi môn Tiếng Anh 7 của những trường THCS trên toàn quốc đã làm được soạn đáp án chi tiết giúp học viên ôn luyện nhằm đạt điểm cao trong bài bác thi Học kì 2 Tiếng Anh lớp 7. Mời các bạn thuộc đón xem:


Sở đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa học tập kì 2 TP.HCM

Phòng Giáo dục và Đào tạo thành .....

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh giữa học kì 2 lớp 7

Đề điều tra chất lượng Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề số 1)

I. Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence

1. Minh is a _____________________ soccer player.

A. skill

B. skillfully

C. skillful

D. skilling

2. A recent survey of teenagers in the USA had a ________________________ result.

A. surprise

B. surprisingly

C. to lớn surprise

D. surprising

3. Don’t play soccer in the street. It’s very_________________________.

A. careful

B. protected

C. dangerous

D. important

4. Are you scared __________________ seeing the dentist?

A. of

B. in

C. at

D. from

5. He has an awful ____________________ . His tooth hurts.

A. headache

B. toothache

C. stomachache

D. earache

6. These medicines __________________ the symptoms.

A. prevented

B. relieved

C. protected

D. received

7. I have sầu a toothabịt because I ate too many _______________________

A. vegetables

B. milk

C. sweets

D. meat

8. You _________________brush your teeth three times a day.

A. want

B. don’t

C. should

D. may

9. “Would you lượt thích to see a movie tonight?" “_______”

A. I"d love sầu to

B. Yes, I can

C. No, it isn"t

D. My aunt & uncle don"t like it

10. __________ you open the door for me, please ? - OK

A. Would

B. Should

C. Do

D. Are

11. Hoa và her aunt stopped at a ______________________ to buy some oranges.

A. meat stall

B. vegetable stall

C. fish stall

D. fruit stall

12. Hoa doesn’t lượt thích durians & I ____________________ either.

A. don’t

B. doesn’t

C. do

D. does

II. Read the signs & choose the best answer

III. Supply the correct forms of the words in parentheses

15. He plays soccer very_____________________. (good)

16. Lan was absent from class because of her _____________________. (sick)

17. I have an _________________ with my doctor at 5 p.m. (appoint)

18. You should brush your teeth _________________________(regular)

19. The vegetables are very ______________________ (dirt)

20. You should do your homework ____________________ (careful)

21. She never__________________ unhealthy food. (touch)

22. Mrs. Van ’s daughter is having a ___________________check – up. (medicine)

IV. Read the passage then do the tasks below

There is only one disease called common: the comtháng cold. Every year, millions of people catch it. When people catch a common cold, they feel unpleasant because nobody knows a cure. At the drugstore, there are usually shelves with cold ‘cures’. These medicines don’t cure a cold, but they relieve sầu the symptoms. Whatever people vị, their cold will last for a few days và then disappear.

* Decide if the statements are True or False

23. Every year, only a few people catch the comtháng cold.

24. It is very unpleasant when people catch the cold.

25. Cold ‘cures’ relieve sầu the symptoms of the cold.

26. Whatever people vì chưng, the cold will disappear in one day.

* Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence

27. When people catch a comtháng cold, they ____________ unpleasant because nobody toàn thân knows a cure.

A. don’t

B. felt

C. feel

D. makes

28. These medicines don’t cure a cold, but they _____________ the symptoms.

A. relieve

B. relieves

C. relieved

D. to relieve

V. Rearrange the words in the correct order of a complete sentence

29. will spover / in France. / I / Next year / my holiday / for two weeks /

Next year, ______________________________________________

30. on them / from the farm . / often have / Vegetables / dirt /

Vegetables_______________________________________________

VI. Read the text và choose the suitable word or phrase (A, B, C or D) for each blank space

At my school there are (31)_________ sports activities but I only take part (32)___________ one club called "Walking For Fun" or WFF. Last year there was a district (33)________________ competition for school children và my school team won the first prize. Everytoàn thân was (34) ________ happy and wished to keep this activity, therefore, we organized this club. The number of (35)___________________ increases every week. The regular activity of the club is a 5 km walk to lớn the beach on Sunday morning. Another activity is a walk-to-school day (or WTS day). Members living near school volunteer to take a walk instead of taking motorxe đạp or bicycle trips every Wednesday. Walking is a fun, easy & (36)________________ activity, & people of all ages & abilities can enjoy it.

31.

A. same

B. easy

C. different

D. dificult

32.

A. on

B. in

C. at

D. of

33.

A. walking

B. to lớn walk

C. walk

D. walked

34.

A. and

B. too

C. so

D. but

35.

A. participation

B. participants

C. participate

D. participating

36.

A. helpful

B. expensive

C. happy

D. inexpensive

VII. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to lớn the first

37. She is 50 kilos.

Her _______________________________________________________________

38. We should wash the vegetables carefully.

We ought ___________________________________________________________

39. Eating plenty of fruit and vegetables is good.

It’s good____________________________________________________________

40. Remember to lớn take morning exercises every day.

Don’t_______________________________________________________________

*

ĐÁPhường ÁN

I.

1. C 2. D 3. C 4. A

5. B 6. B 7. C 8. C

9. A 10. A 11. D 12. A

II.

13. C 14. B

III.

15. well

16. sickness

17. appointment

18. regularly

19. dirty

đôi mươi. carefully

21. touches

22. medical

IV.

23. False 24. True

25. True 26. False

27. C. feel 28. A. relieve

V.

29. Next year I will spover my holiday for in France 2 weeks.

30. Vegetables often have dirt on them from the farm.

VI.

31. C 32. B 33. A

34. C 35. B 36. D

VII.

37. Her weight is 50 kilos.

38. We ought khổng lồ wash the vegetables carefully.

39. It’s good to lớn eat plenty of fruit và vegetables.

40. Don’t forget to lớn take morning exercises every day.

Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa học tập kì 2 TP.HCM

Phòng giáo dục và đào tạo với Đào sinh sản .....

Đề khảo sát điều tra unique Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề số 2)

I – Listen & circle the best anwer lớn complete the dialogue 1.5 marks

Listening test: Listen to lớn the conversation between Dr Lai và Hoa, listen & circle A, B, C or D khổng lồ complete the conversation. You will listen twice, now you listen.

Doctor: I want (1) you a few questions before I start, Hoa old are you?Hoa: Fourteen.Doctor: And your (2) is one meter 50 centimeters?Hoa: No. I think I’m (3) . The nurse measured me.Doctor: Oh. How tall are you?Hoa: One meter 45 centimeters.Doctor: I (4) the nurse to kiểm tra your height again. How (5) are you?Hoa: I think I’m 42 kilos.Doctor: No. It (6) on your khung that you’re 40 kilos.

1

A. ask

B. to ask

C. asking

D. for asking

2

A. weight

B. age

C. height

D. length

3

A. shorter

B. taller

C. higher

D. heavier

4

A. ask

B. asked

C. am asking

D. will ask

5

A. old

B. heavy

C. long

D. weight

6

A. says

B. speaks

C. tells

D. talk

II- Chọn câu vấn đáp đúng. 1.5 marks

1............... is the red skirt? - 50,000 dong.

A.How much

B.How far

C.How wide

D.How tall

2.What ................. you vày days ago?

A.did

B.were

C. are

D.do

3.Hoa is learning ............... a sewing machine.

A.using

B.use

C.about using

D.how lớn use

4. We ................. to lớn the zoo last Sunday.

A. went

B.are going

C.go

D.will go

5. What are the ............. of the common cold?

A.signs

B.symptoms

C.warnings

D.work

6.What’s your ..............? – 40 kilos

A.weight

B.height

C.tall

D.heavy

III- Nối câu hỏi nghỉ ngơi cột A với câu vấn đáp sinh sống cột B. 1 mark

IV- Chia đụng từ bỏ vào ngoặc đến ưng ý hợp: 2 marks

1. Ba (make) ........................... a pencil case for his sister yesterday.

2. Nam (not do) ........................ his homework last night.

3. Lan và Hoa (buy) .......................... some new clothes tomorrow.

4. What time …….... you (go) ……..…..to bed last night? - At 10 o’cloông chồng.

V – Sắp xếp những từ bỏ thành câu hoàn hảo. 1.5 marks

1. / about her vacation / in / I / with Liz Robinson / Nha Trang./ talked /

2. /your aunt / I / a letter / received / from /last week./

3. / your mouth, / Would / please? /you / open /

VI- Reading: Đọc đoạn vnạp năng lượng sau với vấn đáp câu hỏi. 2 marks

On the way home page yesterday Mai caught in the rain. She had a bad cold. She coughed & sneezed a lot. She had to lớn stay in bed all day. The doctor took her temperature & gave her some medicines. Her mother was beside her all the time to take care of her.

1. What happened to lớn Mai on the way trang chủ yesterday?

2. Why did she have sầu to lớn stay in bed?

3. Who took her temperature?

4. Who was always beside her khổng lồ take care of her?

VII- Writing: Dùng các từ gợi ý sau viết thành câu hoàn hảo về những bài toán chúng ta Hằng đang làm cho ngày trong ngày hôm qua. 0.5 mark

Yesterday/ be/Sunday. I /have/ day off. I /get up early because I visit/ grandmother in Ha Noi with/ father/ mother. We/have/ happy day.

Sở đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa học tập kì 2 TP..HCM

Phòng giáo dục và đào tạo với Đào tạo .....

Đề điều tra unique Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề số 3)

I. Listening

Part 1: Listen lớn the recording and circle the appropriate answer A, B or C

1. Where is Sue?

A. in the kitchen.

B. she is watching TV.

C. in the garden.

2. Where is the baby?

A. In the bed.

B. In the living room.

Xem thêm: Cách Gõ Tiếng Việt Có Dấu Bằng Bộ Gõ Telex, Vni Trên Unikey Đơn Giản

C. In the garden.

3. Which girl is Kim?

A. With red dress.

B. With yellow T-Shirt & blue skirt.

C. With yellow skirt.

4. What does Niông xã want for his birthday?

A. Books

B. Toys

C. A new computer.

Part 2. Listen then fill in each numbered blank with ONE suitable word or number. There are two examples.

0. What is Mary’s brother’s name? ________TOM__________

00. How old is he? __________5____________

1. What is Ben’s grandma’s name? _______________

2. How old is Tony’s bird? _______________

3. How many rooms are there in Mary’s house? _______________

4. How many lessons does Anna have in the morning? _______________

II. Choose the word which is pronounced differently from the others

1.

A. what

B. who

C. where

D. when

2.

A. great

B. beautiful

C. teacher

D. means

3.

A. wet

B. better

C. rest

D. pretty

4.

A. party

B. lovely

C. sky

D. empty

III. Choose the correct word or phrase to fill in each of the following sentences

1. Her parents still live sầu there ................ her grandparents.

A. for

B. at

C. with

D. on

2. Lan is ............ than Hoa

A. tallest

B. tall

C. taller

D. more tall

3. ............... vị you live?

A. Who

B. What

C. Which

D. Where

4. .................. are you talking to?

A. Who

B. What

C. Which

D. Where

5. What ................. your telephone number?

A. is

B. are

C. does

D. do

IV. Supply the correct tense of verbs in the brackets

1. Why don’t we (play)……………….. volleyball on Sunday morning?

2. He ( go)………………. swimming three times a week.

3. Nam enjoys (collect)………………….. stamps in his không lấy phí time.

4. Would you lượt thích (listen)…………. to lớn music?

V. Fill in the gaps

study class different our

At school, we study many things. In literature class, we learn about books và write essays. In history class, we study past & present events in Viet Nam & around the world. In Geography class, we study (1)……………… countries and their people. In Physics (2)……………….., we learn about how things work. In Language class, we (3)……………..English. We study many other things such as Music, sports and Art . We enjoy all (4)…………………….. class.

VI. Read the text answer the questions

Nhi is a student at Quang Trung School. She is in grade 7. She goes khổng lồ school six days a week. From Monday to Saturday .Classes always begin at seven o’cloông xã & kết thúc at a quarter past eleven. At school she learns a lot of different things. She learns how khổng lồ repair household appliances in her Electronics class. Nhi thinks Electronics is difficult. She is not very good at fixing things. She studies how things works in Physics. She is very interested in dong experiments. This is her favorite class. In her không tính tiền time, she learns to play the piano. She always goes to her art club after school. She likes it very much although she is not good at drawing.

1. What does Nhi do?

2. How often does she go to school?

3. What time vị her classes start & finish?

4. What does she study in Physics class?

VII. Rewrite these sentences

1. Why don’t we go lớn the cafeteria?

=> Let’s………………………………………………………………………….

2. When is your birthday?

=> What………………………….………………………………………………

3. She is a beautiful girl !

=> What a …….………………………………………………………………….

4. The blaông chồng oto is cheaper than the red car.

=> The red car .....................................................................................................

VIII. Write about the activities you vì chưng at recess (40-60 words)

*

Sở đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa học tập kì 2 TP..HCM

Phòng giáo dục và đào tạo với Đào tạo nên .....

Đề điều tra unique Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(Đề số 4)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (0.5 pt)

1.

A. allergy

B. atmosphere

C. teenager

D. calorie

2.

A. teeth

B. engineer

C. street

D. greeting

3.

A. fear

B. earn

C. hear

D. clear

4.

A. community

B. happy

C. itchy

D. by

5.

A. compose

B. hot

C. lot

D. cottage

II. Choose the best option marked A, B, C or D khổng lồ complete each sentence. (1,0 pt)

1. The room smells bad. Somebody ________ in here.

A. smoked

B. smoke

C. is smoke

D. is smoking

2. These people live in the mountains, _________ they have sầu a lot of fresh air.

A. so

B. because

C. but

D. or

3. Is there ________ orange juice in the fridge?

A. an

B. a

C. any

D. some

4. She loves ________ flowers & putting them into lớn different vases.

A. buy

B. buying

C. lớn buy

D. bought

III. Read the passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F). (1.0 pt)

Nam likes sugar & sweet things. He often has an ice-cream and a chocolate cake after meals, but he only cleans his teeth once a day. He doesn’t like going to the dentist. Yesterday, Nam went to lớn see the dentist because he had a terrible toothache. The dentist filled his tooth và gave sầu him some medicine. He also asked Nam many questions about his food. The dentist told hyên not eat too much sugar & he should brush his teeth after meals.

1. Nam often has apples after meals.

2. He only cleans his teeth once a day.

3. Nam went to lớn see the dentist because he has a headađậy.

4. The dentist filled his tooth & gave sầu hlặng some medicine.

IV. Read the passage carefully then answer the questions below. (2.0 pts)

The Temple of Literature is about 10 minutes away from Hoan Kiem lake. It was constructed in 1070 under Ly Tkhô nóng Tong"s dynasty, first to lớn honor Confucius & nowadays khổng lồ celebrate the doctorates and high rank scholars of Vietphái mạnh. In 1076, King Ly Nhan Tong continued the work & built Quoc Tu Giam as the first university of Vietnam. There are 82 Doctor"s stone tablets in total, with names and origins of 1307 doctors, corresponding to lớn 82 examination courses from 1442 to lớn 1779. If you visit the Temple at the beginning of the year or in May, you will catch sights of numerous students who come & rub the tortoise head. such an act is believed lớn bring them luông chồng to lớn pass the test.

1. When was the Temple of Literature constructed?

2. Who built Quoc Tu Giam?

3. How many Doctor"s stone tablets are there in total?

4. Have sầu you ever visited Quoc Tu Giam?

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning lớn the first one. (1pt)

1. They stopped & found a shelter because it rained heavily. ( because of)

2. Mr. Thanh left for work in spite of the svào wind. ( although)

3. The girl is so beautiful that many boys run after her.( such … that)

4. Long always gets good marks because he is very hard- working and clever. ( so)

II. Complete sentences from the words given. (1 pt)

1. We/ already/ ask/ people/ donate/ books / clothes / children.

2. I / not like/ eat/ junk food / because / it / not be / good / my health/.

Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa học tập kì 2 TPhường.HCM

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào chế tác .....

Đề điều tra khảo sát quality Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề số 5)

I. Phonetics: Odd one out (1 point)

1.

A . calorie

B. musical

C. cinema

D. community

2.

A. cinema

B. comic

C. cake

D. cool

3.

A. cough

B. laugh

C. enough

D. high

4.

A. knocked

B. needed

C. founded

D. wanted

II. Complete the sentences with appropriate hobbies. (1 point)

1. If you like playing monopoly or chess, your hobby is………………..

2. If you always buy flowers & put them in a vase, your hobby is ………………..

3. If you enjoy being outdoors with the trees & flowers, you lượt thích planting the trees và vegetables, your hobby is ………………..

4. If you love sầu the sweet melodies & Ngoc’s song, your hobby is ………………..

III. Complete the sentences with the words given (1point)

and because but or

1. Don’t read in bed ………………..….it is harmful for your eyes.

2. The Japanese eat a lot of rice ,………..…they eat lots of fish ,too

3. I want khổng lồ eat some food, ……………….I have a sore throat

4. You can go và see the doctor, …………..You can go khổng lồ bed now và rest

IV. Supply the correct tenses of the verbs in brackets

1. My brother ( collect)…………………………… stamp when he was a child .

2. I enjoy fishing because it (be)……..…………interesting.

3. …………………..you (finish)…………………your homework yet?

4. Don’t worry we (go) …………………..swimming with you tomorrow.

V. Read and complete the passage

We need calories or (1)…………………..to vày the things every day. For example, when we walk to school or (2) ………………..a xe đạp khổng lồ school we spkết thúc a certain amount of (3)………….và even when we sleep, we also use them. But how many calorie should we (4) ………………a day khổng lồ stay in shape? It’s difficult (5)…………………..us to calculate. If people want to keep (6) …………….., they should remember that everyone should have sầu between 1600 and 2500 calories a day.

1.

A. food

B. energy

C. drink

2.

A. ride

B. come

C. drive

3.

A. things

B. food

C. calories

4.

A. do

B. spend

C. have

5.

A. for

B. with

C. in

6.

A. health

B. fit

C. active

VI. Rewrite the sentences, so that their meaning stays the same ,using the beginning (1point)

1. Her hobby is raising money for the poor.

→ She enjoys……………………………………………………………………..

2. Because he was tired, he went khổng lồ bed early

→ He ……………………….., so ………………………………………………