ĐỀ THI TIẾNG ANH THÍ ĐIỂM LỚP 10

Bộ 11 đề thi môn Tiếng Anh lớp 10 học tập kì 1 bao gồm đáp án sau đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 tiếng Anh 10 năm 2022 - 2023 vì chưng neftekumsk.com tổng hợp cùng đăng cài đặt. Đề thi Tiếng Anh 10 học kì 1 công tác mới bao gồm nhiều dạng bài bác tập Tiếng Anh khác biệt giúp học viên lớp 10 ôn tập kỹ năng và kiến thức vẫn học tập công dụng.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh thí điểm lớp 10


Đề tiếng Anh lớp 10 học kì 1 gồm giải đáp - Đề 1

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

1.

A. leader

B. neat

C. head

D. heal

2.

A. returned

B. washed

C. promised

D. talked

Choose the word that has a different bao tay pattern from the others in the group.

1.

A. household

B. breakfast

C. advice

D. parent

2.

A. healthy

B. cancer

C. balance

D. disease

Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. 

1. They sent me these postcards. (passive voice)

I………………………………………………………………………..….……………

2. The traffic was crowded. We went khổng lồ school late. (so)

The traffic ……………………………………………………………………………….

3. We are not allowed to stay up late by our parents. (let)

Our parents ……………………………………………………………………………...

4. All actions & feelings of the toàn thân are controlled by the nervous system. (active sầu voice)


The nervous system ……………………………………………………………………

Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer lớn each of the following questions.

1. All my family members ______ the chores equally.

A. have

B. make

C. split

D. help

2. My mother ______ responsibility for doing almost the housework.

A. holds

B. takes

C. runs

D. makes

3. A ______ is a person who manages the home and often takes care of children instead of going out and earning money from a job.

A. homemaker

B. teacher

C. breadwinner

D. worker

4. ______ is the controller of the body. Led by the brain and nerves, it allows us to lớn move, talk and feel emotions.

A. Circulatory system

B. Digestive sầu system

C. Nervous system

D. Skeletal system

5. That flat ______ in 2010.

A. built

B. was built

C. is built

D. was building

6. In Vietnam giới today, people tover khổng lồ live in ______ families which consist of parents and children.

A. extended

B. sole

C. crowded

D. nuclear

7. Every day I ______ up at 7 o"cloông chồng, ______ breakfast at 7. 30 và ______ for work at 7. 50.

A. get / eat / leave

B. have sầu got / eating / leaving

C. got / ate / left

D. will get / have sầu eaten / left

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.


1 - C; 2 - A;

Choose the word that has a different áp lực pattern from the others in the group.

1 - C; 2 - D;

Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it.

1. They sent me these postcards. (passive sầu voice)

I…was sent these postcards.…………

2. The traffic was crowded. We went to lớn school late. (so)

The traffic ………was so crowded that we went school late.……….

3. We are not allowed to stay up late by our parents. (let)

Our parents ………don"t let us khổng lồ stay up late.………………...

4. All actions and feelings of the body are controlled by the nervous system. (active sầu voice)

The nervous system …………control all actions & feelings of the body……………

Choose the letter A, B, C or D to lớn indicate the correct answer to each of the following questions.

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - C; 5 - B; 6 - D; 7 - A;

Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 10 học kì 1 tất cả đáp án - Đề 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1.

A. follow

B. narrow

C. cow

D. know

2.

A. target

B. arrive

C. part

D. march

Choose the word whose bức xúc pattern is different from that of the others.

3.

A. beautiful

B. interesting

C. wonderful

D. development

4.

A. background

B. career

C. second

D. private

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct option to fill each of the following blanks.

5. I feel terrible. I think I _________ sick.

A. will be

B. am

C. was going to lớn be

D. am going to lớn be

6. _________ does he want lớn study English? - Because it is an international language.


A. Who

B. How

C. What

D. Why

7. Would you like _________ somewhere for a drink?

A. go

B. to going

C. going

D. khổng lồ go

8. He is tired now _________ he stayed up late last night.

A. because

B. but

C. so

D. and

9. She _________ like cakes when she was young.

A. would

B. must

C. could

D. used to

10. This resort _________ since 2008.

A. is building

B. was built

C. built

D. has been built.

11. These adults, _________ come lớn my night class, are very eager lớn learn.

A. whose

B. whom

C. who

D. which

12. I am interested _________ playing badminton.

A. with

B. in

C. at

D. on

13. _________ vì you study? - I study at Diep Minc Chau High School.

A. When

B. Who

C. Where

D. How

14. Tom isn’t on the phone, _________ makes it difficult to liên hệ him.

A. that

B. what

C. which

D. who

15. The film _________ by the time we _________ to the cinema.

A. had already started/ got

B. already started/ had gotten

C. had already started/ had gotten

D. has already started/ got

16. Mary didn’t _________ in Vietphái mạnh.

A. used khổng lồ live

B. lived

C. used to lớn living

D. use to live

17. He decided not khổng lồ become a professional _________.

A. photograph

B. photographer

C. photography

D. photographic

18. The _________ have the future in their hands.

A. unemployed

B. sick

C. young

D. poor

19. “Tom & Jerry” is a good_______ on TV. Children lượt thích it very much.

A. cartoon

B. comedy

C. drama

D. quiz show

Choose the underlined part that needs correcting.

đôi mươi. Because (A) the (B) bad weather, we can’t go (C) lớn the cinema with our friends (D).

21. She advised (A) me (B) study (C) hard (D) khổng lồ pass the examination.

22. He told me that (A) he is enjoying (B) his (C) new class then (D).

23. A cloông xã is (A) an (B) instrument who (C) tells (D) you the time.

Read the following passage and choose the best answer for each blank

Like other teachers, Pmê mẩn Thu Thuy enjoys her (24) ____ job. However, her class is different (25)____ other classes. The twenty-five sầu children, (26)____ are learning how to lớn read & write in her class, are disabled. Some are deaf, some dumb and others (27)_____ retarded. Most of the children come from large và poor families, which prevents them from having proper (28) _____.


24.

A. teacher

B. teaching

C. taught

D. to teach

25.

A. to

B. in

C. with

D. from

26.

A. who

B. whom

C. whose

D. which

27.

A. mental

B. mentally

C. mentality

D. mentalism

28.

A. school

B. schooling

C. schools

D. high school

Read the passage carefully & answer the questions that follow.

Martin Luther King was born on 15th January 1929 in Atlanta, Georgia. In 1951, he went khổng lồ Boston University, where he studied for 4 years. In 1952, he met Coretta Scott, and as soon as he saw her, he fell in love. They got married in 1953, and they had 4 children. In 1954, the Kings left Boston, và Martin became a minister at Baptist Church in Montgomery, Alabam A. Then he started working for the black freedom movement. Thousands of people walked khổng lồ Washington lớn hear his famous speech at the Lincold Memorial in 1963, and he won the Nobel Peace Prize in 1964. He died on 4th April 1968 in Memphis, Tennessee, from a gunshot wound.

29. When & where was Martin Luther King born?

_______________________________________________________

30. How long did he study at Boston University

______________________________________________________

31. What kind of prize did Martin Luther King win in 1964?

_______________________________________________________

32. When did Martin Luther King die?

_______________________________________________________

Supply the correct tense of each of the verbs in each of the brackets.

33. We (not meet) __________________hlặng since he moved to London.

34. Please be quiet while the teacher (explain) __________________the lesson.

Do as directed.

35. A fridge is a machine _________is used for keeping food fresh. (Fill in the blank with a relative sầu pronoun)

36. Mr. Pike said, “You can go to lớn the movies tonight, Mary.” (Put this sentence inlớn the reported speech)

_______________________________________________________

37. The children are playing soccer in the garden. (Write a question for the underlined part)

_______________________________________________

38. more than 50 films/ show/ in Hanoi/ since June. (Build a sentence using The present perfect passive)

___________________________________________________

39. Our flight was delayed. This meant that we had lớn wait for hours at the airport. (Join these two sentences khổng lồ make a new sentence, using which)

_____________________________________________________

40. If it’s a nice day tomorrow, _____________________ (Complete this sentence)

ĐÁP.. ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.


1 - D; 2 - A; 3 - C; 4 - B;

Choose the correct answer.

5 - D; 6 - A; 7 - B; 8 - A; 9 - D;

10 - B; 11 - D; 12 - B; 13 - B;

14 - C; 15 - D; 16 - C;17 - C; 18 - D; 19 - D; 20 - C;

Identify the mistake in each sentence by circling letter A, B, C or D

21 - B; 22 - A; 23 - C; 24 - B; 25 - A;

Choose the thắng lợi among mỏi A, B, C or D that best answers the question about the passage

26 - famous

27 - B; 28 - A; 29 - A; 30 - D;

Fill in each numbered blank with one suitable or phrase

31 - D; 32 - B; 33 - A; 34 - A; 35 - C;

36 - B; 37 - A; 38 - A; 39 - A; 40 - C;

Đề thi học tập kì 1 lớp 10 môn Anh bao gồm giải đáp - Đề 3

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.

A. thousand

B. about

C. around

D. should

2.

A. put

B. produce

C. calculate

D. computer

3.

A. printer

B. scenic

C. flight

D. multiply

4.

A. floor

B. tooth

C. door

D. four

Choose the correct answer.

5. My sister"s birthday, ___________ is in June, is going khổng lồ be a big celebration.

A. whom B. who C. whose D. which

6. A good ___________of information Technology will help you use the computer easily .

A. skill B. knowledge C. retìm kiếm D. expensive

7. After each period, we have a ___________break.

A. five sầu minutes B. five- minute C. fifth- minute D. fifth- minutes

8. The synonym of “education” is ___________.

A. schooling B. scholarship C. learning D. studying

9. He passed the exam with high grades, ___________made everybody in the family pleased.

A. whom B. who C. whose D. which

10. Tom ___________. Please don’t disturb him.

A. studies B. is studying C. was studying D. has studied

11. When Tom arrived at the cinema, the film ___________.

A. starts B. started C. has started D. had started

12. My brother ___________swimming since he was young.

A. enjoyed B. has enjoyed C. would enjoy D. was enjoying

13. He used ___________40 cigarettes a day but he doesn’t smoke any more now.

A. smoke B. lớn smoke C. to smoking D. smoked

14. The man ___________to lớn your sister is my uncle.

A. is talking B. was talking C. who is talking D. talked

15. The doctor advised me ___________.

A. lớn not smoke B. not smoking C. smoke not D. not lớn smoke

16. What ___________at this time yesterday?

A. did you vì B. you did C. were you doing D. had you done

17. He ___________khổng lồ his parents recently.

A. writes B. wrote C. has written D. was writing

18. ___________his mental illness, the boy can’t keep pace with his classmates.

A. Although B. Despite C. Because D. Because of.

19. A well- ___________child often behaves quite differently from one who did not get good schooling.

A. educate B. education C. educating D. educated

đôi mươi. Although he coughed badly, he ___________no effort khổng lồ stop smoking.

Xem thêm: 【1️⃣】 Cách Vẽ Mắt Anime Đẹp Nhất Dành Cho Người Mới Bắt Đầu, 【1️⃣】 Cách Vẽ Mắt Anime Nữ, Nam Đẹp, Đơn Giản

A. make B. vày C. made D. has

Identify the mistake in each sentence by circling letter A, B, C or D

21. We used (A) khổng lồ going fishing (B) on this river (C) when we were (D) small children.

22. We enjoy stay (A) at (B) trang chủ lớn watch (C) TV in the evening (D).

23. Before I went (A) khổng lồ bed last night (B) I have (C) already finished my homework (D).

24. My (A) house has painted (B) since (C) last Tuesday (D).

25 My daughter was particular (A) impressed (B) by (C) the khiêu vũ (D).

Choose the thành tựu among mỏi A, B, C or D that best answers the question about the passage.

Have you ever visited London, one of the most famous cities in the world? London is divided into lớn three parts, The City, the West End & the East End. The City is Britain’s commercial và banking center. The West End is the part where rich people live sầu. The East End is the part where poor people live.


Lenin visited London before the Great October Sociacác mục Revolution. He often came lớn work at the British museum. He gathered material for his works. Lenin studied the life of the British workers and British labour movement. He attended meetings & gatherings. He spent much time in learning English in order lớn master it. Lenin liked to lớn walk around the city to lớn learn more about the British capital. He called London the city of striking contrasts.

26. London is one of the ___________cities in the world.

27. How many parts is London divided into?

A. 2 B. 3 C. 4 D. 5

28. When did Lenin visit London?

A. Before the October Revolution. B. After the October Revolution.

C. During the October Revolution. D. At the beginning of the October Revolution.

29. Lenin liked to walk around the thành phố to ___________.

A. learn English B. know more about the British capital

C. have a sightseeing tour D. go shopping

30. Lenin called London the city of ___________.

A. fame B. the rich Londoners C. The poor Londoners D. striking contrasts

Fill in each numbered blank with one suitable or phrase.

Nowadays lots of people drive khổng lồ large supermarket khổng lồ (31)___ their shopping. These supermarkets have car-parks, so you can buy several (32)___ of shopping. You can fill your trolley, and (33)___ put it to your oto. Some people prefer to lớn go to local shops. These small shops are usually (34)___ than supermarkets. Some towns have sầu an open air market in the center, (35)___ you can buy fruit và vegetables, but you have sầu to lớn carry your shopping trang chủ.

31.

A. make

B. take

C. have

D. do

32.

A. shops

B. bags

C. pockets

D. customers

33.

A. then

B. first

C. second

D. after

34.

A. cheaper

B. cheap

C. expensive

D. most expensive

35.

A. which

B. who

C. where

D. whom

36. They are going lớn hold next year’s congress in San Francisco?

A. Next year’s congress are going to lớn be held in San Francisco?

B. Next year’s congress is going to lớn be held in San Francisco?

C. Next year’s congress are going to lớn hold in San Francisco?

D. Next year’s congress is going khổng lồ hold in San Francisco?

37. Mary is lazy. This makes her parents sad .

A. Mary is lazy, which makes her parents sad.

B. Mary is lazy that makes her parents sad.

C. Mary who is lazy makes her parents sad.

D. Mary is lazy which makes her parents sad.

38. This is the first time I have met hlặng.

A. I have sầu never met hyên before.

B. They have sầu met hlặng recently

C. I have met hlặng many times

D. I want to lớn meet hyên ổn.

39. Jane finds it difficult to lớn drive sầu on the left.

A. Jane is not used khổng lồ driving on the left

B. Jane is not used to drive on the left

C. It’s difficult for Jane to drive on the left

D. Both A và C are correct

40. I sent a letter, then I came here.

A. Before I come here, I had sent a letter.

B. Before I came here, I sent a letter.

C. Before I came there, I had sent a letter.

D. Before I come here, I had sover a letter.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 10 gồm giải đáp - Đề 4

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. 

A. useful

B. hurry

C. confuse

D. refuse

2.

A. field

B. heat

C. meet

D. head

3.

A. how

B. power

C. swimmer

D. follow

Choose the word whose main căng thẳng pattern is not the same as that of the others.

4.

A. profession

B. conclusion

C. interest

D. appropriate

5.

A. history

B. English

C. physics

D. mathematics

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence.

6. John isn’t contented with his present salary.

A. satisfied with B. excited about C. interested in D. disappointed about

7. Harry works all the time. He ________.

A. often relaxes B. relaxes sometimes C. relaxes never D. never relaxes

8. Just keep on ________ what you lượt thích.

9. I want ________ . I hope ________ for the team.

A. lớn play/ choosing B. to play/ lớn choose

C. playing/ being chosen D. khổng lồ play/ to be chosen

10. What time is the flight ________ to arrive?

A. thought B. plan C. due D. bound

11. I was late for school this morning because my alarm clochồng didn’t ________.

A. go off B. go up C. go away D. go on

12. We are in regular ________ with each other by telephone or letter

A. communicate B. communication C. communicative sầu D. communicative

13. She was disappointed to lớn fail in two of her four ________.


A. lessons B. subjects C. classes C. schools

14. Mrs. Loan is ________ about her daughter’s lateness.

A. pleased B. thought C. regretted D. worried

15. ________ is Nam like? – He’s tall và thin.

A. How B. What C. Who D. Whom

16. How ________ information did you ask for?

A. some B. a lot C. much D. many

17. We were watching TV when the light ________ out.

A. went B. has gone C. had gone D. were going

18. I will see hlặng when he________ here tomorrow.

A. comes B. will come C. has come D. had come

19. The boys broke a window when they ________ football.

A. played B. were playing C. haf played D. are playing

20. It was the most exciting film I________.

A. never saw B. ever saw C. had ever seen D. have ever seen

21. He said that he ________ his work since 7 o’cloông chồng.

A. did B. has done C. had done D. would do

22. The President expressed his deep sorrow over the bombing deaths.

A. regret B. anger C. happiness D. passion

23. In spite of her deafness, she played the violin very well.

A. inability speak B. inability to see C. inability khổng lồ hear D. mentally

Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting.

24. I know you are too busy (A) lớn stay (B), but I look forward (C) to see (D) you again.

25. She saw me và stopped (B) lớn talk (B) khổng lồ me while she is going (C) shopping (D) this morning.

26. I promise I’ll try (A) studying (B) hard & my parents stop (C) worrying (D) about me.

27. It was (A) an extremely (B) frightened (C) experience in (D) my life.

Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage.

Kevin teaches (28) ____ at a high school. He enjoys his teaching very much, & he always feels very self-confident & proud when he is standing on the teaching platform. Some of his ex-classmates have just offered him a chance (29) _____ them in a new company lớn produce computer software for businesses. Everyone thinks that it (30) ____ very well. Kevin will probably earn more money than he does at the high school. The new company is (31) ____, và the money may be good in deed. (32) ____, Kevin can hardly quit his teaching job! He loves it.

28.

A. mathematics

B. mathematic

C. mathematical

D. mathematician

29.

A. joining

B. join

C. joins

D. to lớn join

30.

A. was done

B. does

C. did

D. will do

31.

A. excited

B. exciting

C. excitedly

D. excitement

32.

A. However

B. Therefore

C. Furthermore

D. Consequently

33. My sister goes khổng lồ school by xe đạp every day. (make question)

____________________________________________________________

34. The boy passed his friend’s house every morning. (make question)

___________________________________________________

35. Will you lend me your car?

Would you mind ______________________________

36. You’d better not smoke here.

I want you __________________________________

Sentence building

37. These farmers/ normally/contented/ farm work.

______________________________________________

38. you/ frequently/ send/ letters/ by e-mail?

________________________________________________________

39. World War II/ begin/ 1939/ end/ 1945.

___________________________________________________________

40. Ann/ not come/ party/ last night.

______________________________________________________

Đề thi cuối kì tiếng Anh 10 bao gồm câu trả lời số 5

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. cow B. know C. town D. now

2. A. geography B. glad C. go D. give

3. A. hospital B. doctor C. robber D. lose

Choose the word whose bít tất tay pattern is different from that of the others.

4. A. professor B. general C. condition D. another

5. A. tobacco B. several C. children D. breakfast

6. A. cartoon B. drama C. truyền thông D. radio

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence.

7. Like other workers, Yamandomain authority ____________his work at 7:00 every day.

A. begins B. began C. beginning D. to lớn begin

8. I was talking about Jlặng when suddenly he____________in.

A. comes B. coming C. lớn come D. came

9. Tom và I ____________cthua thảm friends since we were at Class 6.

A. has been B. was C. have sầu been D. were

10. Don’t make noise! My mother ____________with her friends.

A. talking B. was talking C. talks D. is talking

11. I’m not in a hurry. I don’t mind ____________.

A. wait B. waiting C. khổng lồ wait D. waited

12. Shakespeare ____________Hamlet at the kết thúc of the sixteenth century.

A. writes B. wrote C. had written D. was written

13. People who cannot see anything are called ____________.

A. the poor B. the blind C. the deaf D. the dumb

14. Which of the following is NOT the type of the mass media?

A. Radio B. the Internet C. Books D. T.V

15. We study past và present events in Vietphái nam & around the world in ____________classes.

A. History B. Maths C. English D. Geography

16. She is a ____________student. She has a fully developed mind.

A. bad B. old C. young D. mature

17. John said he ____________forget his promise to visit me the next day.

A. wouldn"t B. won"t C. hadn"t D. doesn"t

18. We ____________five lessons yesterday.

A. have studied B. studies C. studied D. study

Xem tiếp 7 đề thi học tập kì 1 giờ đồng hồ Anh lớp 10 có đáp án

Download bộ đề để tham khảo thêm đề thi và giải đáp những đề sót lại.

Bộ đề thi học kì 1 giờ Anh 10 có đáp án

Sở đề thi học tập kì 1 lớp 10 môn Anh gồm lời giải năm 2022 - 2023 góp những em học viên lớp 10 ôn tập giờ đồng hồ Anh lớp 10 cuối kì 1 công dụng cũng như đạt điểm trên cao vào kì thi cuối kì 1 tiếp đây.

Tham mê khảo từng đường links tiếp sau đây bằng phương pháp cliông xã vào từng con đường link dưới đây: